Pivekunkun vakiovihjeet

Vakiovihjeet ovat siirtyneet kesäaikaan ja brittifutisvakion korvaa sunnuntaina ratkaistava suomifutisvakio. Pivekunkun vakiovihjeet julkaistaan kesäkaudella lauantain kierroksille torstaina ja sunnuntain kierroksille perjantaina.

Vakio 1 vihjeet lauantaille 15.6.2024

Vakiovihjeet julkaistaan tällä viikolla tuttuun tapaan lauantaille, eli pääkierros on Lauantaivakio 1. Kyseessä on hyvin erikoinen kuponki, joka sisältää kohteita EM-kisoista, Suomen cupista, Kakkosesta ja Kansallisesta liigasta!

Tarjolla on poikkeuksellisen paljon usein osuvia suosikkeja, joiden pelikannatus on jäänyt matalaksi. Haasteena on löytää hyviä ohipelejä nostamaan rivin arvoa.

Vakiovihje: Varmaideat

Myös Ilves on kohteessa neljä hieman alipelatuksi jäänyt suosikki. Muista, että kyseessä on cupin ottelu, ei Veikkausliiga.

Kolme jättisuosikkia: AC Oulu, VPS ja FC Haka

Nostetaan poikkeuksellisesti esiin kolme varmaideaa, jotka eivät juuri perusteluita kaipaa. AC Oulu, VPS ja FC Haka ovat otteluissaan yli 80 % suosikkeja. Vaikka kaikkien pelikannatus on noussut korkealle, niin jättisuosikit ovat silti alipelattuja todennäköisyyksiin verrattuna.

Tämä kolmikko tarjoaa erinomaisen ja usein osuvan rungon vakioriville.

8:2 VJS-Atlantis (pelattu 38 %, todennäköisyysarvio 57 %)

Kohteessa kahdeksan ovat vastakkain Kakkosen VJS ja Ykkösen Atlantis. Kotijoukkue VJS on parantanut otteitaan heikon alkukauden jälkeen. VJS hävisi kauden kaksi ensimmäistä otteluaan, jota on seurannut cup mukaan luettuna 11 tappiotonta ottelua saldolla 6-5-0.

Atlantis on puolestaan Ykkösen paalupaikalla tasapisteissä Klubi 04:n kanssa. Joukkue on hävinnyt cup mukaan luettuna vain yhden ottelun koko kaudella saldolla 9-3-1 ja maalierolla 26-7. Atlantis vaikuttaa selvästi Ykkösen vahvimmalta joukkueelta Klubi 04:n lisäksi.

Tasoero on ottelussa todella selvä Atlantiksen hyväksi. VJS on nousukunnosta huolimatta sarjatasoa heikompi nippu, joten Atlantis vie matsin lähes kuusi kertaa kymmenestä. Jostain syystä vierasvoitto on saanut vain 38 % pelikannatuksen!

10:1 Kuopion Elo-Närpes Kraft (pelattu 41 %, todennäköisyysarvio 60 %)

Kuopion Elo yrittää päästä lauantaina takaisin voittojen tielle. Joukkue aloitti kauden pelaamalla kuusi ensimmäistä ottelua tappioitta, mutta nyt on tullut kaksi selkäsaunaa peräkkäin. Edellisellä kierroksella Elo hävisi kärkijengi GBK:lle 3-4 vieraissa.

Kraftin kausi etenee päin vastaiseen suuntaan. Närpiöläiset ovat pelanneet neljä edellistä ottelua tappioitta saldolla 2-2-0. Viikko sitten Kraft nappasi arvokkaan päänahan kaatamalla SJK 2:n vieraissa maalein 2-3. Joukkue vaikuttaa olevan pelivoimaltaan keskitasoa.

