jude bellingham tieot

Jude Victor William Bellingham on 19-vuotias englantilainen keskikenttä, joka edustaa Saksan liigassa pelaavaa Borussia Dortmundia. Bellingham on 186 senttimetriä pitkä ja tällä hetkellä yksi lupaavimpia alle 20-vuotiaista pelaajista. Siirtohuhut käyvät jo kuumana ensi kaudelle ja huhutusti Dortmund haluaa tähdestään peräti 150 miljoonaa euroa mikäli seurat haluavat pelaajan hankkia riveihinsä. Liverpool, Real Madrid sekä Manchester City ovat olleet eniten kiinnostuneita englantilaisesta.

Perustiedot

 • Ikä: 19-vuotias
 • Pituus: 186cm
 • Kansalaisuus: Englanti
 • Nykyinen joukkue: Borussia Dortmund
 • Pelipaikka: Keskikenttä
 • Pelinumero: #22
 • Isä: Mark Bellingham
 • Äiti: Denise Bellingham
 • Tyttöystävä tai vaimo: Sinkku
 • Lapset: Ei ole
 • Palkka: 2.5 miljoonaa euroa kaudessa
 • Networth: 7.8 miljoonaa euroa

Missä joukkueissa Bellingham on pelannut?

Bellinghamin ura alkoi Birminghamissa junioritasolla ja vain 14-vuotiaana debytoi Birminghamin U-18 joukkueessa. U23 debyytin pelaaja sai 15-vuotiaana 15.10.2018. 19/20 kaudella pelaaja nostettiin Birminghamin ykkösjoukkueeseen vain 16-vuotiaana ja pelasi kauden aikana 44 peliä iskien näissä neljä maalia sekä syötti maalin kahdesti.

20/21 kauden alla 17-vuotiaan Bellinghamin tie vei Saksaan Borussia Dortmundin riveihin noin 25 miljoonan euron siirtosummalla. Siirron jälkeen Birmingham jäädytti Bellinghamin käyttämän pelinumeron 22.

Bellingham maajoukkueessa

Bellingham on edustanut Englantia U15-U21 tasolla ja pelasi 26 peliä näissä iskien seitsemän maalia. Ykkösmaajoukkueessa debyytti tuli 2020 marraskuussa, kun loukkaantumisten vuoksi Gareth Southgate kutsui Bellinghamin joukkueeseen. Bellingham pelasi Irlantia vastaan reilun vartin ja oli samalla Englannin kolmanneksi nuorin debytoija. Vain Theo Walcott ja Wayne Rooney ovat edustaneet Englantia nuorempana. Tähän mennessä Bellingham on pelannut 17 ottelua ykkösmaajoukkueen riveissä.

Palkinnot

Bellingham on voittanut urallaan yhden pokaalin, kun 20/21 kaudella englantilainen juhli Saksan Cupin mestaruutta Borussia Dortmundin riveissä

Henkilökohtaiset saavutukset

Bellingham on tällä hetkellä nuorin englantilainen maalintekijä Mestarien liigassa osuttuaan Manchester Cityn verkkoon 14.4.2021 vain 17 vuoden ja 289 päivän iässä. Bellinghamilla on myös nimissään eniten maaleja teini-ikäisistä englantilaisista pelaajista Mestarien liigassa, kun keskikenttä on tehnyt neljä osumaa. Tämä on enemmän kuin Wayne Rooneylla, Phild Fodenilla sekä Jadon Sancholla. Bellingham kävi lähellä Golden Boy palkintoa vuonna 2022, mutta hävisi Barcelonaa edustavalle Gaville.

Loukkaantumiset

Bellingham on on pysynyt hyvässä kunnossa tähän mennessä urallaan ja onkin ollut Dortmundissa vain kolme peliä sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Henkilökohtainen elämä

Bellingham ei ole sukunsa ainoa lupaava jalkapalloilija. Hänen 17-vuotias veljensä Jobe Bellingham edustaa tällä hetkellä Juden entistä seuraa Birmingham Cityä. Jobe on tähän mennessä pelannut kaikkiaan 38 peliä erinäisissä ikäluokissa ja 13 näistä on tullut Birminghamin ykkösjoukkueessa. Jude Bellingham ei ole tällä hetkellä parisuhteessa.

Seuratilastot
Joukkue Pelit Maalit Syötöt
Birmingham City 44 4 2
Borussia Dortmund 111 19 20
Maajoukkuetilastot
Joukkue Pelit Maalit
Englanti U15 8 1
Englanti U16 11 3
Englanti U17 3 2
Englanti U21 4 1
Englanti 17

Vedonlyöntiä Bellinghamin suorituksista

Vedonlyöntisivut tarjoavat kohteita esimerkiksi Bellinghamin maalimääristä, korteista tai vaikka laukauksista. Suosituinta on kumminkin lyödä vetoa hänen joukkueensa puolesta. Voit harrastaa turvallisesti vedonlyöntiä esimerkiksi alla olevasta vedonlyöntitoimistosta.

1
Ilmaisveto 100€
Kierrätys: 5x
Minimikerroin: 1.5
🏆 Viikottainen 1500€ vedonlyöntiturnaus
Lunasta Bonus
Lisätietoja
Lue arvostelu »
 • Talleta 10-100€, niin niin saat vastaavan summan ilmaisvetona kun olet kierrättänyt talletuksen 5 kertaa
 • Talletuksen kierrätys: Minimikerroin singlekohteissa 1.5, järjestelmissä 1.7
 • Kierrätyksen jälkeen saat kierrätysvapaan ilmaisvedon
 • Talletuksen kierrättämiseen aikaa 14 päivää

Minkä ikäinen Bellingham on?

Jude Bellingham on syntynyt kesäkuussa 2003. Hänen ikänsä on on 19 vuotta.

Kuinka pitkä Bellingham on?

Bellingham on 186cm pitkä keskikenttäpelaaja eli pituutta löytyy!

Kuinka paljon palkkaa Jude Bellingham saa?

Bellinghamin palkka kaudella 2022-2023 on noin 2,5 miljoonaa euroa.