Vakioveikkaus on suomalainen perinne

Moni meistä suomalaisista on aloittanut vedonlyöntiuransa vakioita pelaamalla. Siitä onkin muodostunut suomalaisten suosittu viihdevedonlyöntimuoto. Se voi kumminkin olla muutakin kuin pelkkää viihdettä, tietyillä vakiovihjeillä voit saada itsellesi pitkässä juoksussa merkittäviä etuja. Vakiot ovat siitä mielenkiintoinen vedonlyönnin muoto, koska pelaat siinä enemmän muita pelaajia vastaan kuin itse vedonlyöntitoimistoa. Me emme julkaise vakiovihjeitä, koska julkiset vakiovihjeet ovat käytännössä aina humpuukia. Annamme teille jotain parempaa, nimittäin veikkausvihjeet vakioon miten parannat taitoasi, jolloin pystyt tekemään itse lappusi.

vakiovihjeet

Vakioveikkaus on vanhin, ja yksi Suomen suosituimmista rahapelimuotoja jo 1940-luvulta lähtien. Urheilun ystäville suunnattu Vakio on Suomessa Veikkauksen pelimonopolin alla, ja harva ulkomainen sivu tarjoaa saman luontoista peliä. Yleisesti Vakion ideana on veikata tarjolla olevista 12-14 ottelusta, jokaisen oikea lopputulos. Veikkaus tapahtuu 1×2 muodossa, eli kahden joukkueen välisestä ottelusta valitaan joko kotivoitto, tasapeli tai vierasvoitto. 13 kohteesta ensimmäinen voittoluokka on jos oikein saa valittua kymmenen ottelun tulokset. Pääpotti on tietysti 13 oikein, jonka todennäköisyys on teoriassa huimaava, reilu 1: 1.5 miljoonasta.

Vakioveikkauksessa panokset ovat tavallisesti matalia verrattuna vaikkapa Pitkävetoon, jossa yhteen kohteeseen voi täräyttää tuhansia euroja. Vakiossa rivihinta on 10 sentin luokkaa, mutta riippuen lapun lopullisista valinnoista, voi lappuun upota helposti kymmeniä euroja, kun rivimäärät kasvavat.

 

Pivekunkun vakiovihjeet ja neuvot 

Vakioiden kimppapelaaminen vähentää riskejä ✔️

Vakioveikkausta voi tehdä yksin, mutta myös porukassa. Pitkäjänteisessä voitollisessa vakiopelaamisessa voittoja tulee harvoin mutta voitot ovat silloin isoja. Yksin pelatessa vakiokassa saattaa huveta nopeesti vaikka itse laput olisivatkin hyvin koottu, koska voittovarianssi on niin iso. Moni haluaa ottaa avuksi haravoita, jolloin saa ehkä jännittää enemmän, mutta pitkässä juoksussa näistä ei ole mitään apua. Suosin itse siis vakiokimppoja, joka vähentää riskiä ja madaltaa varianssia, jolloin jatkuva pelaaminen on mielekkäämpää.

Kimpassa myös yhdistyvät monet aivot samaan lappuun, jolloin lappu saadaan koottua paremmin kuin yksin. Jos sinulla ei ole itselläsi vakiokavereita, niin voit myydä Veikkauksen sivuille osuuksia muille pelaajille itse. Lähes kaikki vakioveikkaamisen ammattilaiset pelaavat kimppalappuja

Peliprosenttien tärkeys vakioveikkauksessa ✔️

Vakio on siitä mielenkiintoinen peli, koska pelaat siinä muita vastaan. Muut ihmiset tekevät siinä todella paljon virheitä sen takia koska se on heille vain viihteen muoto. Peliprosentit menevät massojen mukana välillä miten sattuu. Fiksu pelaaja pystyy kokomaan helposti peliprosenttien vääristymät joka viikko ja kerromme että miten se on helppo tehdä.

Otetaan esimerkki Veikkausliigasta SJK – HJK. Peliprosentit on sanotaan 20% SJK, 20% X ja 40% HJK

Muutetaan prosentit kertoimiksi helpottamaan prosessia:

SJK: 1/0,20 = 5.00

Tasapeli: 1/0,20 = 5.00

HJK: 1/0,40 = 1.66

Nyt meidän on helppo vertailla näitä kertoimia normaaliin pitkävetokertoimiin. Itse vertailen aina kertoimia Unibetin, Nordicbetin tai LeoVegas vedonlyöntisivustoilla, koska heidän kertoimenlaskijat kyllä tietävät missä markkina pyörii. Sanotaan että Unibet antaa kyseiseen kohteeseen pitkävetokertoimet näin SJK = 3.5, Tasapeli = 4,00, HJK = 2.00

Tästä näemmä että Unibetin HJK:n kerroin on paljon Veikkauksen peliprosenteista muodostettua kerrointa isompi. Tämä siis tarkoittaa että Vakiossa HJK on selvästi ylipelattu ja sinun kannatta pelata Vakiolappusi SJK:n kautta. Kun löydät vakiolapullesi tällä yksinkertaisella ohjeella monta kohdetta, niin vakiolappusi varmasti tuottavat sinulle tulosta pitkässä juoksussa. Hyvin tehty työ voittaa tässäkin!

