Tapahtuma
Valinta
Kerroin
Vihjaaja
TPS - Ässät
 28.11.2020 17:00 | Jääkiekko | Liiga
Valinta: TPS
Kerroin: 1.80
Sport - Pelicans
 28.11.2020 18:30 | Jääkiekko | Liiga
Valinta: Pelicans Ml
Kerroin: 1.80

Liiga vihjeet joka kierrokselle

Kotimainen Liiga (ent. Sm-liiga) on meillä suosituin urheilusarja, myös vedonlyöntimielessä. Veikkaus on tarjonnut Liigaan vetomahdollisuuksia jo 1990-luvulta lähtien, ja tämä perinne on jatkunut tähän päivään asti. Liigaa löytyy käytännössä jokaiselta vedonvälittäjältä, enemmän tai vähemmän, mutta pääosin todella hyvää tarjontaa löytyy, muodostavathan suomalaiset ison osan netissä tapahtuvasta vedonlyönnistä. Liigan markkina on kokoajan kasvussa, kun ihmiset haluavat jännitystä kotisohvalle tai ihan jäähallille, jossa matsia katsovat. Moni pelaa oman suosikkijoukkueensa voittoa, isompaa vetolappua koko Liigakierrokselle, tai iskee mukaan vaikkapa joitakin kohteita pikkuveli Mestiksestä. Suomessa harrastetaan myös ammattimaista vedonlyöntiä Liigan kohdalla. Etenkin uudet vedonlyöjät, jotka tykkäävät Liigasta, etsivät tasokkaita vetovihjeitä, joista saa lisää näkökulmaa omiin mietteisiin, tai jopa täysin uudistettua ajatukset koko ottelusta.

liiga veikkaus vihjeet

Liigan osalta hyvien vihjeiden löytäminen on helppoa, mutta se on myös vaikeaa, miten näin? Liigaa vihjataan todella paljon, koska kiinnostus on kova, ja lähes jokainen Liigan seuraaja voi pitää itseään osaajana, koska sarja tunnetaan usein huomattavasti syvemmin, kuin vaikkapa NHL. Hyviä vihjaajia on paljon, enemmän kuin monissa muissa sarjoissa, mutta heitä on käytännössä myös hankala löytää, koska vihjaajia on pilvin pimein. Liigavihjeitä lukiessa, tai kirjoittaessa on tärkeitä elementtejä, aivan kuten muissakin sarjoissa. Jos peliin lähtee isommilla odotuksilla, kuin perinteinen hupibetsaaja, on sitouduttava ja onnistuttava noudattamaan monia eri asioita, ja tässä vaiheessa monella meneekin vikaan. Ensinnäkin koko vedonlyönnin tärkein elementti, eli kassanhallinta ja oikeaoppinen panostus on oltava hallussa. Vedot voi luokitella omalla tavallaan, mutta maksimipanostus yhteen vetoon pitäisi pyöriä noin 3% nurkilla. Tämä takaa sen, että pelikassa kestää myös tappioputket, ja kun vedonlyöjä pelaa pelkkiä ylikertoimia, tappioputket kyllä kuittaantuvat, ja pitkässä juoksussa jää voitolle. Miten sitten ylikertoimia löytää? Suursuosikit kuten Kärpät, Tappara, HIFK, ja Tps saavat ylikertoimia melko harvoin, koska niitä pelataan eniten, joka laskee kohteen kertoimen pelikelvottomaksi. Kun suuret määrät pelaavat jotain kohdetta, voi vastakohteen kerroin nousta erittäin maukkaaksi.

Liiga on pääpiirteittäin todella tasainen sarja, kun joukkueilla on sponsoreiden ja rahoituksen turvin mahdollisuus hankkia kilpailukykyinen joukkue. Pienimpien joukkueiden budjetit ovat selkeästi vaatimattomampia, kuin suurimmilla porukoilla, mutta pienemmät joukkueet ovat olleet pelaajaskouttaamisessa erittäin hyviä, kun taas suuret joukkueet ovat hankkineet paljon flopanneita pelaajia. Tämän lisäksi nuoret läpimurtopelaajat lyövät usein läpi juurikin peliajan mahdollistavissa pienemmissä porukoissa. Moni pitää Liigaa täysin lottosarjana sen takia, koska monet suosikit pettävät, kun niiden puolesta lyö vetoa heikkoa joukkuetta vastaa ns. ”varmalta” tuntuvassa tilanteessa. Tämä selittyy kuitenkin sillä, että jokainen joukkue tulee näyttämään jossain pitkän kauden viemät verot, ja yllätyksiä tulee. Kotietu on Liigassa suuri, mutta tämäkin on yksi asia, jota ei aina tule pitää totuutena, koska asiat muuttuvat joka kausi. Hyvänä esimerkkinä yksi liigan perinteisimmistä ja suurimmista seuroista, Tps, joka on kärsinyt viime vuosina todella pahoista yleisökadoista, ja ei ole yllätys, että kotivoittoprosentti on laskenut huomattavasti. Liigassa on myös tärkeä tietää varsinaisen peliajan arvo. Toisinkuin maailman suurimmassa jääkiekkoliigassa eli NHL:ssä, Liigassa varsinaisen peliajan voitto tuo 3 pistettä. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkueiden peli päätöserässä on erinäköistä kuin 2p liigoissa. Jatkoaika ja rankkarivoitosta saa 2 pistettä ja jatkoaika/rankkaritappiosta saa yhden pisteen. On siis mielenkiintoista, kun tasatilanteessa vaikkapa viimeisellä kympillä on mahdollisuus nostaa tempoa, ja yrittää 3 pisteen nappaamisesta, mutta se voi eskaloitua, ja tiputtaa myös 0 pisteeseen, sen sijaan, että olisi tyytynyt jatkoajalla varmistettavaan 1 pisteeseen, ja mahdollisesti toiseen.

