Jääkiekkovihjeet kaikkiin sarjoihin

Suomalaisten ehdoton lempilaji vedonlyönnissä on jääkiekko, siitä ei ole kahta sanaa. Pitkävetokunkussa kotoiseen Liigaan tulee todella paljon jääkiekkovihjeitä sekä KHL kasvattaa koko ajan vihjaajien keskuudessa suosiota. Unohtamatta tietenkään ikuista suosikkia NHL:ää. Tältä sivulta löydät kaikki tällä hetkellä avoimena olevat kiekkovihjeet. Mikäli haluat käydä vilkaisemassa myös muiden lajien vihjeitä löydät kaikki pitkävetovihjeet täältä.

Tapahtuma
Valinta
Kerroin
Vihjaaja

Jääkiekkovihjeet

Jääkiekko, tuo suomalaisten suosikkilaji. Jääkiekkofanin elämänkaari lähtee aivan lapsuudesta, yleensä siitä, kun isä vie lapsensa ensimmäiseen jääkiekkomatsiin, luistelemaan, tai vaikkapa kisastudioon suomalaisille rakkaiden MM-kisojen aikaan. Jääkiekon osalta pelitarjontaa on nykyisessä vedonlyöntimarkkinassa todella paljon. Kun Pitkäveto rantautui ensi kertaa Suomeen 1990-luvulla, tarjonta oli todella suppeaa. Pitkävedon kohdemäärät saattoivat olla muutamia kymmeniä kohteita viikossa, lähinnä voittajavetoja Sm-liigaan ja alasarjoihin.

Kun vedonlyöntimarkkina pikkuhiljaa kehittyi, on myös erilaiset kohteet ottaneet oman paikkansa otteluiden vetokohteista. Nykyään tarjolla on Suomen sarjojen lisäksi Pohjois-Amerikan sarjat aina junioriliigoista lähtien, Ruotsin, Norjan, Keski-Euroopan kovatasoiset sarjat, ja pikkuhiljaa myös eksoottisempia liigoja, kuten Aasian ja Etelä-Euroopan sarjoja on tullut markkinoille. Uudet sarjat ovat aina kiinnostavia, ja onhan niissä aina suuri potentiaali myös pelaajan kannalta.

Mikäli pelaaja jaksaa perehtyä tarkasti juuri markkinoille tulleeseen sarjaan, on vedonvälittäjään nähden edun saavuttaminen huomattavasti helpompaa, kuin sarjoissa, joissa bookkereiden kertoimenlaskijoina on rautaisia alan ammattilaisia. Ei ole olemassakaan sarjaa, jossa vedonvälittäjät eivät ole jossain tilanteessa joutuneet nöyrtymään paremmin sarjaa analysoivan vedonlyöjän edessä.

Kuten muissakin lajeissa, on jääkiekkovedonlyönnissäkin todella osaavia tekijöitä, ja osa heistä jakaa tietotaitoaan ilmaiseksi. Mistä sitten tunnistaa taitavan jääkiekkovihjaajan? Taitavan vihjaajan vähimmäisvaatimus on vedonlyöntialan, ja lajin lainalaisuuksien täysi tunteminen. Mikäli vihjaaja sekoittaa palautusprosentin ja osumaprosentin, tai ei ole tietoinen jääkiekko-ottelun lopussa mahdollisesta tyhjän maalin ottamisesta, ei osaamisesta ole tietoakaan. Hyvän ja osaavan tekijän löytäminen on hankalaa, sillä jokaista huippuvihjaajaa kohden on kymmeniä, jotka eivät tiedä mitä tekevät, mutta ulospäin välittyvä kuva on usein säihkyvä. Kuten muissa suurissa ja suosituissa lajeissa, markkina on nykypäivänä niin kova, että pelkällä tulospalvelulla ei enää pärjää, kun kohteita perkaa vetojen muotoon. Hyvän vedonlyöjän on osattava hyödyntää faktoja, ja ymmärtää tilanteet, jossa markkina selvästi aliarvostaa jotain tietty kohteen aspektia. Hyvänä esimerkkinä vaikka tilanne, jossa sarjan kärkisijoilla paahtava joukkue, täynnä kokeneita, yli kolmikymppisiä pelaajia matkustaa toista päivää peräkkäin pitkän bussimatkan vierasotteluun. Vastassa on sarjan alemmassa keskikastissa oleva joukkue, jonka pelaajisto on nuorta. Kun tavan tallaaja alkaisi ensimmäisenä tutkiskelemaan joukkueiden sijoituksia, maalimääriä ja pelaajamateriaaleja, on voittava vihjaaja todennut kyseiset asiat selviksi, mutta ei tyydy siihen, vaan tutkii onko ottelussa muita asioita, johon suurin massa ei tartu, ja täten vääristää kertoimia. Jääkiekko ei eroa paljoa jalkapallosta, tai muista tasokkaista markkinoista. Paras tapa löytää voittavia jääkiekkovihjeitä, on yrittää löytää tarkkoja analyysejä tekevä, yhteen tai kahteen sarjaan kunnolla paneutunut vihjaaja. Mikäli vihjeitä tulee jokaisesta sarjasta mitä LiveTulokset tai muu tulospalvelu näytää, on analyysit tehty varmasti puoliteholla, eikä mihinkään sarjaan saa mahdollisimman tarkkaa arviota.

