Pivekunkun vakiovihjeet

Vakiovihjeet julkaistaan ensimmäistä kertaa tänä vuonna sunnuntain kierrokselle. Tämä johtuu siitä, että Vakio 1 on siirtynyt kesäaikaan brittifutiskauden päättymisen jälkeen. Pivekunkun vakiovihjeet julkaistaan kesäkaudella aina perjantaisin.

Vakio 1 vihjeet sunnuntaille 26.5.2024

Vakiovihjeissä luotetaan tällä viikolla kahteen jättisuosikkiin, minkä lisäksi tarjoilemme myös kaksi herkullista peli-ideaa Serie A:sta. Huomaa, että Italiassa pelataan kauden viimeinen kierros, minkä vuoksi motivaatio näyttelee merkittävää roolia ottelun todennäköisyyksissä.

Vakiovihje: varmaideat

Harkitse myös IFK Maarianhaminaa varmaksi heikon Gnistanin isäntänä.

1:1 KuPS-EIF (kotivoitto pelattu 84 %, todennäköisyysarvio 76 %)

Ensimmäinen varma poimitaan heti avauskohteesta, jossa Pivekunkku luottaa KuPSin pelivoimaan. Kuopiolaiset ovat meidän rankingimme ykkösjoukkue, ja KuPS on myös Veikkausliigan paalupaikalla yhdessä Ilveksen kanssa. KuPS otti edellisellä kierroksella myös vakuuttavan 1-3-vierasvoiton VPS:n vieraana. On vaikea uskoa joukkueen kompuroivan kauden helpoimmassa kotiottelussa.

EIF oli meidän vakiovinkkimme viime kierroksella. Tuolloin se pelasi kotona Lahtea vastaan, joka on yksi sarjan heikoimmista joukkueista, minkä lisäksi saimme mukaan tasapelin. Ideamme osui ja EIF puristi ottelusta pisteen, mutta vastaavaa ihmettä on tuskin luvassa KuPSin vieraana. Otamme ykkösen varmaksi myös ylipelattuna, sillä kupongille haetaan arvoa muista kohteista. Etenkään pienillä järjestelmillä ei kannata uhrata vaihtomerkkejä tähän otteluun.

9:1 Ilves 2-SexyPöxyt (kotivoitto pelattu 77 %, todennäköisyysarvio 70 %)

Toinen varma poimitaan Kakkosen B-lohkosta, jossa otetaan näkemystä vierasjoukkuetta vastaan. Pöxyt ovat olleet toistaiseksi masentavan huono joukkue. Seitsemän ottelun jälkeen saldona on seitsemän tappiota maalierolla 5-26. Edellisellä kierroksella Pöxyt hävisi Hongan A-junnuille maalein 0-3. Tämä on myös hyvä vertailupohja Ilveksen A-junnujen tasoon, sillä Ilves kaatoi viikkoa aiemmin juuri Hongan vieraissa maalein 1-3.

On toki sanottava, että Ilveksen 2. joukkueen kausi ei ole ollut vahva. Tasoa tässä porukassa kuitenkin riittää sarjajumbo Pöxyjen kaatamiseen kotikentällä. Kakkosjoukkueiden kokoonpanot ovat aina pieni arvoitus, mutta saamme tukea omalle arviolle myös Veikkauksen suunnalta, joka antaa Ilves 2:n voitolle vain 1,29-kertoimen Vakio 1 -vihjeen kirjoitushetkellä. Hieman ylipelattu ykkönen tuntuu ns. seinävarmalta.

12:1 Empoli-Roma (kotivoitto pelattu 30 %, todennäköisyysarvio 46 %)

Kolmas varma on todellinen kannanotto Italian liigaan, jossa Vakion pelikansa on aivan yössä ottelun todennäköisyyksistä. Ilmeisesti pelaajat uskovat AS Roman motivaatioon, mutta totuus on toinen. Roma pysyy 100 prosentin varmuudella 6. sijalla, kävi otteluissa mitä hyvänsä, sillä tasapisteissä järjestys ratkaistaan keskinäisten otteluiden tuloksilla.

