Erling Haaland tiedot

Erling Braut Haaland on 22-vuotias norjalainen keskushyökkääjä, joka edustaa tällä hetkellä Englannin Valioliigassa pelaavaa Manchester Cityä. Haaland on 195 senttimetriä pitkä ja ison kokonsa ansiosta pysyy pallossa hyvin kiinni. Isosta koostaan huolimatta hyökkääjä on kuitenkin erittäin akrobaattinen ja monet ovatkin verranneet häntä ruotsalaiseen legendaan Zlatan Ibrahimoviciin upeiden maaliensa ansiosta.

Perustiedot

 • Ikä: 22-vuotias
 • Pituus: 195cm
 • Kansalaisuus: Norja
 • Nykyinen joukkue: Manchester City
 • Pelipaikka: Hyökkääjä
 • Pelinumero: #9
 • Palkka: 49 miljoonaa euroa kaudessa
 • Siirtoarvo: 170 miljoonaa euroa
 • Markkina-arvo: 60 miljoonaa euroa
 • Isä: Alf-Inge Håland
 • Äiti: Gry Marita Braut
 • Tyttöystävä tai vaimo: Sinkku
 • Lapset: Ei ole
 • Omaisuus (Networth): 16 miljoonaa euroa

Missä joukkueissa Haaland on pelannut?

Haaland aloitti ammattilaisuransa 15/16 kaudella, kun hyökkääjä pelasi 16 ottelua Norjan toisiksi korkeimmalla sarjatasolla Bryne FK:n riveissä. Haaland ei näissä peleissä iskenyt maaliakaan, mutta siitä huolimatta sai siirron Molde FK:n riveihin 16/17 kauden talven siirtoikkunassa.

Hyökkääjä pelasi Moldessa 50 peliä ja iski tänä aikana 20 maalia sekä antoi kuusi syöttöä kaikissa kilpailuissa. 18/19 kauden tammikuussa RB Salzurg hankki norjalaisen riveihinsä Itävallan ykkösliigaan kahdeksan miljoonan euron siirtosummalla.

Salzburgin riveissä Haaland kerkesi pelata vain yhden kauden, mutta tänä aikana iski 27 peliin peräti 29 maalia ja antoi seitsemän syöttöä. Mestarien liigassa onnistumisia tuli myös hyvällä tahdilla, kun Haaland iski kahdeksan maalia, ja antoi yhden syötön. Onnistumisien seurauksena moni iso seura oli Haalandin perässä tässä kohtaa, mutta norjalainen tarttui 19/20 kauden tammikuussa mahdollisuuteen siirtyä Saksan Bundesliigassa pelaavan Borussia Dortmundin riveihin. Siirtosumma oli noin 20 miljoonaa euroa.

Dortmundissa ura lähti räjähdysmäisesti käyntiin, kun debyytissään tultuaan kentälle toisella puoliajalla iski Haaland hattutempun Augsburgin verkkoon 5-3 voitossa. Kahden ja puolen kauden aikana Haaland ehti kaikkiaan pelata 89 peliä Dortmundin riveissä. Tänä aikana norjalainen iski häikäisevät 86 maalia ja antoi 23 syöttöä kaikissa kilpailuissa. Kovien näyttöjen ansiosta kaikki maailman ykkösseurat olivat hyökkääjän perässä ja huhut veivät hyökkäjää vahasti Read Madridin sekä Manchester Cityn riveihin kovalla tahdilla.

Lopulta valinta oli kuitenkin norjalaiselle kuulemma helppo, kun Manchester City nappasi norjalaisen itselleen 22/23 kauden alla. City maksoi Dortmundille hyökkääjästä noin 60 miljoonan euron siirtosumman. Cityllä ei ole tunnetusti rahasta pulaa ja uutisten mukaan Haaland ansaitsee peräti noin 51 miljoonaa euroa joka kausi Manchester Cityn riveissä.

Haaland maajoukkueessa

Haaland on edustanut Norjan maajoukkuetta U15-U21 tasolla ja iski 46 pelissä 30 maalia. Norjan ykkösmaajoukkueessa Haaland on pelannut 23 ottelua ja iskenyt 21 maalia. Norjalaista ei tulla näkemään tämän vuoden Qatarin MM-kisoissa, kun Norja jäi karsintalohkonsa kolmannelle sijalle Turkin sekä Hollannin taakse. Suomi kohtaa Haalandin edustaman Norjan 20.11.2022, kun joukkueet pelaavat ystävyysottelun.