Jääkiekko vedonlyönti

Jääkiekkovedonlyönti on Suomessa kaikista suosituin vedonlyöntimuoto. Kotimainen jääkiekon pääsarja, NHL, MM-kisat. Kolmikko muodostaa leijonanosan Suomessa lyötävistä vedoista, sillä ovathan kyseiset tapahtumat ja sarjat ne, jotka liikuttavat sinivalkoista kiekkokansaa. Kevään edetessä Liigan ja NHL:n pudotuspelien alku, omien suosikkijoukkueiden paita päällä fanittaminen, iloineen ja suruineen. MM-kisat, jossa tv-katsojaluvut nousevat yli miljoonan, kun kansa kannustaa kotimaataan voittoon. Jääkiekko on tunteita täynnä, ja moni hakee pelien seuraamiseen jännitystä vedonlyönnin avulla. Suurin osa vedoista jota ns. tuulipuku kansa lyö, ovat voittajavetoja. Vaikka kyseiset kohteet ovat usein kaikista tarkimmin laskettuja vedonvälittäjän osalta, eivät ne missään nimessä ole aliarvioitavia.

Perinteinen 1×2 pelimuoto tarkoittaa vetokohdetta, jossa veikataan ottelun lopputulosta. Merkki 1 tarkoittaa kotijoukkuetta. Kotijoukkueen kerroin on usein suhteessa kaikista matalin, johtuen joka maan sarjassa eri suuruisesta kotiedusta. Esimerkiksi jos kaksi joukkuetta kohtaavat, ja ovat keskenään tasavertaisia jokaisella osa-alueella, on silti kotijoukkue ottelussa suosikkina, koska kotiyleisön tuki on monille todella suuri etu, ja voi olla jopa yli 10% lisä arviossa. Kotijoukkueet voivat kaikesta huolimatta olla myös erittäin suuria alikertoimia, etenkin jos joukkue on jo muutenkin suursuosikki.

Nyrkkisääntönä on tehdä edes jonkinnäköistä analyysiä ennen kuin vetoja pelaa. X merkki tarkoittaa tasapeliä. Nimi kertoo kaiken, nimittäin ottelu päättyy X-merkkiin silloin, kun kolmen erän jälkeen ollaan tasatilanteessa. Tasapelit ovat jääkiekossa melko vähän pelattuja, usein sen takia, että tasapelejä varten on melko vähän puoltavia tekijöitä, ja tasurivedot lyödään usein vain arvioitujen prosenttien perusteella, kun taas voittajia on helpompi veikata ja pohtia. Merkki 2 tarkoittaa vierasjoukkuetta. Ottelu päättyy merkkiin 2 luonnollisesti silloin, kun vierasjoukkue voittaa ottelun varsinaisella peliajalla. Vierasjoukkueiden kohdalla tärkeitä asioita vetoa tutkiessa ovat pelimatkat, mahdolliset pitkät vieraskiertueet ja tapa, jolla joukkue kulkee matkat. Etenkin pienemmissä sarjoissa, vaikkapa Venäjällä vierasjoukkueet saattavat matkustaa bussilla nelinumeroisia kilometrimääriä vain muutamassa päivässä.