Empolilla on sen sijaan maksimaaliset panokset, sillä joukkue taistelee putoamista vastaan. Nostamme ykkösen varmaideaksi erityisesti siitä syystä, että Empolin yläpuolella oleva Udinese saa isolla todennäköisyydellä vähintään pisteen omasta ottelustaan. Empoli tarvitsee näin ollen voiton varmistaakseen sarjapaikkansa. Empoli on näistä lähtökohdista selkeä suosikki, mutta Vakiossa sen kannatus on vain 30 prosenttia. Tarjolla on yksi vuoden parhaista varmaideoista.

1
Ilmaisveto 100€
Kierrätys: 5x
Minimikerroin: 1.5
🏆 Viikottainen 1500€ vedonlyöntiturnaus
Lunasta Bonus
Lisätietoja
Lue arvostelu »
 • Talleta 10-100€, niin niin saat vastaavan summan ilmaisvetona kun olet kierrättänyt talletuksen 5 kertaa
 • Talletuksen kierrätys: Minimikerroin singlekohteissa 1.5, järjestelmissä 1.7
 • Kierrätyksen jälkeen saat kierrätysvapaan ilmaisvedon
 • Talletuksen kierrättämiseen aikaa 14 päivää

Vakiovihje: ohipeli-ideat

Harkitse myös rajusti ylipelatun EPS:n ohitusta kohteessa kuusi.

4:X2 JJK-FC Jazz (kotivoitto pelattu 55 %, todennäköisyysarvio 43 %)

Ensimmäinen ohipeli poimitaan Ykkösestä, jossa kotijoukkue JJK on ajautumassa kriisiin. Jyväskylän ylpeys kuuluu monien mielestä Ykkösliigan puolelle, mutta hyvin alkanut kausi on alkanut sulaa pahemman kerran. Takana on nyt kolme peräkkäistä tappiota ilman yhtään tehtyä maalia. Kaiken lisäksi vastustajat olivat sarjan vahvimpia joukkueita, joten JJK sai ikävän viestin omasta tasostaan.

Vierailija FC Jazz aloitti myös kauden lupaavasti, mutta ajautui toukokuun alussa kolmen ottelun tappioputkeen. Porilaiset käänsivät kuitenkin kurssinsa pari päivää sitten ottamalla henkisesti todella tärkeän kotivoiton VIFK:sta maalein 2-1. Vakion pelikansa arvostaa JJK:ta kohteessa aivan liikaa. Myös Veikkaus on kanssamme samoilla linjoilla tarjoten kotivoitolle 2,22 kertoimen vakiovihjeen julkaisuhetkellä. Ykkönen on selvästi ylipelattu, ja X2 tuo kupongille hyvin lisäarvoa.

8:X2 GrIFK-Atlantis 2 (kotivoitto pelattu 48 %, todennäköisyysarvio 37 %)

Toinen ohipeli löytyy Kakkosen A-lohkosta, jossa GrIFK:n pelikannatus on karannut aivan liian korkealle. Vakion pelaajat ovat innostuneet kotijoukkueen hyvästä alusta, ja toisaalta ihan syystä. GrIFK johtaa A-lohkoa tappioitta saldolla 4-2-0. Merkkejä hyytymisestä on kuitenkin ilmassa, sillä GrIFK voitti neljä ensimmäistä otteluaan, joita on seurannut kaksi tasapeliä.

Meidän näkemyksemme ei ole niinkään GrIFK-vastainen vaan Atlantiksen puolesta. Vierasjoukkue on nimittäin vain pisteen IFK:n perässä saldolla 4-1-1. Atlantis on myös hyvässä iskussa, sillä joukkue on ottanut 4-2-voiton PEPO:sta ja 5-1-voiton MyPasta edellisillä kierroksilla. Atlantis on näistä kahdesta itse asiassa pykälän laadukkaampi, minkä ansiosta ottelun lähtökohdat ovat aivan 50-50. GrIFK on hieman yli 10 prosenttia ylimerkitty ja lähtee ohitukseen Pivekunkun Vakiovihjeissä.