Liiga vedonlyönti on suomalaisten suosikki

Liigassa on nykyään tarjolla paljon kohteita, ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin, vaikka tarjonta ei olekaan ihan NHL:n tasolla. Millaisia kohteita Liigaan on sitten tarjolla? Ennen kautta vedonvälittäjät aukaisevat koko tulevan kauden ajaksi mestaruusvetoja, joissa voi veikata tulevan kauden mestaria. Pienimmät kertoimet ovat vuodesta toisen samoilla joukkueille, Kärpät, Tappara, HIFK, ja tämä ei ole mikään ihme, onhan tuolla kolmikolla eniten rahaa, ja yleensä parhaat joukkueet. Ei ole poisluettua etteikö näille joukkueille olisi mahdollista saada ylikertoimia, mutta paras arvo löytyy yleensä joukkueilta, joissa on paljon potentiaalia, ja nimettömämpiä, mutta silti hyviä pelaajia. Raha sokaisee myös Liigassa.

Voittajavedot SM-liigassa

Voittajavedot ovat myös Liigassa kaikista suosituin vetovalinta. 1×2 muodossa pelataan joko kotivoitto, tasapeli tai vierasvoitto. Tässä muodossa arvioihin on tärkeää ottaa huomioon mm. kokoonpanot (tasoerot), kauden pelisuoritukset, lähiaikojen ”vire”, ja rasitus. Etenkin Liigassa, jossa suurin osa joukkueista matkaa bussilla pitkiä matkoja, ja saattaa joutua pelaamaan jo seuraavana päivänä uudelleen, on löydettävä oikea tasapaino sille, kuinka paljon rasitusta pitää heikentävänä. Kauden alussa, kun pelaajat ovat tuoreella jalalla, back to back ottelut eivät ole läheskään niin pahoja, kuin pimenevässä talvessa, jolloin myös joukkueiden ikämiesosastot ovat pikkuhiljaa väsyneempiä, kuin alkukaudesta.

Määlimäärät liiga vedonlyönnissä

Maalimäärävedot ovat Liigassa mielenkiintoisia, koska sarjaa ei voi maalimäärän puolesta asettaa vähämaaliseksi tai runsasmaaliseksi. Liigaa voisi pitää jopa keskipisteenä. Sarjassa on joukkueita, jotka noudattavat säntillistä puolustuspeliä, ja/tai voivat myös omata heikon hyökkäyksen, kuten myös taitureita pulloillaan olevia porukoita, joilla on hyvä hyökkäys, mutta heikompi puolustus, joka johtaa luonnollisesti maaleihin.

Ylivoima ja tietysti myös alivoima on tärkeä, ja monesti jopa ohimenevä fakta, kun sitä ei helpoimmista tulospalveluista löydy. Tämän takia onkin tärkeää, että arvioita ei tee vain Livetulosten perusteella. Playoffeissa maalimäärät laskevat rajusti, ja etenkin viimeisissä matseissa, kuten sarjojen Game 7 otteluissa, jossa pyritään minimoimaan riskit, johti se sitten vaikka siihen että oma hyökkäys ei oikein käynnisty. Maalivahti on todella tärkeä osa ottelukohtaista maalimääräarviota. Liigassa maalivahtien tasot heittelevät paljon, ja on tärkeää ettei maalivahtia arvioi vain päästettyjen maalien perusteella. Esimerkkinä vaikkapa maalivahti, jolla on edessään loistava puolustus, joka paikkaa paljon reikiä maalivahdin omassa pelissä. Sitten otetaan kaksi huippupakkia kyseisen veskan edestä, ja tilanne voikin olla täysin eri.

SM-liigan pelaajavedot

Pelaajavedoissa on myös tarjontaa. Laukoja, blokki tai jäähyvetoja ei ole vielä Liigaotteluihin ollut tarjolla, mutta perinteisemmät maalintekijä, ja laukojavedot löytyvät. Pisteentekijävedoissa sarjan parhaille pelaajille saa todella matalia, usein alle 1.5 kertoimia, mutta tämä ei ole hirveä ihme. Kyseisiä kohteita pidetään erittäin todennäköisinä, pyörittäväthän vaikkapa tähtisentterit koko ketjun peliä, ja ovat vielä ylivoimassakin isossa asemassa. Pistevedoissa on erittäin tärkeä tarkistaa mm. pelaajan ketju, nimittäin mahdolliset ketjunmuutokset omien ketjukavereiden osalta voivat laskea pisteen todennäköisyyttä roimasti. Myös vastustaja on ilmiselvä asia, mutta moni ei tutki asiaa tarpeeksi syvälle. Jos pelaaja on tehnyt paljon pisteitä ylivoimalla, ja vastustaja pelaa tarkkaa viisikkopuolustusta, jossa laukaukset pyritään antamaan kaukaa ja sivuilta, ei ole mitään väliä jos kyseinen joukkue on sarjataulukossa matalalla, jos joukkue ei ota juurikaan jäähyjä, pelaa hyvää alivoimaa, ja osaa nollata vastustajan kärkiketjut, ja pitää ottelun vähämaalisena. Sama pätee myös maalintekijävedoissa. Maalintekijöiden osalta on on järkevää pelata hyvässä maalivireessä olevia pelaajia, koska markkina harvoin reagoi suuresti vaikkapa kahden ottelun maaliputkeen, mutta pelaajan itseluottamusta ja laukaisumääriä se lisää huomattavasti.