Tapahtuma
Valinta
Kerroin
Vihjaaja

NHL vihjeet muilta vedonlyöjiltä

Maailman suurin jääkiekkoliiga NHL on suursuosiossa myös suomalaisten keskuudessa. Siihen on hyvin löydettävissä NHL vihjeitä. Lajin seuraaminen on Suomessa perus työssäkäyvälle ihmiselle hankalaa, kun kierrokset pelataan viikolla yöaikaan, mutta viikonloppuisin Jenkeissä pelattavat päiväpelit ovat meille ns. ”primetime-otteluita”, kun ne alkavat meille suostuisasti ennen kuin päivä vaihtuu, yleensä 19-23 aikaan. Etenkin aloitteleville betsaajille NHL voi olla aikamoinen miinakenttä. Vaikka sarjaa olisi seurannut lapsesta asti, on vedonlyöntimaailma sinulle sarjan osalta aivan uusi asia. Vaikka Suomessa yleistä NHL:n osalta on niin sanottu hupibetsaaminen, jossa kierrokselle laitetaan ”rekka”, eli yleensä 4+ kohteen vetolappu pikkupanoksella lähinnä lisäjännitykseksi, on myös ammattimaista NHL-vedonlyöntiä olemassa, ja aivan ilmaiseksi netissä. Myös NHL-vedonlyönnissä, kuten kaikissa muissakin sarjoissa, ammattimaisen toiminnan harjoittamiseen ei voi lähteä kuin mopolla moottoritielle.

nhl veikkausvihjeet

Aloittelijana paras tapa on ensin löytää luotettavan vihjaajan NHL vihjeet, joita löytyy Suomesta ja ulkomailta enemmän kuin tarpeeksi. Hyvän NHL vihjeen tunnistamiseen täytyy osua kohdalleen monta eri asiaa. Ensinnäkin, jos vihjaajan blogi tai vetoseuranta on täynnä vetoja, joissa pelataan pääosin vain suosikkeja eri muodoissa, on kyseessä hyvin todennäköisesti kaveri, jolla homma ei ole ihan hanskassa. Suosikkien lyöminen voi kuulostaa aloittelevan betsaajaan korvaan järkevältä, ottavathan Tampa Bay Lightningin ja Washington Capitalsin kaltaiset jengit huomattavan määrän voittoja kaudessa. NHL:ssä kannattaa muistaa se, että sarjassa pelaavat maailman parhaat pelaajat, ja voimasuhteet ovat erittäin tasaiset verrattuna moniin muihin sarjoihin, vaikkapa Liigaan, jossa viimevuosina hallinnut Kärpät saattaa saada esim. 1.25 kerrointa, jollaista NHL:ssä ei koskaan tule vastaan. NHL:ssä usein betsaajien mieleen ovat nimekkäät porukat, joilla on kolme ketjullista laatupelaajia, ja nämä joukkueet ovat usein juurikin kärjessä. Kunnon vihjaajan ja betsaajan on hyvä pitää mielessä se, miten eri joukkueiden pelityylit mukautuvat vastustajaan nähden. Esimerkkinä vaikkapa ottelu Florida Panthers – Tampa Bay Lightning. Kaksi hurjan hyökkäyksen omaavaa porukkaa, mutta Floridan puolustus on melkoisen huono. Tampalla on huomattavasti helpommat lähtökohdat tälläiseen matsiin, kuin jos vastassa olisi vaikkapa joku joukkue joka luottaa puolustukseen, vastahyökkäyksiin ja ylivoimapelaamiseen.

Hyvän vihjaajan NHL vihjeissä hän osaa käyttää kohteiden tutkimisessa apuvälineitä ja statseja, joita perus tallaaja ei tajua tai osaa käyttää. Esimerkiksi. maaliodottama tai vaikkapa poissaolojen aiheuttamat tarkemmat muutokset todennäköisyydessä. Hyvän NHL-vihjaajan pelivalinnoissa ei välttämättä ole pitkiä sanallisia perusteluja, vaan vihjaaja on myös voinut perustaa pelivalintansa prosenttiarvioiden pohjalta tehtyyn päätökseen. Voitollisen vedonlyönnin pohjalla on ainoastaan ylikertoimien pelaaminen, ja NHL:ssäkään poikkeuksia ei tunneta. Vaikka tuntuisi kuinka absurdilta pelata Ottawa Senatorsia vieraissa, kun vastassa on Boston Bruins, on hyvinkin todennäköistä että joukkueista juuri Ottawalle saa ylikerrointa. Tasaisessa NHL:ssä altavastaajat voittavat suhteellisen usein verrattuna vaikka NBA:han, koska jääkiekossa taidon ja tuurin suhde on tasaisempi, kuin vaikkapa juuri koripallossa. Mikä sitten on ylikerroin? Otetaan NHL:stä esimerkki, jossa Arizona Coyotes isännöi Detroit Red Wingsiä. Arizona on median ja fanien kiikarissa oleva porukka, koska sillä on pitkästä aikaa kasassa hyvä joukkue, ja sen toivottaisiin pääsevän pitkästä aikaan playoffeihin. Vastassa oleva Detroit on yhtä NHL-historian surkeimmista kausista pelaava joukkue, jonka voitot ovat olleet todella kiven alla. Arizona saa pelaajien mielestä maukasta 1.80 kerrointa varsinaisen peliajan voitosta, mutta ammattilainen on laskenut Arizonan varsinaisen peliajan voiton todennäköisyydeksi 51%. Tämä tarkoittaa sitä, että 1.8 kerroin on alikerroin, koska 1 jaettuna 1.80, on 55.5%, mikä tarkoittaa sitä, että Arizonaa pelatakseen pitäisi olla yli tuon 55.5% todennäköisyys. Huomioon pitää kuitenkin ottaa myös vihjaajan asettama virhemarginaali.