11:X2 Atalanta-Torino (kotivoitto pelattu 60 %, todennäköisyysarvio 38 %)

Kolmas ohipeli on näiden Vakio 1 vihjeiden maistuvin. Kotijoukkue Atalanta kruunattiin viikolla Euroopan liigan mestariksi. Atalanta myös katkaisi Leverkusenin tappiottomien otteluiden putken upean suorituksen jälkeen. Tuskin kukaan odottaa joukkueen venyvän hyviin otteisiin Serie A:n päätöskierroksella, jossa Atalantalla ei ole mitään panosta.

Vierailija Torinolla ei ole myöskään pelattavaa. Vedonlyöntimarkkina on kuitenkin liikkunut rajusti vieraiden suuntaan, mikä ennakoi Atalantalle ”voittokrapulaa” ja/tai avainpelaajien lepuutusta. Torino on vedonlyöntikertoimissa tällä hetkellä lähes 50 prosentin suosikki! Me emme uskalla tehdä aivan näin rajua kannanottoa, mutta siitä huolimatta X2 tarjoaa huikean valuen. Jos pelaat pienellä budjetilla, jätä rohkeasti Torino jopa varmaksi ja säästä merkit muihin kohteisiin.

Vakio 1 kohteet sunnuntaina 26.5.2024

1. KuPS – EIF
2. IFK Mariehamn – Gnistan
3. Atlantis FC – HJK Klubi 04
4. JJK – FC Jazz
5. KPV – OLS
6. EPS – PKKU
7. RoPS – KuPS Akatemia
8. GrIFK – Atlantis Ak.
9. Ilves 2 – SexyPöxyt
10. Närpes Kraft – JPS
11. Atalanta – Torino
12. Empoli – Roma
13. Frosinone – Udinese

Kohteet: 1-2 Veikkausliiga, 3-7 Ykkönen, 8 Kakkonen Lohko A, 9 Kakkonen Lohko B, 10 Kakkonen Lohko C ja 11-13 Serie A

Näin Pivekunkun vakiovihjeet laaditaan

Vakiovihjeet ovat Pivekunkussa aina oman vakiotiimimme laatimia. Vakiovihjeet perustuvat kahden ammattilaisen arvioihin, jotka ovat tehneet vakiorivejä jo 1990-luvulta lähtien. Pivekunkun vakiovihje on aina omaperäinen, huolellisesti mietitty ja sisältää kantaaottavia näkemyksiä.

Saat seuraavaksi hieman infoa vakiovihjeiden laadinnasta. Mitä asioita vakiotiimimme oikein huomioi ennen vakiovihjeiden laadintaa?

Todennäköisyysarviot ovat kaiken perustana. Ilman hyviä todennäköisyysarvioita on mahdotonta pelata Vakio 1:stä vuodesta toiseen voitollisesti. Todennäköisyysarviot syntyvät vuosien kokemuksella sarjan ja vedonlyöntimarkkinan seuraamisesta.

Pelkkä sarjan ja pelaajien tuntemus ei nykyisin riitä. Todennäköisyysarvioissa on myös huomioita markkinan liikkeet, joukkueiden motivaatio, ja niin edelleen.

vakiovihjeet futis

Tasapaino rivin arvon ja osuvuuden välillä on myös hyvin tärkeää. Moni aloittelija sortuu tekemään aivan liian vaikeita rivejä ja ohittamaan liian usein suuria suosikkeja. Vakiossa voittaminen on hyvin vaikeaa pienillä kupongeilla, joten sinun ei kannata pudottaa todennäköisyyksiä yhtään enempää kuin tarvis.

