em kisat vedonlyönti 2024

Jalkapallon EM-kisat 2024 käynnistyvät pian ja samalla käynnistyy myös EM-kisat vedonlyönti. Pivekunkku on kerännyt tälle sivulle infopaketin kesän 2024 kisoista ja mielenkiintoisimmista Jalkapallon EM-vedonlyönti kohteista. Muista tsekata myös netin parhaat vedonlyöntibonukset!

Jalkapallon EM-kisat vedonlyönti 2024: Suosituimmat kohteet

Jalkapallon EM-kisat vedonlyönti tarjoaa paljon erilaisia pelimuotoja, kuten voittajavedot, pelaajakohtaiset vedot sekä tietysti 1X2- ja totals-betsit yksittäisiin otteluihin. Käydään seuraavaksi läpi mielenkiintoisimpia vedonlyöntikohteita.

Jalkapallon EM-vedonlyönti: Voittajaveto

Jalkapallon EM-vedonlyönti kisojen voittajasta klassinen pelimuoto, jonka suosio pysyy tasaisena vuodesta toiseen. Voittajan veikkaaminen on hauska tapa saada jännitystä koko turnauksen ajaksi. Nostetaan seuraavaksi esiin mielenkiintoisimpia peli-ideoita.

Saksa 7,00–7,50

Kotiedulla on aina iso merkitys arvokisoissa. Saksa on turnauksen isäntämaa, ja germaanit saavat kotikenttäedusta valtavasti buustia. Saksa on ollut viime vuosina karmea floppi arvokisoissa, joten nyt joukkueella on näytön paikka kotifanien edessä. Laatua Saksalta ehdottomasti löytyy.

Saksan etuna on myös suosiollinen alkulohko. Siinä pelaavat isäntämaan lisäksi Skotlanti, Unkari ja Sveitsi. Saksa on selkeä suosikki kaikissa alkulohkon otteluissaan ja menee rutiinisuorituksella jatkoon lohkostaan.

Belgia 15,00

Belgia on pahasti aliarvostettu joukkue kertoimien valossa. Sen voittajakertoimet ovat aivan eri tasolla kuin muiden huippumaiden, vaikka Belgian mahdollisuudet menestykseen ovat erittäin hyvät. Syy korkeaan kertoimeen lienee maan floppaaminen edellisissä arvokisoissa.

Belgian hyökkäyspää on kisojen eliittiä, ja pelaajat kuten Lukaku, Trossard, Doku, Saelemakers ja De Bruyne kestävät vertailun myös muihin huippumaihin. Belgian puolustus ei ole aivan parhaimpien maiden tasolla, mutta joukkueen tason pitäisi riittää helposti kahdeksan joukkoon. Välieräpaikka ratkeaa todennäköisesti sitten pienillä marginaaleilla muita huippumaita vastaan.

Tanska 34,00

Tanskan maajoukkue on nostanut tasoaan 2020-luvulla ja noussut hyvin lähelle Euroopan huippumaita. Se on ollut myös MM-2022 ja EM-2024 karsinnoissa todella vakuuttava. Edellisissä EM-kisoissa Tanska putosi finaalista Englantia vastaan jatkoajan jälkeen, vaikka turnaus alkoi katastrofaalisesti (Christian Eriksen).

Joukkueelta odotettiin todella paljon MM-2022 kisoissa, mutta Tanska floppasi pahasti. Se pelasi kyllä hyviä otteluita, mutta ei saanut kerta kaikkiaan palloa maaliin. Tanskan alkulohko on hankala, mutta nykyisissä kisoissa useimmat lohkojen kolmosetkin menevät jatkoon, joten Tanskan saumat playoffseihin ovat hyvät. Pivekunkun mielestä Tanskan voittajakertoimessa on todella paljon ilmaa.