Jääkiekon total vedonlyönti

Maalimäärävedot ovat jääkiekko-otteluissa yksi suosituimmista pelikohteista. Kyseisissä kohteissa veikataan tuleeko ottelussa yli vai alle tietyn rajan verran maaleja. Jääkiekkovedoissa linjat alkavat yleensä 2.5 linjasta ja voivat yltää jopa 9.5 asti. 4.5, 5.5 ja 6.5 ovat yleisimmät rajat, jossa kertoimet ovat lähes tasaiset. No miten sitten veikataan maalimäärää, eihän ottelussa puolikkaita maaleja tule? 0.5 lisä rajassa jakaa määrän kahtia, nimittäin alle 4 maalia, on jo aivan eri veto, kuin alle 4.5 maalia. Jos päälinja ottelussa on 5.5 maalia, ja uskon ottelussa tulevan vähintään kuusi maalia, silloin vetovalinta on yli 5.5 maalia. Mikäli maalimäärä jää 0-5, on tulos silloin alle 5.5 maalia. Tarjolla voi olla myös maalimäärävetoja, joissa voi olla kolme lopputulemaa. Nämä vedot ovat muodossa, jossa 0.5 lisää tasalukuun ei lisätä, vaan kohteet ovat muodossa yli/alle 4.0, 5.0, 6.0 maalia, jolloin veto voi päättyä kolmella eri tavalla. Otetaan esimerkiksi vaikkapa veto yli 5.0 maalia. Tällöin meiningin nimi on se, että mikäli ottelussa tulee 0-4 maalia, veto menee väärin. Jos maaleja tulee 6 tai enemmän, silloin veto osuu. Tällöin jäljellä jää tilanne, jossa maaleja tulee tasan 5, silloin määrä jää ns. linja päälle, ja ratkeaa pushina/voidina, ja panos palautuu pelaajalle. Maalimäärävetoja alaryhmään kuuluvat myös ”Molemmat joukkueet tekevät/Eivät tee x-määrää maalia”-vedot. Näiden ideana on veikata, tekevätkö molemmat joukkueet vaikkapa 2 maalia, vai jääkö vähintään toinen määrän alapuolelle.

Tasoitusvedonlyönti jääkiekossa

Tasoitusvedot ovat suosittuja etenkin suurten suosikkien pelatessa. Kyseisissä vedoissa toiselle joukkueelle annetaan niin sanottu tasoitus, ja veikkaajan tehtävä on veikata, kumpi joukkue jää voitolle vielä tasoituksen jälkeen. Esimerkkinä veto kaikista yleisimmällä tasoituslinjalla, joka on 1.5. Joukkue X on sarjan huonoin joukkue, ja heidän kotihalliinsa saapuu vieraaksi sarjan kovin joukkue. Tällöin heikompi porukka saa tasoitusvedoissa aina + merkkisen tasoituksen, esimerkiksi +1.5. Jos veikkaaja uskoo kivikovan vierasjengin vievän jopa tasoituksella, menee lapulle silloin vierasjoukkueen -1.5 voitto. Tällöin vierasjoukkueen lopullisesta maalimäärästä vähennetään 1.5 maalia, ja jos joukkue on silti suuremmalla maalimäärällä, veto osuu. Esimerkiksi ottelun päättyessä 1-3, vierasjoukkue johtaa tasoituksen jälkeen yhä 1-1.5, ja veto osuu. Jos ottelu päättyisi 2-3, veto menisi väärin.

Jääkiekon tulosveto

Tulosveto on vetomuoto, jossa veikataan ottelun tarkkaa tulosta. Kyseisessä pelimuodossa kohteiden kertoimet nousevat huomattavan korkeiksi, mutta todennäköisyydetkin ovat sen mukaisia. Tulosvedon ideana on veikata varsinaisen peliajan tulos niin, että molemmille joukkueille veikataan maalimäärä, jonka kyseinen joukkue tekee. Esimerkiksi veikkaaja uskoo kotijoukkueen tekevän ottelussa 4 osumaa, ja vierasjoukkueen osuvan kahdesti, silloin vetovalinnaksi tulee tulos 4-2. Mikäli ottelu päättyy kyseiseen tulokseen, veto osuu ja vieläpä suurella kertoimella. Peli on kuitenkin raakaa, ja veto voi mennä väärin todella aikaisin, jos vierasjoukkue iskee vaikkapa kolme häkkiä ensimmäisen erän aikana.

Jääkiekon pelaajavedot

Pelaajavedot ovat viimevuosina suursuosioon nousseena saaneet yhä suurempaa jalansijaa jääkiekkovedoissa. Pelaajavetoja on mm. maalin ja pisteentekijävedot, laukausvedot, ja nykypäivänä vetoa voi lyödä jo blokkauksista ja rangaistusminuuteistakin. Pelaajavetomarkkina on lähivuosina kehittynyt roimasti, mutta voiton tekeminen on vielä selkeästi helpompaa kuin vaikkapa voittajavedoissa. Pelaajavedoissa suureksi massan suosimaksi taktiikaksi on noussut niin sanottujen virepelaajille lyöminen. Esimerkkinä on vaikkapa nuori hyökkääjä, jolle on annettu viiden ottelun näytönpaikka pelaavassa kokoonpanossa, ja kahdessa ensimmäisessä ottelussa hän on tehnyt maalin, ja usein tässä vaiheessa suhteellisen tuntemattoman nuorukaisen maalin kerroin on vielä korkea. Todella suosittuja ovat myös pienimmillä kertoimilla olevat, joukkueiden parhaiden hyökkääjien maali ja pistevedot.