C-lohkon sarjataulukko hämää pahasti Vakion pelaajia. Elo on näistä kahdesta todellisuudessa selvästi vahvempi nippu. Elon pelikannatus on jäänyt vain 41 % tasolle. Esimerkiksi Veikkaus antaa kotivoitolle vain 1,55 kertoimen Pitkävedon puolella. Pahasti alimerkitty kotijoukkue on hieno varma.

1
Ilmaisveto 100€
Kierrätys: 5x
Minimikerroin: 1.5
🏆 Viikottainen 1500€ vedonlyöntiturnaus
Lunasta Bonus
Lisätietoja
Lue arvostelu »
 • Talleta 10-100€, niin niin saat vastaavan summan ilmaisvetona kun olet kierrättänyt talletuksen 5 kertaa
 • Talletuksen kierrätys: Minimikerroin singlekohteissa 1.5, järjestelmissä 1.7
 • Kierrätyksen jälkeen saat kierrätysvapaan ilmaisvedon
 • Talletuksen kierrättämiseen aikaa 14 päivää
2
Ilmaisveto 20€
Kierrätys: Ei kierrätystä
Minimikerroin: 1.5
⭐ Hyvä vedonlyöntialusta
Lunasta Bonus
Lisätietoja
Lue arvostelu »
 • Tee vähintään 20€ talletus
 • Ilmaisveto annetaan tilillesi heti talletuksen jälkeen
 • Ilmaisvedoissa ei ole kierrätysvaatimuksia, mutta se pitää lyödä min. 1.5 kertoimeen
 • Ilmaisveto on voimassa 3 päivää

Vakiovihje: ohipeli-ideat

Hyvien ohipeli-ideoiden löytäminen on tällä viikolla haastavaa. Kannattaa harkita usean pienen kupongin tekemistä, joissa on pyöritelty erilaisia kombinaatioita.

1:X2 Unkari-Sveitsi (kotivoitto pelattu 39 %, todennäköisyysarvio 30 %)

Avauskohde on EM-kisojen 1. kierroksen ottelu, jossa Unkari on saanut Vakion pelaajilta jostain syystä suosikin aseman. Unkari on kyllä kelpo joukkue ja jopa yllättävän tasokas, mutta ei se missään nimessä ole suosikki Sveitsiä vastaan puolueettomalla kentällä.

Sveitsi ei hävinnyt EM-karsinnoissa yhtään ottelua ennen päätöskierrosta, jolloin maa oli jo varmistanut kisapaikan. Harjoitusottelut ovat sujuneet myös tappioitta. Sveitsi kaatoi keväällä mm. Irlannin vieraissa, jolle Unkari hävisi vastaavan ottelun.

Sveitsi on myös vedonlyöntimarkkinassa selvä suosikki, eikä Unkarin voitto toteudu ottelussa kuin noin 30 prosentin todennäköisyydellä. Jos käytössäsi on pieni budjetti, voit harkita vain 32 % pelatun Sveitsin nostamista jopa varmaksi. Tasapelin riski on kuitenkin ottelussa varsin korkea.

2:X2 Espanja-Kroatia (kotivoitto pelattu 57 %, todennäköisyysarvio 48 %)

Espanja on pudonnut 2008-2012 huippuvuosien jälkeen Euroopan vahvimpien maiden taakse. Espanja on yhä laadukas joukkue, mutta sen riveistä ei löydy aivan vastaavaa avauskokoonpanoa kuin esimerkiksi Ranskalta tai Englannilta.

Kroatia on osallistunut arvokisoihin itsenäisenä maana vasta vuodesta 1996 lähtien. Jostain syystä se on suoriutunut tasoonsa nähden vahvemmin MM-kisoissa kuin EM-kisoissa. Saksan EM-turnaus tarjoaa hyvän sauman parantaa tätä tilastoa, sillä Kroatialla on jälleen kasassa laadukas joukkue.