Jalkapallon EM-vedonlyönti: Paras maalintekijä

Jalkapallon EM-vedonlyönti parhaasta maalintekijästä on erittäin suosittua arvokisoissa. Se on hauska pelimuoto, jossa jännitys säilyy loppuotteluun saakka. Oma valinta voi voittaa parhaan maalintekijän tittelin, vaikka joukkue ei edes pääsisi finaaliin.

Seuraavassa Pivekunkun valinnat vedonlyöntiin parhaasta maalintekijästä. Alla olevat kertoimet antavat osviitaa. Kannattaa vertailla kertoimia omilta vedonvälittäjiltä – löydät todennäköisesti vielä korkeampia tarjouksia!

Harry Kane 6,00–7,00

Englannin ykköskärki Harry Kane on yksi suurimmista suosikeista maalinkuninkaaksi. Suurin haastaja on ennakkoon Kylian Mbappe, mutta me valitsemme tällä kertaa Kanen. Englannin pelitavassa maalit keskittyvät enemmän keskushyökkääjälle, minkä lisäksi Kanella on myös vastuu rangaistuspotkuista.

Englannin supertähti siirtyi täksi kaudeksi Tottenhamista Bayerniin. Vaikka saksalaisjoukkueen kausi on ollut floppi, Kane on tehnyt Bayernissa yli maalin per ottelu ja rikkonut jo 30 osuman rajan. Kane teki myös EM-karsinnoissa kahdeksan maalia kahdeksaan otteluun.

Harry Kane on tällä hetkellä uransa huipulla ja janoaa menestystä Englannin paidassa. Kane voi hyvin saada 3-4 osumaa jo alkulohkosta, jossa Englanti kohtaa Slovenian, Tanskan ja Serbian. Näistä vain Tanska on ennakkoon todella vaikea joukkue murtaa.

Romelu Lukaku 20,00–25,00

Belgian ykköskärki Romelu Lukaku on ehdottomasti yksi potentiaalisista maalikuninkaista. Lukaku on ollut jo yli kymmenen vuoden ajan maansa paras target-pelaaja. Lukaku on jäänyt 12 edellisen kauden aikana vain kerran alle 10 liigamaalin.

Lukaku oli myös hurjassa iskussa EM-karsinnoissa tehden 14 maalia 8 otteluun. Hän osui myös neljä kertaa EM 2020 -kisoissa, kun kisojen maalikuninkaiden saldo oli viisi maalia.

Belgian etuna on myös helppo lohko moniin kilpailijoihin verrattuna. Samassa lohkossa pelaavat sen lisäksi Slovakia, Romania ja Ukraina. Belgia on iso suosikki kaikissa otteluissa ja etenee hyvin suurella todennäköisyydellä playoffseihin.

Kai Havertz 30,00–40,00

Vasta 24-vuotias Kai Havertz nousi futismaailman tietoisuuteen jo 2018–19 ja 2019–20 kausien aikana Leverkusenissa. Tämän jälkeen mies siirtyi Chelseaan, josta Havertz vaihtoi täksi kaudeksi Arsenaliin. Havertzia on pidetty viime vuosina floppina ja paikkojen tuhlailijana. Tilanne on kuitenkin parantumassa.

Havertz on saanut itseluottamuksensa takaisin Arsenalissa kuluneen talven aikana. Tämän lisäksi hän osuu tasaiseen tahtiin myös Saksan maajoukkueessa. Havertz on tehnyt koko maajoukkueurallaan 23 maalia 59 ottelussa.

Saksa ei ole turnauksen paras joukkue, mutta se on todella runsasmaalinen. Maalikuninkuuteen on riittänyt 2000-luvulla 3,4,5 tai 6 osumaa, mikä ei ole mahdoton saavutus. Hurjat kertoimet ovat kokeilun arvoisia.

Jalkapallon EM-vedonlyönti: Lohkovoittajat

Jalkapallon EM-vedonlyönti lohkovoittajista on mielenkiintoista ja palkitsevaa. Hyvät näkemykset voidaan palkita mahtavilla kertoimilla. Jos pelaat näkemyksesi puolesta myös yksittäisissä otteluissa, voit maksimoida tilin.