Kertoimien vertailuun kannatta tehdä tilit mainitsemilleni toimistoille. Kun teet tilin meidän kautta, saat jokaiselle vielä talletusbonuksia mukaan, mikä on käytännössä ilmaista rahaa vedoillesi!

Muita vakiovihjeitä

Edellisen kappaleen opeilla on peliisi isoin merkitys ja sen ymmärtäminen on kaiken A ja Ö. Listaamme kumminkin vielä pieniä vakiovihjeitä mitkä kannattaa ottaa huomioon kun kokot vakiolappuasi. Käytän näitä itse alitajuntaisesti koko ajan.

Unohda tasapeli tasaväkisessä matsissa ✔️

Välillä on hyvä miettiä mitä massa ajattelee matsista, jos matsi on lähtökohtaisesti tasaväkinen, niin ihmismieli tykkää laittaa kohteeseen X:n. Massa siis tykkää pelata tasapeliä kun kohtaaminen on tasaväkinen. Käytä tätä hyödyksi ja ota itse lappuusi 1 tai 2. Peliprosentteja katsomalla pystyt valitsemaan niistäkin vielä paremman.

Vakion bonusrahakierrokset ✔️

Veikkaus tykkää välillä laittaa omista rahoistaan vakiokierrokselle lisärahaa jopa kymmeniä tuhansia euroja. Tämä tarkoittaa että hyvä pelaaja saa odotusarvoa ilmaiseksi paremmaksi. Keskity siis näihin vakioihin kunnolla. Jos olen laiskalla päällä niin analysoin ja pelaan ainoastaan nämä kierrokset.

Jätä vakiolappusi viime hetkellä ✔️

Kun lyöt vakiolappusi sisään viimehetkellä, niin riski että peliprosentit muuttuvat on pienempi. Pyri siis ajoittamaan laput viimeiselle tunnille, että saat laput sisään niillä kertoimilla mitä olet vertaillut. Vime hetkellä saatta myös tulla vielä uutisia esimerkiksi kokoonpanoa ajatellen.

 

 

Vakioita on erilaisia

Kaikista suosituin Vakio-muoto on Suomessa perinteikäs, lauantainen kello viiden brittifutisvakio. Suomessa suuressa suosiossa oleva Valioliiga toimii tässä kyseisessä formaatissa toisena tarjolla olevista sarjoista, kun kyljessä on myös 1. divisioonan, eli Championshipin pelejä. Monelle brittifutista seuraavalle Vakion aloitus kuulostaa hyvältä, koska tietämystä löytyy valmiiksi rutkasti, mutta kyseessä ei todellakaan ole helppo peli, jossa pärjää pelkällä intuitiolla ja luuloilla.

Jalkapallossa on tullut tarjolle vuosien saatossa myös muina päivinä pelattavia ”futisvakioita”. Esimerkiksi sunnuntaina tarjolla voi olla Italian Serie A-pelejä, sekä brittimatseja jotka eivät lauantaiseen Vakioon olleet mukana. Kiinostavan pelimuodon kasvava pelitarjonta on hieno juttu, nimittäin tavalliseen urheiluveikkaukseen saa mukavasti vaihtelua, ja isoon, kerralla seurattavaan lappuun voi vaikeaan peliin valita vaikka jokaisen 1×2- merkeistä, toisin kuin normaalissa ”rekkavedossa” jossa kohdemäärä voisi lähennellä samaa.

Toinen suosittu Vakion muoto Veikkauksella on kiekkovakio. Maamme suosituin laji eli jääkiekko tarjoaa kiinostavan pelimuodon, kun suosituimmassa vakiossa tarjolla on kotimaista hokia. Liigasta ja Mestiksestä pääosin koostuvassa pelissä on tuttuja jengejä, joiden peliä voi mennä tsekkailemaan vaikka paikan päälle. Yleensä täytteenä kohdevalikoimassa on myös Ruotsin tai Venäjän kiekko-otteluita.