NHL vedonlyönti voi olla haastavaa

NHL-vedonlyönnissä on jääkiekkotarjonnasta luonnollisesti eniten kohteita, ovathan sarjaan lyötävät rahamäärät isoimpia kaikista sarjoista. Mitä vetoja änäriin sitten on mahdollista lyödä? Suosituimpia ovat luonnollisesti voittajavedot, eli 1×2, moneyline ja erilaiset tasoitusvedot. Otetaan jokaisesta yksi esimerkki. 1×2 vetomuodossa veikataan jotain kolmesta lopputuloksesta, jotka ovat kotivoitto (2), tasapeli (X) ja vierasvoitto (2). Moneyline vetomuodossa veikataan lopullista voittajaa, eli ottelun päättyessä tasan vedon ratkaisee jatkoajan tai voittolaukauskisan voitto. Tasoitusvedoissa jommallekummalle joukkueelle annetaan ”tasoitusta”, ja pelaaja voi veikata kumpi joukkue on voittaja, kun tasoitus lisätään lopputulokseen. Otetaan esimerkiksi vaikkapa ottelu New Jersey – Nashville. New Jersey voittaa ottelun varsinaisella peliajalla 3-2. Tällöin 1×2 muodossa merkki 1 on oikein mennyt valinta, moneylinessä New Jerseytä betsanneet voittivat, ja tasoitusvedossa tilanne riippuu siitä, oliko New Jersey altavastaaja, vai suosikki. Suosikeille tarjotaan usein 1.5 linjasta lähtien miinusmerkkisiä tasoituksia, joten jos New Jersey oli suosikki, kolmesta vähennetty 1.5 tekee New Jerseyn maalimääräksi 1-5, ja kun Nashville teki 2 maalia, oli oikea valinta Nashville +1.5, tai jopa suurempi plusmerkkinen tasoitus, joita altavastaajille tarjotaan NHL:ssä ajoittain jopa +4.5 asti. Silloin riittää, jos altavastaaja ei häviä yli neljällä maalilla. NHL:n voittajavetoja lyödessä on todella tärkeä tietää, että toisinkuin Euroopan monissa sarjoissa, NHL:ssä varsinaisen peliajan voitosta ei saa 3 pistettä, vaan saman 2, jonka saa jatkoaika ja rankkarivoitosta.

Opettele veikkaamaan NHL maalimääriä

Maalimäärävedot toimivat NHL:ssä ihan yhtä hyvin kuin muuallakin. Taitava betsaaja osaa hahmottaa ottelut, joissa maalimäärä on luultavasti korkea tai matala, mutta tietää myös milloin kerroin on liian matala mieluisan pelinvalinnan lyömiseen. NHL:ssä overilinjat ovat lähes poikkeuksetta 5.5 tai 6.5 tasolla, mutta yleensä vaihtoehtoisia linjojakin löytyy. playoffit, jatkoaika. Kaikilla vedonvälittäjillä säänöt eivät ole samat, kun joillain sivuilla parilliset rajat pitävät sisällään jatkoajan. Vaikka suurinosa huomaa tämän kerroinvertailua tehdessä, uusille pelaajille homma ei ole yhtä helppoa. Esimerkkinä linja 6.5, johon betsaaja lyö alle 6.5 maalia. Suurin osa sivuista pitää maalimäärävedoissa vain varsinaista peliaikaa, jolloin tulos 3-3 toisi vedon kotiin, mutta toisilla sivuilla veto menisi väärin, koska jatkoaika tai rankkarit tuovat vielä yhden maalin lisää kyseiseen lukemaan. Siksi onkin tärkeää tutkia, mikä on minkäkin sivun puoli tässä asiassa.

Pelaajaerikoiset NHL vedonlyönnissä

Pelaajavedot ovat NHL:ssä suosittuja, pelaahan sarjassa maailman parhaita pelaajia, joiden henkilökohtaisia suorituksia on kiva betsata. Maalintekijävedot sekä pisteentekijävedot ovat kaikista kauimmin markkinoilla olleita vetomahdollisuuksia. Kyseisissä vedoissa tärkeimmät elementit jotka vaikuttavat kertoimeen enemmän tai vähemmän ovat mm. pelaajan taso, meneillään olevan kauden tehot, lyhyemmän ajan suorittaminen, jota vireeksikin kutsutaan, jonka lisäksi ketju, ylivoima-aika, aiemmat kaudet ja vastustaja ovat tärkeitä tekijöitä. Monesti markkina aliarvioi jotain elementtiä, ja pelaajan ei tarvitse pitää itseään hullua, jos luulee löytäneensä uuden asian, jota vedonvälittäjä aliarvioi, nimittäin vastaavanlaisia puoltoja löytyy jatkuvasti. Pikkuhiljaa markkinoille on rantautunut myös laukojavetoja, joiden kanssa tärkeää etenkin uusille pelaajille on tietää, että laukauksen täytyy suuntautua maalia kohti, jotta se lasketaan vetoon. Jos pelaat vaikkapa Alexander Ovetshkinin yli 3.5 laukausta, ja viimeisellä minuutilla kasassa on 3, on turha juhlia jos hän tykittäisi lopussa vielä avopaikasta ohi. Laukausvedot ovat olleet aliarvioituja pitkään, kun NHL:ssä peli on nopeutunut huomattavasti vuosien aikana, mutta markkina on saanut lyhyessä ajassa takamatkansa kurottua melko lailla umpeen. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö laukojistakaan ole tarjolla hyviä vetoja joka kierrokselle, melkeinpä joka matsiinkin.