Pitkä kokemus ja näkemys ovat avainasemassa, kun mietitään mitä suosikkeja kupongilla ohitetaan ja mitkä jätetään varmoiksi. Juuri tässä kohtaa Pivekunkun vakiokonkarit erottuvat edukseen. Meidän vihjerivimme tarjoaa hyvän valuen unohtamatta kuitenkaan osuvuutta.

Oleellisen infon kertominen on myös erittäin tärkeää vihjeiden lukijan kannalta. Pivekunkun vakio vihjeet eivät ole turhaa jaarittelua, vaan pyrimme nostamaan aina sellaiset pointit esiin, joista on hyötyä sinulle, hyvä lukija Pivekunkun vakiovihjeet ovat napakan mittaisia, mutta eivät liian lyhyitä räkäisyjä, joista ei ole lukijalle mitään iloa.

Mielestämme näistä aineksista syntyvät Suomen parhaat vakio 1 vihjeet!

Vakioveikkaus strategiavinkit by Pivekunkku

Vakioveikkaus on pelimuoto, jossa vihjeiden lukijan täytyy tehdä aina lopullinen päätös ja pelikohteiden valinta itse. Suurin syy on tähän jokaisen pelaajan budjetti. Vakiota voi pelata yhdellä eurolla, kympillä, satasilla tai vaikka tuhannen euron kupongilla. Mitä isompi budjetti, sen enemmän voit valita merkkejä.

Emme myöskään halua antaa vakio vihjettä, jossa on vihje jokaiseen kohteeseen. Tuhannet pelaajat lukevat vakio vihjeet meidän sivuilta joka viikko. Jos antaisimme vakioveikkaus vihjeet 13 kohteeseen, todennäköisesti sadat pelaajat kopioisivat saman rivin.

Haluamme jättää tämän vuoksi myös osan päätöksistä sinulle. Saat seuraavaksi viisi tärkeää strategiavinkkiä, joita voit hyödyntää myös muissa vakioissa.

Viisi Vakioveikkaus strategiavinkkiä:

 1. Älä rakenna liian vaikeaa riviä
 2. Ohita rohkeasti suosikit, joissa todennäköisyydet ovat puolellasi
 3. Älä pelkää liikaa tasapelejä
 4. Panosta rohkeasti bonuskierroksiin
 5. Yhdistä vakiovihjeet ja omat tiedot

Käydään seuraavaksi nämä strategiavinkit läpi tarkemmin

Älä rakenna liian vaikeaa riviä

Moni aloittelija lähtee hakemaan liian usein ohituksia sarjan eliittijoukkueista tai tuhlaa niiden kotiotteluissa merkkejä myös ristille ja vierasvoitolle. Valioliigan ja Championshipin jättiläiset voittavat käytännössä 3/4 kotiottelustaan, ja usein todennäköisyys on jopa yli 80 prosenttia.

Tavallisen Vakion pelaajan ei kannata tuhlata merkkejä tällaisiin kohteisiin, vaikka esimerkiksi Liverpoolin tai Man Cityn kotivoitto olisikin hieman ylipelattu. Hyödynnä nämä jättisuosikkien ottelut usein osuvina varmoina ja hae riville arvoa muista kohteista.

Ohita rohkeasti suosikit, joissa todennäköisyydet ovat puolellasi

Vakio 1 -kuponki sisältää aina ylipelattuja suosikkeja, joissa todennäköisyydet ovat sinun puolellasi. Tämä tarkoittaa esimerkiksi 65 % pelattua suosikkia, jonka todennäköisyys voitolle on 48 %. Näin ollen ohipeli osuu 52 % todennäköisyydellä (100 % – 48 %), joten ohitus on todennäköisempi tulos kuin suosikin voitto.

Vaikka suosikki voittaisikin hieman yli 50 % todennäköisyydellä, ovat todennäköisyydet yhä erittäin hyvät osumalle.