Espanja on ottelussa selvä suosikki, mutta olemme Vakion pelaajien kanssa eri mieltä suosikkiaseman suuruudesta. Espanja on ehdottomasti ylipelattu, joten tässä kohteessa kannattaa hakea kupongille arvoa X2:n kautta. Tasapeli sopii varmasti molemmille huomioiden lohkon ennakkoasetelman.

12:X2 PK-35 (N)-Ilves (N) (kotivoitto pelattu 41 %, todennäköisyysarvio 24 %)

Kolmas ohipeli otetaan Kansallisesta liigasta, jossa PK-35 on saanut hämmästyttävän korkean kannatuksen. Vakion pelaajilla ei näytä olevan naisfutiksen taso hallussa. PK-35 on näistä kahdesta selvästi heikompi joukkue ja pelannut kolme kotiotteluaan saldolla 0-1-2.

Ilves ei ole sarjataulukossa kuin pari sijaa ylempänä, mutta ansaitsee hieman yli 50 prosentin suosikkiaseman myös vieraissa. Me nojaamme tässä myös Veikkauksen kertoimiin, sillä Ilvekselle tarjotaan Pitkävedossa vain 1,55 kerrointa.

Ilves kelpaa pienellä budjetilla erinomaisesti myös varmaksi. Tällä kertaa vihjaamme kuitenkin ohipeliä ykkösestä, koska hyviä ohipeli-ideoita on tarjolla rajallisesti.

Lauantaivakio 1 kohteet lauantaina 15.6.2024

1. Unkari – Sveitsi (vihje: X2)
2. Espanja – Kroatia (vihje: X2)
3. Italia – Albania
4. Ilves – SJK (vihje: 1)
5. AC Oulu – KäPa (vihje: 1)
6. FC Inter 2 – VPS (vihje: 2)
7. EBK – FC Haka (vihje: 2)
8. VJS – Atlantis FC (vihje: 2)
9. GBK – TP-47
10. Kuopion Elo – Närpes Kraft (vihje: 1)
11. JPS – JS Hercules
12. PK-35 N – Ilves N (vihje: X2)
13. ÅU N – FC Honka N

Kohteet: 1-3 Euro 2024, 4-8 Suomen Cup, 9-11 Kakkonen Lohko C ja 12-13 Kansallinen Liiga

Näin Pivekunkun vakiovihjeet laaditaan

Vakiovihjeet ovat Pivekunkussa aina oman vakiotiimimme laatimia. Vakiovihjeet perustuvat kahden ammattilaisen arvioihin, jotka ovat tehneet vakiorivejä jo 1990-luvulta lähtien. Pivekunkun vakiovihje on aina omaperäinen, huolellisesti mietitty ja sisältää kantaaottavia näkemyksiä.

Saat seuraavaksi hieman infoa vakiovihjeiden laadinnasta. Mitä asioita vakiotiimimme oikein huomioi ennen vakiovihjeiden laadintaa?

Todennäköisyysarviot ovat kaiken perustana. Ilman hyviä todennäköisyysarvioita on mahdotonta pelata Vakio 1:stä vuodesta toiseen voitollisesti. Todennäköisyysarviot syntyvät vuosien kokemuksella sarjan ja vedonlyöntimarkkinan seuraamisesta.

Pelkkä sarjan ja pelaajien tuntemus ei nykyisin riitä. Todennäköisyysarvioissa on myös huomioita markkinan liikkeet, joukkueiden motivaatio, ja niin edelleen.

vakiovihjeet futis

Tasapaino rivin arvon ja osuvuuden välillä on myös hyvin tärkeää. Moni aloittelija sortuu tekemään aivan liian vaikeita rivejä ja ohittamaan liian usein suuria suosikkeja. Vakiossa voittaminen on hyvin vaikeaa pienillä kupongeilla, joten sinun ei kannata pudottaa todennäköisyyksiä yhtään enempää kuin tarvis.