Muista vertailla aina lohkovoittajien (ja top 2) kertoimia omien vedonvälittäjiesi kesken löytääksesi parhaat tarjoukset. Alla on kuvattu esimerkkikertoimet yhdeltä suositulta vedonlyöntiyhtiöltä.

A-lohko: Skotlanti 9,00

A-lohkon ykkössuosikki on Saksa, mutta matalat kertoimet eivät houkuttele pelaamaan. Saksa ei ole niin hyvä joukkue kuin markkina ennakoi – kotiedusta huolimatta. Parhaan valuen tarjoaa ehdottomasti Skotlanti.

Lohkon muut maat (Sveitsi, Unkari, Skotlanti) ovat pelivoimaltaan hyvin lähellä toisiaan. Sveitsi ei ole mikään futismatsi, ja Skotlanti on mielestämme vahvempi kuin Unkari. Skotlanti kohtaa myös ykkössuosikki Saksan heti avauspelissä, jossa kisaisännän paineet ovat suurimmat.

Hyvä muistaa, että Skotlanti pelasi myös loistavat MM-2022 karsinnat mutta jäi silloin lohkon kakkoseksi 7–2–1 -saldolla eikä päässyt kisoihin. Skotlannin maajoukkue on nostanut hurjasti tasoaan viime vuosina.

B-lohko: Italia 3,00

B-lohkossa voitto ratkaistaan Espanjan, Italian ja Kroatian välillä. Espanjan kerroin 1,80 on ehdottomasti liian matala. Meidän valintamme on Italia, joka avaa kisat helpolla matsilla Albaniaa vastaan. Italia pääsee todennäköisesti heti lohkon piikkipaikalle, mistä on iso etu toiselle kierrokselle.

Italialla oli omat ongelmansa karsinnoissa, mutta joukkue on perinteisesti venynyt arvokisoissa. On hyvä muistaa, että Italia on myös hallitseva Euroopan mestari. Maa voitti neljä vuotta sitten finaalissa Englannin, vaikka ottelu pelattiin Lontoossa.

C-lohko: Tanska 5,00

C-lohkon ykkössuosikki on Englanti, mutta kerroin 1,40 ei houkuttele pelaamaan. Muista joukkueista Tanska on ehdottomasti potentiaalisin voittaja. On varsin mahdollista, että maa venyy Englantia vastaan tasapeliin, jolloin voitto ratkaistaan maalierolla muita vastustajia vastaan.

Tanska oli myös erinomainen EM 2020 -kisoissa katastrofialusta huolimatta. Se putosi vasta välierissä Englantia vastaan jatkoajan jälkeen. MM-kisat olivat kaksi vuotta sitten iso floppi, mutta Tanska oli tuolloin epäonninen.

D-lohko: Itävalta 9,00

D-lohko on ennakkoon Ranskan heiniä, mutta 1,55-tason kerroin ei houkuttele pelaamaan. Me kokeilemme sen sijaan isoa yllätystä. Itävalta oli erittäin vakuuttava EM-karsinnoissa ja nappasi myös vieraspisteen Belgialta. Ainoa tappio tuli juuri Belgialle maalein 2–3.

Itävalta on hieman unohdettu futismaa, minkä vuoksi vedonlyöntimarkkina ei sitä arvosta. Itävallan veikkaus on ns. long shot, ja se vaatii joukkueen venymistä ja kompurointia ykkössuosikki Ranskalta. Kerroin 9,00 on kuitenkin niin hyvä, että tämä kokeilu kannattaa tehdä.

E-lohko: Belgia 1,40 ja F-lohko: Portugali 1,45

E- ja F-lohkoissa ykköspaikka päätyy suurella todennäköisyydellä ennakkosuosikkien haltuun. Portugalin ja Belgian kertoimet eivät kuitenkaan houkuttele pelaamaan. Skippaamme voittajavedot näissä lohkoissa, koska haastajien kertoimet eivät ole myöskään riittävällä tasolla.

