ansu fati tiedot

Anssumane “Ansu” Fati Vieira on 20-vuotias espanjalainen hyökkääjä, joka edustaa Espanjan liigassa pelaavaa FC Barcelonaa.  Pelityyliltään Fati on erittäin nopea ja taitava hyökkääjä pallon kanssa. Pelipaikaltaan Fati yleensä nähdään vasemmalla laidalla, mutta hyökkääjä pystyy pelaamaan jokaista kärkipaikkaa tarpeen tullessa. Jotkut ovat verranneet Fatia Lionel Messiin ja espanjalainen lukeutuukin tällä hetkellä yhdeksi tämän sukupolven lupaavimmista pelaajista. Vakavat loukkaantumiset ovat kuitenkin vaivanneet pelaajan kehittymistä tähän mennessä.

Perustiedot

 • Ikä: 20-vuotias
 • Pituus: 178 cm
 • Kansalaisuus: Espanja
 • Nykyinen joukkue: FC Barcelona
 • Pelipaikka: Hyökkääjä
 • Pelinumero: #10
 • Palkka: Noin 14 miljoonaa kaudessa
 • Markkina-arvo: 50 miljoonaa
 • Isä: Bori Fati
 • Äiti: Lurdes Fati
 • Tyttöystävä tai vaimo: Ei ole
 • Lapset: Ei ole

Missä joukkueissa Fati on pelannut?

Ansu Fati on Barcelonan akatemian kasvatti, johon hän siirtyi vain 10-vuotiaana vuonna 2012. Debyytti ykkösjoukkueessa tuli 25.8.2019, kun Fati otettiin vaihdosta kentälle Real Betistä vastaan. Samalla Fatista tuli Barcelonan toisiksi nuorin debytoija 16 vuoden ja 298 päivän iässä. Ensimmäisen maalin Barcelonalle Fati iski vain viikkoa myöhemmin Osasunaa vastaan ja oli samalla seuran toisiksi nuorin sekä La Ligan kolmanneksi nuorin maalintekijä.

Hyvän avauskauden jälkeen Fatille oli isoa roolia luvassa 20/21 kaudella, mutta vakava loukkaantuminen päätti hyökkääjän kauden jo marraskuussa. 21/22 kaudella Fatille tarjottiin valtava uusi sopimus ja samalla 18-vuotias sai itselleen Lionel Messin käyttämän pelinumeron #10. Peliaika kuitenkin jäi hyvin vähäksi jälleen loukkaantumisten vuoksi. Kaikkiaan Fati on tähän mennessä ehtinyt pelata vain 58 peliä Barcelonan riveissä 22/23 kauteen mennessä.

Fati maajoukkueeessa

Ansu Fatilla oli mahdollisuus edustaa synnyinmaataan Guinea-Bissauta, mutta hyökkääjä päätyi lopulta valitsemaan Espanjan maajoukkueen. 2019 syyskuussa Fatille myönnettiin Espanjan kansalaisuus. U21 debyytti tuli vain kuukautta myöhemmin Montenegroa vastaan. Fati ehti pelata vain kaksi peliä U21 joukkueessa ennen kuin sai kutsun ykkösmaajoukkueeseen. Ykkösmaajoukkueessa Fati nähtiin ensimmäistä kertaa kentällä 3.9.2020 Saksaa vastaan Kansojen liigassa. Debyyttimaali syntyi heti seuraavassa pelissä Ukrainaa vastaan 6.9.2020. Edellä mainitut loukkaantumiset ovat kuitenkin vaivanneet Fatin uraa myös maajoukkueessa ja tähän mennessä Fati on ehtinyt pelata vain viisi peliä Espanjan maajoukkueessa.

Loukkaantumiset

Ansu Fatin potentiaali on ollut alusta asti valtava, mutta toistuvat loukkaantumiset ovat vaivanneet pelaajan uraa. 20/21 kauden marraskuussa sattunut nivelkierukan repeämä piti hyökkääjän sivussa aina 21/22 kauden alkuun asti. 21/22 kausi oli myös erittäin rankkaa pelaajalle, kun erinäiset jalkavammat pitivät pelaajan sivussa peräti 35 peliä kauden aikana. 2022 tammikuussa Fati päätti, ettei mene leikkaukseen Barcelonan lääkärien antamista suosituksista huolimatta.

Palkinnot

Fati on urallaan voittanut yhden pokaalin, kun pelaaja juhli Espanjan Cupin mestaruutta Barcelonan riveissä 20/21 kaudella.

Henkilökohtaiset saavutukset

Ansu Fati kävi lähellä Golden Boy palkinnon voittoa vuonna 2020, mutta jäi toiseksi Erling Haalandin taakse. Fati on tällä hetkellä Mestarien liigan nuorin maalintekijä tehtyään maalin 17 vuoden ja 40 päivän iässä Interin verkkoon 10.12.2019.

Henkilökohtainen elämä

Fatilla on kaksi veljeä, jotka pelaavat myös jalkapalloa. Nuorempi veljistä Miguel Fati pelaa tällä hetkellä Barcelonan akatemiassa. Braima Fati on vanhin veljeksistä ja hän pelasi Ansun tapaan Barcelonan akatemiassa, mutta vuonna 2017 ei onnistunut enää murtautumaan eteenpäin Barcelonan B-joukkueesta. Tätä seurasi vuosien aikana useat lainat eri joukkueissa. Tällä hetkellä Braima pelaa Englannissa Biggleswade Unitedin riveissä. Ansu Fati ei ole tällä hetkellä parisuhteessa.

Maajoukkuetilastot
Joukkue Pelit Maalit
Espanja U21 2 0
Espanja 5 2
Seuratilastot
Joukkue Pelit Maalit Syötöt
FC Barcelona U19 9 4 3
FC Barcelona 78 22 9

Vedonlyöntiä Ansu Fatin suorituksista?

Vedonlyöntisivut tarjoavat kohteita esimerkiksi Fatin maalimääristä, korteista tai vaikka laukauksista. Suosituinta on kumminkin lyödä vetoa hänen joukkueensa puolesta. Voit harrastaa turvallisesti vedonlyöntiä esimerkiksi alla olevasta vedonlyöntitoimistosta.

1
Ilmaisveto 100€
Kierrätys: 5x
Minimikerroin: 1.5
🏆 Viikottainen 1500€ vedonlyöntiturnaus
Lunasta Bonus
Lisätietoja
Lue arvostelu »
 • Talleta 10-100€, niin niin saat vastaavan summan ilmaisvetona kun olet kierrättänyt talletuksen 5 kertaa
 • Talletuksen kierrätys: Minimikerroin singlekohteissa 1.5, järjestelmissä 1.7
 • Kierrätyksen jälkeen saat kierrätysvapaan ilmaisvedon
 • Talletuksen kierrättämiseen aikaa 14 päivää

Minkä ikäinen Ansu Fati on?

Ansu Fati on syntynyt lokakuussa 2002. Hänen ikä on 20 vuotta.

Kuinka pitkä Fati on?

Ansu Fati on 178cm pitkä hyökkääjä.

Kuinka paljon palkkaa Ansu Fati saa?

Fatin palkka kaudella 2022-2023 on noin 14 miljoonaa euroa.