Pitkä kokemus ja näkemys ovat avainasemassa, kun mietitään mitä suosikkeja kupongilla ohitetaan ja mitkä jätetään varmoiksi. Juuri tässä kohtaa Pivekunkun vakiokonkarit erottuvat edukseen. Meidän vihjerivimme tarjoaa hyvän valuen unohtamatta kuitenkaan osuvuutta.

Oleellisen infon kertominen on myös erittäin tärkeää vihjeiden lukijan kannalta. Pivekunkun vakio vihjeet eivät ole turhaa jaarittelua, vaan pyrimme nostamaan aina sellaiset pointit esiin, joista on hyötyä sinulle, hyvä lukija Pivekunkun vakiovihjeet ovat napakan mittaisia, mutta eivät liian lyhyitä räkäisyjä, joista ei ole lukijalle mitään iloa.

Mielestämme näistä aineksista syntyvät Suomen parhaat vakio 1 vihjeet!

Vakioveikkaus strategiavinkit by Pivekunkku

Vakioveikkaus on pelimuoto, jossa vihjeiden lukijan täytyy tehdä aina lopullinen päätös ja pelikohteiden valinta itse. Suurin syy on tähän jokaisen pelaajan budjetti. Vakiota voi pelata yhdellä eurolla, kympillä, satasilla tai vaikka tuhannen euron kupongilla. Mitä isompi budjetti, sen enemmän voit valita merkkejä.

Emme myöskään halua antaa vakio vihjettä, jossa on vihje jokaiseen kohteeseen. Tuhannet pelaajat lukevat vakio vihjeet meidän sivuilta joka viikko. Jos antaisimme vakioveikkaus vihjeet 13 kohteeseen, todennäköisesti sadat pelaajat kopioisivat saman rivin.

Haluamme jättää tämän vuoksi myös osan päätöksistä sinulle. Saat seuraavaksi viisi tärkeää strategiavinkkiä, joita voit hyödyntää myös muissa vakioissa.

Viisi Vakioveikkaus strategiavinkkiä:

 1. Älä rakenna liian vaikeaa riviä
 2. Ohita rohkeasti suosikit, joissa todennäköisyydet ovat puolellasi
 3. Älä pelkää liikaa tasapelejä
 4. Panosta rohkeasti bonuskierroksiin
 5. Yhdistä vakiovihjeet ja omat tiedot

Käydään seuraavaksi nämä strategiavinkit läpi tarkemmin

Älä rakenna liian vaikeaa riviä

Moni aloittelija lähtee hakemaan liian usein ohituksia sarjan eliittijoukkueista tai tuhlaa niiden kotiotteluissa merkkejä myös ristille ja vierasvoitolle. Valioliigan ja Championshipin jättiläiset voittavat käytännössä 3/4 kotiottelustaan, ja usein todennäköisyys on jopa yli 80 prosenttia.

Tavallisen Vakion pelaajan ei kannata tuhlata merkkejä tällaisiin kohteisiin, vaikka esimerkiksi Liverpoolin tai Man Cityn kotivoitto olisikin hieman ylipelattu. Hyödynnä nämä jättisuosikkien ottelut usein osuvina varmoina ja hae riville arvoa muista kohteista.

Ohita rohkeasti suosikit, joissa todennäköisyydet ovat puolellasi

Vakio 1 -kuponki sisältää aina ylipelattuja suosikkeja, joissa todennäköisyydet ovat sinun puolellasi. Tämä tarkoittaa esimerkiksi 65 % pelattua suosikkia, jonka todennäköisyys voitolle on 48 %. Näin ollen ohipeli osuu 52 % todennäköisyydellä (100 % – 48 %), joten ohitus on todennäköisempi tulos kuin suosikin voitto.

Vaikka suosikki voittaisikin hieman yli 50 % todennäköisyydellä, ovat todennäköisyydet yhä erittäin hyvät osumalle.

Vakion pelaajat innostuvat liian usein sellaisista suosikeista, joilla on takana voittoputki. Tai vastaavasti, vastustaja on erittäin heikossa hapessa. Älä tuijota liikaa kuntopuntaria vaan luota todennäköisyyksiin.