EM-kisojen perustiedot

Jalkapallon EM-kisoja on järjestetty vuodesta 1960 lähtien. Ensimmäinen turnaus pelattiin Ranskassa ja siihen osallistui neljä maata. Osallistujamäärä nousi vuoden 1980 kisoissa kahdeksaan ja vuoden 1996 kisoissa 16 maahan. Vuonna 2016 osallistujamäärä nousi nykyiseen 24 joukkueeseen.

EM-kisoja on järjestetty aina neljän vuoden välein. Ainoa poikkeus ovat vuoden 2020 EM-kisat, jotka pelattiin kesällä 2021 COVID-pandemian vuoksi.  Tämä turnaus oli myös ensimmäinen, jossa kisat oli jaettu useampaan kuin kahteen maahan. Myös VAR oli käytössä ensimmäistä kertaa EM 2020 -kisoissa.

EM-kisojen menestyneimmät maat ovat Saksa, Espanja, Italia ja Ranska. Nämä ovat ainoat maat, joilla on useampi kuin yksi turnausvoitto.

 1. Saksa: 3 voittoa, 3 kakkossijaa
 2. Espanja: 3 voittoa, 1 kakkossija
 3. Italia: 2 voittoa, 2 kakkossijaa
 4. Ranska: 2 voittoa, 1 kakkossija

Suomi on ollut mukana vain yhdessä turnauksessa (EM-2020). Suomi voitti avauspelissään Tanskan, mutta karsiutui jatkopeleistä hävittyään Venäjälle ja Belgialle kaksi seuraava ottelua.

Vuoden 2024 EM-kisat pelataan Saksassa. Kyseessä on järjestyksessä 17. EM-turnaus. Hallitseva mestari on Italia, joka voitti EM 2020 -turnauksen finaalissa Englannin rangaistuspotkujen jälkeen.

EM-kisat 2024 turnausformaatti

EM-kisojen 2024 turnausformaati on vastaava kuin kahdessa edellisessä EM-turnauksessa. Mukana on 24 joukkuetta, jotka on jaettu kuuteen eri alkulohkoon. Alkulohkojen kaksi parasta pääsee automaattisesti playoffs-vaiheeseen ja lohkon viimeinen putoaa jatkosta.

Jos kaksi joukkuetta päätyy tasapisteeseen, niiden paremmuus määräytyy seuraavasti:

 1. Pisteet keskinäisissä otteluissa
 2. Maaliero keskinäisissä otteluissa
 3. Tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa
 4. Maaliero kaikissa otteluissa
 5. Tehdyt maalit kaikissa otteluissa
 6. Voitot kaikissa otteluissa
 7. Fair-play tilasto
 8. UEFA-ranking

Tämän lisäksi neljä parasta lohkojen kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta pääsee jatkoon. Lohkokolmoset pistetään paremmuusjärjestykseen seuraavalla tavalla:

 1. Pisteet
 2. Maaliero
 3. Tehdyt maalit
 4. Voitot
 5. Fair-play-tilasto
 6. UEFA-ranking

Playoffs-vaiheessa pelataan tuttuun tapaan yksi ottelu loppuun saakka. Jos ottelu on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, pelataan 2x 15 minuutin jatkoaika ja tarvittaessa rangaistuspotkukilpailu.

EM-kisat 2024 lohkot

EM-kisojen lohkot on jaettu seuraavasti. Kysymysmerkki tarkoittaa joukkuetta, joka selviää vasta lopullisten karsintojen jälkeen. Tällä hetkellä vielä kolme joukkuetta voi päästä mukaan kisoihin.

 • Lohko A: Saksa, Skotlanti, Unkari, Sveitsi
 • Lohko B: Espanja, Kroatia, Italia, Albania
 • Lohko C: Slovenia, Tanska, Serbia, Englanti
 • Lohko D: Hollanti, Itävalta, Tanska, ?
 • Lohko E: Belgia, Slovakia, Romania, ?
 • Lohko F: Turkki, Portugali, Tsekki, ?

