Pivekunkun vakiovihjeet

Vakiovihjeet kuuluvat myös Pivekunkun tarjontaan! Vakiovihjeet löydät aina tältä sivulta. Pivekunkku julkaisee päivän vakiovihjeet perinteiseen lauantaivakioon eli Vakio 1 -kupongille. Vakio 1 -vihjeiden lisäksi saat sivulta paljon hyödyllistä pelitietoa, minkä avulla parannat vakiomenestystäsi pitkässä juoksussa. Vakioveikkaus on viihdyttävä ja suosittu pelimuoto. Pivekunkun vinkeillä saat siitä irti entistä enemmän!

Uusimmat Vakio 1 vihjeet

Päivän vakiovihjeet lauantain Vakio 1 -kupongille. Päivän vakiovihjeet löydät alla olevista linkeistä. Lauantain Vakio 1 vihjeet lisätään sivulle yleensä torstaisin. Muista käydä uudet vakiovinkit joka viikko!

Vakioveikkaus on klassinen pelimuoto

Vakioveikkaus on suosittu suomalainen urheiluvedonlyöntipeli, jossa pelaajat pyrkivät veikkaamaan urheilusta valittujen kohteiden lopputuloksia. Vakioveikkaus kohteita on tarjolla yhdellä kierroksella 8-18 kappaletta kupongista riippuen. Veikkaus päättää kohteiden lukumäärän aina kierroskohtaisesti.

Vakioveikkausta pelataan niin sanotulla 1X2-menetelmällä, jossa 1 merkitsee kotivoittoa, 2 vierasvoittoa ja X tasapeliä. Veikkauksen tulos määritellään kunkin ottelun varsinaisen peliajan mukaan.

Vakioveikkaus on vaikuttanut paljon brittifutiksen suosioon Suomessa. Tämä kohtuu siitä, että vakiokupongin kohteet on valittu alusta asti brittifutiksen otteluista. Vakion kohdevalikoima on kasvanut 2000-luvulla myös muihin jalkapallosarjoihin sekä kokonaan eri lajeihin. Vakion kupongille ovat päätyneet myös mm. Formula 1, pesäpallo ja jääkiekko.

Vakioveikkausta on mahdollista pelata joko järjestelmänä tai haravana. Haravapelaaminen eroaa järjestelmäpelaamisesta siten, että mukaan on poimittu vain niin sanotut avainrivit. Haravat jaetaan minimitakuun mukaan kolmeen ryhmään: minimitakuu paras tulos -1, minimitakuu paras tulos -2 ja minimitakuu paras tulos -3. Minimitakuun tehtävänä on ilmaista, mikä on haravan taattu vähimmäistulos peliisi osuviin merkkeihin nähden.

Vakioveikkauksen palautusprosentti on nykyään 65 % ja sen rivihinta vaihtelee 0,10 euron ja 0,25 euron väliltä. Perinteisen Vakion lisäksi Veikkaukselta löytyy myös niin sanottu Vakio Grand Prix -pelimuoto, jossa voi 13 kohteen sijasta pelata peräti 15-20 eri kohdetta aina sunnuntaisin. Vakio eroaa monista Veikkauksen peleistä siinä, että pelaajat pelaavat toisiaan vastaan, eli pelijakaumien tarkastelu voi olla hyödyllistä vakioveikkauksen tapauksessa.

13 kohteen Vakiossa on kaiken kaikkiaan neljä voittoluokkaa: 13, 12, 11 tai 10 oikein. 12 kohteen vakiossa niitä on kolme, 11 ja 10 kohteen Vakiossa kaksi luokkaa. Jos voittoluokkaan ei osu yhtäkään voittavaa tulosta, voittosumma jaetaan muille voittoluokille.

Vakioveikkaus todennäköisyydet

Vakioveikkaus on todennäköisyyksien puolesta todella vaikea pelimuoto. On hyvä ymmärtää rivien voittotodennäköisyydet ennen pelaamista. Moni suhtautuu kuitenkin vakioveikkaukseen eräänlaisena urheilulottona panostamatta ajatustyöhön sen enempää. Jos pelaaja haluaa kuitenkin ajatella asiaa realistisesti, ei suuriin jackpotteihin ole kovinkaan todennäköistä päästä pikkurahalla.

Kukin Vakioveikkaus-peli pitää sisällään 6-13 kohdetta. Kaikkien mahdollisten kombinaatioiden määrä, eli kaikkien mahdollisten vakiorivien määrä on esimerkiksi 12 kohteen pelissä 531 441. Kolmentoista kohteen Vakiossa mahdollisia rivejä on puolestaan 1 594 323 erilaista.

Tulos – Voiton suhde

  • 13 oikein – 1 594 323
  • 12 oikein – 61 320
  • 11 oikein – 5 110
  • 10 oikein – 697

Eri vakiopelien tarjoamat voitot vaihtelevat paljon johtuen hyvin eri suuruisesta pelivaihdosta. Mitä suurempi pelivaihto, sitä enemmän rahaa jaetaan pelaajille voittoina. Suurin pelivaihto on lähes poikkeuksetta Vakio 1 eli lauantaivakion kupongilla. Tämän lisäksi bonuskierrokset eli voittoluokkiin jaettu bonusraha lisäävät pelivaihtoa.