Älä pelkää liikaa tasapelejä

Tasapeli turhauttaa jostain syystä Vakion pelaajia todella paljon. Jokainen meistä tietää tilanteen, kun 1_2 kohde päättyy tasapeliin viime hetken maalilla. ”Olisi pitänyt varmistaa se risti, arvasin että se osuu siihen.” Tämä on ymmärrettävä tunnereaktio.

Älä anna kuitenkaan näiden harvojen ristien pilata rivisi suunnittelua. Tasapeli on hyvin usein jalkapallo-ottelun epätodennäköisin merkki, kun ottelun lähtökohdat ovat tasaiset. Jos ottelun suosikki voittaa alle 50 prosentin todennäköisyydellä, saat 1_2:lla aina todennäköisimmin kombinaation.

vakio-1x2

Panosta rohkeasti bonuskierroksiin

Vakio 1 sisältää bonuskierroksia nykyisin kerran kuukaudessa. Nämä ovat Vakion pelaajalle ehdottomasti parhaimpia kierroksia, ja niihin kannattaa panostaa selvästi tavallista enemmän.

Huom. Nyt puhutaan ns. oikeista bonusvakioista, joissa Veikkaus jakaa lisärahaa kaikkiin voittoluokkiin.

Ensinnäkin voit tehdä rivistä hieman enemmän suosikkipainotteisen, koska bonusraha parantaa voittoluokkien arvoa. Voit jättää kupongille sellaisia suosikkeja, jotka olisivat normaalisti ohitettavia kohteita.

Bonusvakiot keräävät myös normaalia enemmän pelivaihtoa. Tämä kasvattaa jokaiseen voittoluokkaan jaettavan rahan osuutta.

Yhdistä vakiovihjeet ja omat tiedot

Vaikka Pivekunkku tarjoaa Suomen parhaat vakiovihjeet, suosittelemme jokaista lukijaa seuraamaan vähintään yhtä sarjaa myös itse. Jos haluat oikeasti parantaa vakiomenestystäsi, seuraa Valioliigan sijaan Championshipia.

Vakioveikkaus kohteet koostuvat pääasiassa Championshipin otteluista. Niitä on aina Valioliigan otteluita enemmän. Moni amatööri saa Valioliigan kohteet kiinni, mutta peli-idea karahtaa karille sitten kupongin loppupäässä.

Vakioveikkaus: miten se toimii?

Vakioveikkaus eli Vakio on yksi Veikkauksen vanhimmista pelimuodoista. Vakioveikkausta on pelattu Suomessa jo vuodesta 1940 lähtien. Aluksi peli tunnettiin nimellä voittajaveikkaus, mutta nimi muutettiin muotoon Vakioveikkaus vuonna 1951.

Lue lisää Vakion historiasta tältä sivulta: Vakioveikkauksen historia.

Klassinen Vakioveikkaus eli lauantain Englannin vakio 1 sisältää aina 13 kohdetta. Nykyisin kohdemäärä kuitenkin vaihtelee 8–18 kohteen välillä, sillä Veikkaus tarjoaa Vakiota pelattavaksi lähes vuoden jokaisena päivänä.

Vakioveikkauksen ideana on veikata jokaisen ottelun voittajaa tai ottelun päättymistä tasan. Näitä vaihtoehtoja kuvataan merkeillä 1X2 eli

 • 1 = Kotivoitto
 • X = Tasapeli
 • 2 = Vierasvoitto

Vakiota pelattiin ennen internet-aikaa paperikupongilla, johon vaihtoehdot merkittiin. Nykyisin pelaaminen on siirtynyt lähes täysin nettiin. Alla on esimerkki vakiokupongista Veikkauksen sivuilta.

vakioveikkaus kuponki

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, pelaaja voi merkitä jokaiseen kohteeseen yhdestä kolmeen merkkiä. Jokainen ylimääräinen merkki kasvattaa kupongin hintaa. Kupongin rivimäärä muodostuu kertomalla kombinaatiot.