Vakion pelaajat innostuvat liian usein sellaisista suosikeista, joilla on takana voittoputki. Tai vastaavasti, vastustaja on erittäin heikossa hapessa. Älä tuijota liikaa kuntopuntaria vaan luota todennäköisyyksiin.

Älä pelkää liikaa tasapelejä

Tasapeli turhauttaa jostain syystä Vakion pelaajia todella paljon. Jokainen meistä tietää tilanteen, kun 1_2 kohde päättyy tasapeliin viime hetken maalilla. ”Olisi pitänyt varmistaa se risti, arvasin että se osuu siihen.” Tämä on ymmärrettävä tunnereaktio.

Älä anna kuitenkaan näiden harvojen ristien pilata rivisi suunnittelua. Tasapeli on hyvin usein jalkapallo-ottelun epätodennäköisin merkki, kun ottelun lähtökohdat ovat tasaiset. Jos ottelun suosikki voittaa alle 50 prosentin todennäköisyydellä, saat 1_2:lla aina todennäköisimmin kombinaation.

vakio-1x2

Panosta rohkeasti bonuskierroksiin

Vakio 1 sisältää bonuskierroksia nykyisin kerran kuukaudessa. Nämä ovat Vakion pelaajalle ehdottomasti parhaimpia kierroksia, ja niihin kannattaa panostaa selvästi tavallista enemmän.

Huom. Nyt puhutaan ns. oikeista bonusvakioista, joissa Veikkaus jakaa lisärahaa kaikkiin voittoluokkiin.

Ensinnäkin voit tehdä rivistä hieman enemmän suosikkipainotteisen, koska bonusraha parantaa voittoluokkien arvoa. Voit jättää kupongille sellaisia suosikkeja, jotka olisivat normaalisti ohitettavia kohteita.

Bonusvakiot keräävät myös normaalia enemmän pelivaihtoa. Tämä kasvattaa jokaiseen voittoluokkaan jaettavan rahan osuutta.

Yhdistä vakiovihjeet ja omat tiedot

Vaikka Pivekunkku tarjoaa Suomen parhaat vakiovihjeet, suosittelemme jokaista lukijaa seuraamaan vähintään yhtä sarjaa myös itse. Jos haluat oikeasti parantaa vakiomenestystäsi, seuraa Valioliigan sijaan Championshipia.

Vakioveikkaus kohteet koostuvat pääasiassa Championshipin otteluista. Niitä on aina Valioliigan otteluita enemmän. Moni amatööri saa Valioliigan kohteet kiinni, mutta peli-idea karahtaa karille sitten kupongin loppupäässä.

Vakioveikkaus: miten se toimii?

Vakioveikkaus eli Vakio on yksi Veikkauksen vanhimmista pelimuodoista. Vakioveikkausta on pelattu Suomessa jo vuodesta 1940 lähtien. Aluksi peli tunnettiin nimellä voittajaveikkaus, mutta nimi muutettiin muotoon Vakioveikkaus vuonna 1951.

Lue lisää Vakion historiasta tältä sivulta: Vakioveikkauksen historia.

Klassinen Vakioveikkaus eli lauantain Englannin vakio 1 sisältää aina 13 kohdetta. Nykyisin kohdemäärä kuitenkin vaihtelee 8–18 kohteen välillä, sillä Veikkaus tarjoaa Vakiota pelattavaksi lähes vuoden jokaisena päivänä.

Vakioveikkauksen ideana on veikata jokaisen ottelun voittajaa tai ottelun päättymistä tasan. Näitä vaihtoehtoja kuvataan merkeillä 1X2 eli

 • 1 = Kotivoitto
 • X = Tasapeli
 • 2 = Vierasvoitto

Vakiota pelattiin ennen internet-aikaa paperikupongilla, johon vaihtoehdot merkittiin. Nykyisin pelaaminen on siirtynyt lähes täysin nettiin. Alla on esimerkki vakiokupongista Veikkauksen sivuilta.

vakioveikkaus kuponki

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, pelaaja voi merkitä jokaiseen kohteeseen yhdestä kolmeen merkkiä. Jokainen ylimääräinen merkki kasvattaa kupongin hintaa. Kupongin rivimäärä muodostuu kertomalla kombinaatiot.