EM-kisat 2024 otteluohjelma

EM-kisat alkavat 14.6.2024 kello 22:00 Suomen aikaan isäntämaa Saksan ja Skotlannin kohtaamisella. Playoffs-vaihe alkaa 29.6. ja finaali pelataan 14.7. eli kisat kestävät tarkalleen yhden kuukauden.

Pvm Kello Koti Vieras Pelipaikka
14.6.2024 22:00 Saksa Skotlanti München (Allianz Arena)
15.6.2024 16:00 Unkari Sveitsi Köln (RheinEnergieStadion)
15.6.2024 19:00 Espanja Kroatia Berliini (Olympiastadion)
15.6.2024 22:00 Italia Albania Dortmund (Westfalenstadion)
16.6.2024 16:00 Puola Hollanti Hampuri (Volksparkstadion)
16.6.2024 19:00 Slovenia Tanska Stuttgart (MHPArena)
16.6.2024 22:00 Serbia Englanti Gelsenkirchen (Arena AufSchalke)
17.6.2024 16:00 Romania Ukraina München (Allianz Arena)
17.6.2024 19:00 Belgia Slovakia Frankfurt (Waldstadion)
17.6.2024 22:00 Itävalta Ranska Düsseldorf (Merkur Spiel-Arena)
18.6.2024 19:00 Turkki Georgia Dortmund (Westfalenstadion)
18.6.2024 22:00 Portugali Tsekki Leipzig (Red Bull Arena)
19.6.2024 16:00 Kroatia Albania Hampuri (Volksparkstadion)
19.6.2024 19:00 Saksa Unkari Stuttgart (MHPArena)
19.6.2024 22:00 Skotlanti Sveitsi Köln (RheinEnergieStadion)
20.6.2024 16:00 Slovenia Serbia München (Allianz Arena)
20.6.2024 19:00 Tanska Englanti Frankfurt (Waldstadion)
20.6.2024 22:00 Espanja Italia Gelsenkirchen (Arena AufSchalke)
21.6.2024 16:00 Slovakia Ukraina Düsseldorf (Merkur Spiel-Arena)
21.6.2024 19:00 Puola Itävalta Berliini (Olympiastadion)
21.6.2024 22:00 Hollanti Ranska Leipzig (Red Bull Arena)
22.6.2024 16:00 Georgia Tsekki Hampuri (Volksparkstadion)
22.6.2024 19:00 Turkki Portugali Dortmund (Westfalenstadion)
22.6.2024 22:00 Belgia Romania Köln (RheinEnergieStadion)
23.6.2024 22:00 Sveitsi Saksa Frankfurt (Waldstadion)
23.6.2024 22:00 Skotlanti Unkari Stuttgart (MHPArena)
24.6.2024 22:00 Albania Espanja Düsseldorf (Merkur Spiel-Arena)
24.6.2024 22:00 Kroatia Italia Leipzig (Red Bull Arena)
25.6.2024 19:00 Hollanti Itävalta Berliini (Olympiastadion)
25.6.2024 19:00 Ranska Puola Dortmund (Westfalenstadion)
25.6.2024 22:00 Englanti Slovenia Köln (RheinEnergieStadion)
25.6.2024 22:00 Tanska Serbia München (Allianz Arena)
26.6.2024 19:00 Slovakia Romania Frankfurt (Waldstadion)
26.6.2024 19:00 Ukraina Belgia Stuttgart (MHPArena)
26.6.2024 22:00 Georgia Portugali Gelsenkirchen (Arena AufSchalke)
26.6.2024 22:00 Tsekki Turkki Hampuri (Volksparkstadion)

Edelliset jalkapallon EM-kisat

Käydään lopuksi läpi aiempien EM-kisojen tapahtumia. Monella on varmasti muistissa etenkin EM 2020 -kisat, jotka olivat historialliset myös Suomen kannalta.