Yllä olevassa esimerkissä rivimäärä olisi: 1x3x2x1x2x1x1x2x1x1x2x2x1 eli 96 yhdistelmää. Rivin hinta on lauantaivakiossa 0,25 €, joten tämä kuponki maksaisi 24 euroa (0,25 * 96). Muissa vakioissa rivihinta voi olla myös 0,10 €.

Vakion palautusprosentti ja voittoluokat

Vakion palautusprosentti on 65 %. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajan on löydettävä kupongilta alipelattuja merkkejä, jotta palautusprosentin voi teoriassa nostaa 100 % tasolle ja ylikin. Esimerkiksi: jos tietyn kohteen kotivoitto on pelattu 40 %, mutta kohde osuu 50 % todennäköisyydellä, merkki on alipelattu.

Kun muodostat rivin riittävän usein riittävän monen alipelatun yhdistelmän kautta, voit jäädä Vakiosta voitolle. Helppoa se ei kuitenkaan ole!

Vakion voittoluokat vaihtelevat Vakiosta riippuen. Esimerkiksi 13 kohteen Vakiossa on voittoluokat 13, 12, 11, ja 10 oikein -tuloksille. 12 kohteen Vakiossa voittoluokat ovat 12, 11, ja 10 oikein -tuloksille.

Muut kuin futisvakiot

Vakioveikkaus käynnistyi pelimuotona brittifutiksesta. Vakiota pelattiin pitkään vain kerran viikossa, lauantaisin. Kesäisin pelipäivä saattoi olla myös sunnuntai riippuen kotimaan sarjojen ohjelmista.

Veikkaus on laajentanut Vakion tarjontaa 2000-luvulla merkittävästi. Nykyisin Vakion kohteille pääsevät jalkapallon lisäksi myös mm. seuraavat lajit:

 • Jääkiekko
 • NBA
 • Formula 1
 • Pesäpallo
 • eSports
 • NFL

Myös arvokisat ovat usein edustettuina Vakiossa. Esimerkiksi jääkiekon MM-kisat ja jalkapallon arvoturnaukset ovat pelaajien suosiossa.

Muiden kohteiden Vakiot ovat usein pelivaihdoltaan selvästi pienempiä. Perinteinen Valioliigan vakio kerää lauantaisin vieläkin selvästi suurimman pelivaihdon.

Toiseksi suosituin Vakio on nykyisin sunnuntaisin pelattava Vakio Grand Prix, jossa on peräti 18 kohdetta. Se on vaikeudestaan huolimatta selvästi suosituin Vakio pelivaihdon perusteella lauantain kupongin jälkeen.

Miten vakiossa voittaa?

Vakiossa voittaa kun veikkaat jokaisen ottelun lopputuloksen oikein vaihtoehdoista 1, X ja 2 eli päättyykö ottelu kotivoittoon, tasapeliin vai vierasvoittoon. Voiton suuruus riippuu siitä, miten moni muukin on saanut kaikki kohteet oikein.

Miten pelata vakiota?

Vakiota pelataan veikkaamalla Vakion kohteina olevien otteluiden lopputulos vaihtoehdoista 1 (kotivoitto), X (tasapeli) ja 2 (vierasvoitto. Voit valita jokaiseen kohteeseen yhden, kaksi, tai kolme merkkiä. Mitä enemmän merkkejä valitset, sitä kalliimpi kupongistasi syntyy.

Mikä on Minivakio?

Minivakio on Vakio, jossa on normaalin 12 tai 13 kohteen sijasta esimerkiksi 6, 7 tai 8 kohdetta. Pienempi kohdemäärä tarkoittaa myös sitä, että voittoluokkia on vähemmän.