Loukkaantumiset

Haaland pysyi alkupäässä uraansa erittäin hyvin loukkaantumisista vapaana, mutta Dortmundissa tilanne alkoi jo näyttämään hieman huolestuttavalta. Parin vuoden aikana seurassa Haaland oli sivussa peräti 28 peliä, mutta pelaajan onneksi kyseessä ei ollut toistuva vamma. Tämä silti herättää pientä pelkoa, kun tiedetään miten tuon aikaisen seurakaverin Marco Reusin ura on mennyt loukkaantumisten osalta.

Palkinnot

Tehokkuudestaan huolimatta Haaland ei ole urallaan pokaalien valossa liikaa juhlinut. Salzburgissa hyökkääjä voitti liigan sekä Itävallan Cupin mestaruuden kaudella 18/19. Dortmundin riveissä taas tuli vain yksi pokaali, kun 20/21 kaudella Dortmund voitti Saksan Cupin.

Henkilökohtaiset saavutukset

Haaland on urallaan ollut kahdesti vuoden norjalainen jalkapalloilija vuosina 2020 sekä 2021. Haaland on myös voittanut Golden Boy palkinnon vuonna 2020, kun norjalainen valittiin vuoden parhaaksi alle 21-vuotiaaksi pelaajaksi. Parhaana maalintekijänä Haaland on palkittu kolmesti, kun 18/19 kaudella hän voitti U-20 MM-kisojen maalipörssin yhdeksällä osumalla. Näistä jokainen syntyi Hondurasia vastaan, kun Norja jyräsi 12-0 voittoon. 20/21 kaudella hyökkääjä teki 10 maalia Mestarien liigassa sekä kuusi UEFA Nations League B:ssä ja oli näissä turnauksissa paras maalintekijä.

Henkilökohtainen elämä

Haaland ei ole sukunsa ensimmäinen, joka pelaa Manchester Cityn riveissä. Hänen isänsä Alfie Haaland edusti aikanaan Cityä pelaten joukkueen riveissä 38 ottelua ja oli hyvin odotettavaa Erlingin seuraavan hänen jalanjälkiään. Haalandilla on myös kaksi serkkua, jotka pelaavat ammattilaistasolla jalkapalloa. 18-vuotias Albert Tjåland edustaa tällä hetkellä Molde FK:ta, kun taas 22- vuotias Jonatan Braut Brunes edustaa Strømsgodsetia. Erling Haaland ei ole tällä hetkellä parisuhteessa eli hänellä ei ole virallista tyttöystävää tai vaimoa.

Seuratilastot
Joukkue Pelit Maalit Syötöt
Bryne FK 16 0 0
Molde FK 50 20 6
Red Bull Salzburg 27 29 7
Borussia Dortmund 89 86 23
Maajoukkuetilastot
Joukkue Pelit Maalit
Norja U15 4 4
Norja U16 17 1
Norja U17 5 2
Norja U18 6 6
Norja U19 6 6
Norja U20 5 11
Norja U21 3 0
Norja 23 21

Vedonlyöntiä Haalandin suorituksista?

Vedonlyöntisivut tarjoavat kohteita esimerkiksi Haalandin maalimääristä, korteista tai vaikka laukauksista. Suosituinta on kumminkin lyödä vetoa hänen joukkueensa puolesta. Voit harrastaa turvallisesti vedonlyöntiä esimerkiksi alla olevasta vedonlyöntitoimistosta.

1
Ilmaisveto 100€
Kierrätys: 5x
Minimikerroin: 1.5
🏆 Viikottainen 1500€ vedonlyöntiturnaus
Lunasta Bonus
Lisätietoja
Lue arvostelu »
 • Talleta 10-100€, niin niin saat vastaavan summan ilmaisvetona kun olet kierrättänyt talletuksen 5 kertaa
 • Talletuksen kierrätys: Minimikerroin singlekohteissa 1.5, järjestelmissä 1.7
 • Kierrätyksen jälkeen saat kierrätysvapaan ilmaisvedon
 • Talletuksen kierrättämiseen aikaa 14 päivää

Minkä ikäinen Haaland on?

Erling Haaland on syntynyt heinäkuussa 2000. Hänen ikä on 22 vuotta.

Kuinka pitkä Haaland on?

Haaland on 195cm pitkä hyökkääjä.

Kuinka paljon palkkaa Erling Haaland saa?

Haalandin palkka kaudella 2022-2023 on noin 20 miljoonaa euroa.