Nykyään yleistyneet ovat myös pienempiä pelimääriä keräävät Vakiot, kuten esports-vakio, jossa pelinä on Counter Strike. Suosittu peli on täysin kunnioitettava laji, jossa pelaajat ovat kovan tason ammattilaisia, turnaukset hyvin järjestettyjä, ja on hienoa että lajin seuraajille on mahdollisuus vakion pelaamiseen. Myös jenkkifutiksen NFL-sarjassa on sunnuntaisin oma pelinsä, jossa pelit ovat luonnollisesti 12 muodossa, koska tasapelejä ei tunneta tulosmuodossa, vaikka ottelu voikin jatkoajalle edetä.

Miten vakiota pelataan, ja miten se eroaa normaalista vedonlyönnistä?

Vakion pelivalikoimissa kohdemäärät vaihtelevat, mutta ne ovat yleensä 12-14 välillä. Tavoitteena on saada jokainen peli oikein, jolloin tietty osuus pelivaihdosta jaetaan niiden kesken, joilla on jokaikinen peli osunut oikein. Osuuksia jaetaan myös yhden, kaksi tai jopa kolmen päähän jääneille, mutta osuudet jäävät huomattavasti pienemmiksi kuin pääpotissa, koska luonnollisesti 10 oikein saaneita tulee olemaan enemmän, ja myös prosenttiosuus on pienempi kuin päävoitossa.

Vakiossa jokaiseen otteluun valitaan vähintään yksi lopputulos. Halvimmillaan pelaaja voi maksaa vain yhden, 10 sentin hintaisen rivin, jolloin hän voi valita vain yhden tulosvalinnan per ottelu. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisen pelin on päädyttävä täysin oikein, eikä lisävalintoja ole. Mikäli todennäköisyyttä haluaa nostaa, voi peliin valita toisen tai jopa kolmannen valinnan. Esimerkiksi pelaajan ollessa vakuuttunut kahden ensimmäisen pelin kotivoitoista, mutta kolmannessa matsissa on vaikea valinta, voi hän valita vaikkapa kotivoiton sekä tasapelin, jolloin jommankumman toteutuminen riittäisi. Valintojen lisääntyessä myös rivimäärät kasvavat, ja tämä tarkoittaa kalliimpaa lappua tiskiin. Esimerkkinä pelaaja, joka valitsee 12 ottelun vakioonsa joka otteluun kaksi merkkiä, tulisi lappu maksamaan yli 400 euroa, mutta toisaalta todennäköisyyskin nousee samalla korkeammaksi, kuin vaikkapa kolmen lisämerkin kanssa.

Toisinkuin pitkävedossa, vakiossa pelaaja ei lyö kerrointa, vaan mahdollisimman edullista valintaa. Tämä tarkoittaa sitä, että hän yrittää etsiä lapullee mahdollisimman alipelatun kohteen, mutta suhde todennäköisyyksien ja edullisuuden kohdalla on oltava tasapainossa. Esimerkiksi pelkkiä tasapelejä tai altavastaajia pelatessa voitto-osuudet voivat olla täysin mottipäisiä, mutta toisaalta osumat ovat niin epätodennäköisiä ettei lappu todennäköisesti enää ole järkevä sijoitus. Siksi moni vakioveikkaaja tasapainottaa lapulle muutamia ns. ”suosikkeja” joiden voitto on todennäköinen, mutta vastapainona myös alipelattuja yllätystuloksia pelataan nostattamaan toivottua voittoa. Paras tilanne vakioveikkaajalle on tietysti kohde, jonka voi tunnistaa todennäköiseksi, mutta se on jostain syystä pelaajien hylkäämä, alipelattu merkki.

Aina pelit eivät ole edes täysin pelaajan käsissä, nimittäin tilanteissa joissa ottelun pelaaminen ei mene odotetulla tavalla, voidaan vakion voitollinen merkki arpoa.  Tällaisia tilanteita voivat olla vaikka sateen takia keskeytetty ottelu jota ei pelata loppuun, siirretty ottelu tai ottelu jossa toinen joukkue on tuomittu luovutusvoittoon ennen ottelua.

Vakiossa pikavoittoja ei kannata odotella, toisinkuin pitkävedossa. Voi mennä pitkiäkin aikoja ennenkuin Vakiossa onnistuu voittamaan, onhan ison määrän osuminen kovin epätodennäköistä. Pienille osumamäärille ei voittoja jaeta, joka näkyy myös pelivaihdon palautuksessa, joka on Veikkauksella 65% luokkaa. Voitot jaetaan vain kolmelle ensimmäiselle voittoluokalle, eikä vaihtoa laiteta maksuun edes lähellekään. Isot osumat ovat kuitenkin palkitsevia, ja niitä Vakiossa on mahdollista metsästää pienilläkin summilla.