Karanteeni kuulumiset Urheilunurkasta

Sekosin jo laskuissa aika päivää sitten. En tiedä missä mennään, mutta terveenä ja hengissä kuitenkin. Urheilumaailmasta uutiset olleet hiljaisia ja mitättömiä. Jääkiekko pyörii Valko-Venäjällä josa ei ole tietokaan tai pienintä hajua ilmeisemminkään mikä tauti tuo Korona on.

Itse saanut apua vieroitusoireisiin vanhoilla NHL finaaleilla viaplayn valikoimasta. Olihan se hienoa kun katseli Supe Joen nostelevan kannua vuoden -96 finaalissa. Ja mikä toi pientä nostalgian vivahdetta tuohon viikonloppuun, oli myös Oilersin finaalisarja vuodelta 1990, jossa kentällä luisteli Messier, Kurri, Tikkanen ja Reijo Ruotsalainen. Tätä herkkua on luvassa koko viikko. Nättiä.

Tästä päästään laidasta sisään suoraan päivän aiheeseen, jossa puhutaan pelaajien some käyttäytymisestä. Sosiaalinen media näyttelee suurta roolia jokaisen jokapäiväisessä elämässä. Ja näillä arkisilla työkaluilla on tehty muiden ihmisten elämän seuraaminen todella helpoksi ja vaivattomaksi.

Mikä on sitten sopivaa ja hyvää käytöstä tuolla mediassa? Mikä on suotavaa ja mikä ei? Kaikki varmasi muistavat Kasperi Kapasen somesodan supermallien kanssa, josta vaikka kukaan ei sitä myöntänytkään, niin tuli ainakin yksi katsomokomennus viime kaudella. Myöskin lähempänä kevättä, kun piti pudotuspelimittelöstä puhua, puhuttiin kadonneesta seksivideosta, joka oli pornhubissa katsotuimpien joukossa. Samoin kun jatketaan Toronton linjalla, niin Auston Matthewsin viikset ovat näytelleet suurta roolia eri uutislähteiden ja joukkuekavereiden uutisvirrassa, samoin samaisella supertähdellä myös Ryan Reynoldsin joulupaita.

Hyväntekeväisyys on aina ihailtavaa, ja se kellä on enemmän, niin tekee sillä hyvää siitä en kiistele, enkä väittele. Mutta näille pojille maksetaan sievoisia summia siitä, että joukkue menestyy ja viime vuosina sitä menestystä ei ole tullut tippaakaan. Pelkästään pudotuspelipaikka ei takaa menestystä taalaliigassa, eikä yksilösuoritukset kentällä.

Ainut järkevä kommentti tuosta leiristä tuli, kun zamboni kuski nollasi toronton supertähtiä tihkunneen nipun, joka on kuitenkin paperilla NHL ehdottomia ykkösjoukkueita, tämän jälkeen Mitch Marner sanoi haastattelussa, että emmehän me voi pelata näin huonoa kiekkoa, varsinkin ottelussa, jossa on elintärkeitä pisteitä jaossa. Sinäpä sen sanoit mitä muut ajattelevat Mitch.

Lisäksi Kyle Dubasin vetämä vaahteralehtipaita, on kuitenkin NHL syntymäkaupunki ja original six joukkue, joka tällä hetkellä on poikien määräämä hiekkalaatikko, jonka menestys on todella kaukana, siitä mitä sen pitäisi olla.

Itse liputan aina menestyksen avaimista ja siitä, miten GM käyttää ja ottaa omalla kentällä riskejä joukkueen menestymisen vuoksi, kuten Esim. Columbus ja Edmonton tällä kaudella.

Sitten ollaan täysin päivänvastaisessa tilanteessa, kun puhutaan vielä tästä Torontossa, Marner oli jäämässä Eurooppaan, kun hänelle ei maksettu yli 10 miljoonan dollarin palkkaa, mutta tästä palkkavertailusta puhumme toisella kertaa.

Tarkoitukseni ei ollut mustamaalata Torontoa, ja varmasti uskon, kun pelaajat kehittyvät ja Tavares ja Dubas saa otteen tuosta joukkueesta, aletaan vaahteralehti paidoissa myös pelaamaan voittavaa jääkiekkoa ja tämän jälkeen se Boston vihdoin kaatuu pudotuspeleissä.

 

/Urheilunurkka 30.3.20