Jalkapallon EM 2020

Jalkapallon EM 2020 oli monellakin tapaa historiallinen turnaus. Turnaus jouduttiin siirtämään vuodella eteenpäin COVID-pandemian vuoksi. Se myös järjestettiin ensimmäistä kertaa peräti 11 eri maassa. Kyseessä oli myös Suomen ensimmäinen esiintyminen EM-tasolla.

Suomi avasi turnauksen historiallisella voitolla Tanskasta. Myös tämä ottelu oli dramaattinen, kun Tanskan Christian Eriksen lyyhistyi kesken ottelun ja oli lähellä menehtyä. Lopulta Suomi jäi kuitenkin lohkon kolmanneksi ja putosi jatkosta.

Suomen voitto Tanskasta tarjosi vedonlyönnissä yhden turnauksen parhaista kertoimista 1X2-betseissä!

Alkulohkoissa ei nähty suuria yllätyksiä. Unkarin venyminen tasapeliin sekä Ranskaa että Saksaa vastaan oli hieno tulos, mutta maa jäi silti lohkonsa jumboksi. Kaikki suosikit jatkoivat matkaansa playoffs-vaiheeseen.

Playoffsien avauskierroksella nähtiin kaksi pommia. Maailmanmestari Ranska putosi Sveitsille rankkareilla, ja Hollanti kärsi shokkitappion Tsekkiä vastaan. Kahdeksan joukkoon päässeet yllättäjät Sveitsi, Ukraina ja Tsekki putosivat kuitenkin kaikki välieristä.

Välierien ja finaalin suurin yllätys oli Englannin häviäminen Italialle loppuottelussa. Englanti pääsi pelaamaan kotiyleisönsä edessä ja sai vielä nopean johtomaalin, mutta ei pystynyt silti ottamaan historiallista voittoa.

Italia voitti EM-kultaa toista kertaa historiassa.

Jalkapallon EM 2016

Jalkapallon EM 2016 järjestettiin Ranskassa. Isäntämaa lähti turnaukseen jättisuosikkina, sillä kaikki odottivat Ranskan nuoren sukupolven lunastavan vihdoin kovat lupaukset. Ranska joutui lopulta taipumaan finaalissa, mutta kuittasi tämän tappion vuoden 2018 MM-skaboissa.

Vuoden EM 2016 turnauksessa osallistujamäärä oli laajennettu 16 joukkueesta 24 joukkueeseen eli lohkoja oli neljän sijasta kuusi. Playoffs-vaiheeseen eteni lohkokakkosten lisäksi myös neljä parasta lohkokolmosta.

Isäntämaa Ranska joutui hikoilemaan avauspelissä aina 89. minuutille saakka, kunnes Dimitri Payetin hieno laukaus toi joukkueelle henkisesti tärkeän voiton Romaniaa vastaan.

Suurimmat yllätykset nähtiin E- ja F-lohkoissa. E-lohkossa Irlanti otti jatkopaikan voittamalla Italian 1–0. F-lohkossa puolestaan Unkari ja Islanti ottivat kärkipaikat ilman tappioita. Myös Walesin B-lohkon voitto oli ehdottomasti mukava yllätys.

Playoffs-vaiheen jättiyllätys oli ehdottomasti Englannin tappio Islannille maalein 1–2. Kaikki muut suosikit etenivät jatkoon. Italia vs. Espanja oli tasainen vääntö, joka kääntyi Italialle maalein 2–0. Näin kaksi edellistä EM-kultaa voittanut Espanja putosi jatkosta.

Puolivälierien suurin pommi oli ehdottomasti Walesin 3–1-voitto Belgiasta, mutta maa putosi välierissä Portugalille. Islannin hienot kisat päättyivät sen sijaan 2–5- tappioon Ranskaa vastaan, joka pudotti Saksan finaalista.

Finaalissa Portugali kaatoi Ranskan tiukassa ottelussa jatkoajan jälkeen maalein 1–0.