Yllä olevassa esimerkissä rivimäärä olisi: 1x3x2x1x2x1x1x2x1x1x2x2x1 eli 96 yhdistelmää. Rivin hinta on lauantaivakiossa 0,25 €, joten tämä kuponki maksaisi 24 euroa (0,25 * 96). Muissa vakioissa rivihinta voi olla myös 0,10 €.

Vakion palautusprosentti ja voittoluokat

Vakion palautusprosentti on 65 %. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajan on löydettävä kupongilta alipelattuja merkkejä, jotta palautusprosentin voi teoriassa nostaa 100 % tasolle ja ylikin. Esimerkiksi: jos tietyn kohteen kotivoitto on pelattu 40 %, mutta kohde osuu 50 % todennäköisyydellä, merkki on alipelattu.

Kun muodostat rivin riittävän usein riittävän monen alipelatun yhdistelmän kautta, voit jäädä Vakiosta voitolle. Helppoa se ei kuitenkaan ole!

Vakion voittoluokat vaihtelevat Vakiosta riippuen. Esimerkiksi 13 kohteen Vakiossa on voittoluokat 13, 12, 11, ja 10 oikein -tuloksille. 12 kohteen Vakiossa voittoluokat ovat 12, 11, ja 10 oikein -tuloksille.

Muut kuin futisvakiot

Vakioveikkaus käynnistyi pelimuotona brittifutiksesta. Vakiota pelattiin pitkään vain kerran viikossa, lauantaisin. Kesäisin pelipäivä saattoi olla myös sunnuntai riippuen kotimaan sarjojen ohjelmista.

Veikkaus on laajentanut Vakion tarjontaa 2000-luvulla merkittävästi. Nykyisin Vakion kohteille pääsevät jalkapallon lisäksi myös mm. seuraavat lajit:

 • Jääkiekko
 • NBA
 • Formula 1
 • Pesäpallo
 • eSports
 • NFL

Myös arvokisat ovat usein edustettuina Vakiossa. Esimerkiksi jääkiekon MM-kisat ja jalkapallon arvoturnaukset ovat pelaajien suosiossa.

Muiden kohteiden Vakiot ovat usein pelivaihdoltaan selvästi pienempiä. Perinteinen Valioliigan vakio kerää lauantaisin vieläkin selvästi suurimman pelivaihdon.

Toiseksi suosituin Vakio on nykyisin sunnuntaisin pelattava Vakio Grand Prix, jossa on peräti 18 kohdetta. Se on vaikeudestaan huolimatta selvästi suosituin Vakio pelivaihdon perusteella lauantain kupongin jälkeen.

Miten vakiossa voittaa?

Vakiossa voittaa kun veikkaat jokaisen ottelun lopputuloksen oikein vaihtoehdoista 1, X ja 2 eli päättyykö ottelu kotivoittoon, tasapeliin vai vierasvoittoon. Voiton suuruus riippuu siitä, miten moni muukin on saanut kaikki kohteet oikein.

Miten pelata vakiota?

Vakiota pelataan veikkaamalla Vakion kohteina olevien otteluiden lopputulos vaihtoehdoista 1 (kotivoitto), X (tasapeli) ja 2 (vierasvoitto. Voit valita jokaiseen kohteeseen yhden, kaksi, tai kolme merkkiä. Mitä enemmän merkkejä valitset, sitä kalliimpi kupongistasi syntyy.

Mikä on Minivakio?

Minivakio on Vakio, jossa on normaalin 12 tai 13 kohteen sijasta esimerkiksi 6, 7 tai 8 kohdetta. Pienempi kohdemäärä tarkoittaa myös sitä, että voittoluokkia on vähemmän.