Vakiovihjeet Pivekunkusta joka lauantai!

Vakiovihjeet löytyvät Pivekunkusta joka lauantai! Vakiovihjeet tehdään pitkän kokemuksen ja ammattitaidon pohjalta. Pivekunkulla on vuosien kokemus rahapeleistä, Vakiosta ja erityisesti brittijalkapallosta, joten omat vihjeemme ovat aina tutkittuja ja perusteltuja. Pivekunkku käyttää Vakiovihjeiden laadintaan omia todennäköisyysarvioitaan ja selvitämme myös otteluiden kokoonpanot. Tiimiltämme löytyy kokemusta useista 13 oikein -täysosumista ja nostamme vihjeissämme esiin aina parhaat peli-ideat, emmekä suinkaan vain tarjoa pelaajille valmista lappua kopioitavaksi!

Tutki siis vihjeitämme ja kokeile vakioveikkausta niiden avulla! Voit olla varma, että löydäät parhaat päivän vakiovihjeet Pivekunkusta joka ikinen lauantai!

vakiovihjeet jalkapallo

Millainen on hyvä veikkausvihje Vakiosta?

Netti on pullollaan huonoja vedonlyöntivihjeitä, ja sama pätee myös vakioveikkaukseen annettuihin vihjeisiin. Kehnot vinkit tyrehdyttävät pelikassan alta aikayksikön ja aiheuttavat harmaita hiuksia itse kullekin. Siksi kannattaakin perehtyä asiantuntevan toimijan vihjeisiin. Pivekunkun tiimillä on pitkällinen kokemus vakiosta ja muistakin vedonlyöntipeleistä ja perustamme vihjeemme aina tutkittuun tietoon ja valistuneisiin näkemyksiin.

Loistavien pelivihjeiden löytäminen ei välttämättä ole helppoa eikä niiden tunnistaminen aina onnistu harjaantumattomalta pelaajalta. Parasta vakiovihjettä metsästäessä kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muutamiin avainseikkoihin: hyvä vihje tuo ilmi kohteiden peliprosentit, yli- ja alipelatut kohteet sekä tietenkin oleellisia tietoja pelaavista joukkueista loukkaantumisineen ja muine muuttujineen. Kaikki nämä ovat olennaisia tietoja vakiovinkkien maailmassa.

Kannattaa myös muistaa, että hyvä vakiovihje ei suinkaan ole kokonainen rivi, koska tällaisia suosittuja rivejä kopioidaan usein suoraan. Siksi luotammekin tapaan, jossa nostamme esiin massasta juuri ne parhaat peli-ideat ja luotamme lukijoidemme kykyyn tehdä niiden perusteella valistuneita veikkauksia. Näin täysin samoja yhdistelmiä ei kopioida lapulta toiselle!

Miten Vakiota pelataan?

Vakio 1 on lauantaisin pelattava kierros, joka on ns. perintinen brittifitutiskuponki. Vakion kierros koostuu joko jääkiekosta tai jalkapallosta, ja perinteisessä 13 kohteen vakiopelissä pelaaja pyrkii osumaan mahdollisimman monen ottelun lopputuloksen oikein veikkaamalla joko kotivoittoa, vierasvoittoa tai tasapeliä monille tutulla 1X2-menetelmällä. Yhteen otteluun voi myös halutessaan valita useamman lopputulosvaihtoehdon, mutta tällöin pelattavien rivien määrä ja sen myötä kokonaispanos kasvavat.

Vaikka moni pelaaja suhtautuukin Vakioon lähinnä urheilulottona, lienee sanomattakin selvää, että pitkässä juoksussa pelkkä arvailu ei tuota tulosta, vaan pelaaja päätyy ennemmin tai myöhemmin tappiolla. Siksi onkin hyvä muistaa, että Vakio on ehdottomasti taitopeli, kuten urheiluveikkaus yleensäkin. Jos Vakioveikkauksessa mielii menestyä, ovat peliprosentit olennaisimmassa roolissa. Koska pelin palautusprosentti on varsin matala, kannattaa pelaajan siis ehdottomasti vertailla todennäköisyyksiä ja kuunnella mahdollisesti myös kokeneempien vihjeitä.

Vakio tarjoaa pelaajille erilaisia pelijärjestelmiä, joiden myötä pelaaja voi merkitä haluamiinsa kohteisiin useita tulosvaihtoehtoja, jolloin peli sisältää kaikki valituista merkeistä muodostettavat yksittäisrivit. Vakiota voi ja kannattaa myös pelata kimpassa eri porukkapelinä. Pelaajat voivat halutessaan luoda kimppapelin porukalleen tai pelata valmiita porukkapelejä.

Vakioon on tarjolla myös niin sanottu haravajärjestelmä, jossa kullekin haravalle on oma kaavionsa, jonka mukaisesti pelijärjestelmä valitsee peliin päärivit. Haravapelaamisella saavutettu säästö on kuitenkin näennäistä, sillä vaikka se maksaakin vain kymmenyksen järjestelmästä, saavutetaan sillä vain kymmenesosan kokoiset todennäköisyydetkin, sillä lopullisessa tarkistuksessa suurin osa haravan riveistä ei tule mukaan.

Vakiota on mahdollista pelata myös koneellisesti, jolloin tietokoneohjelmilla pyritään kalastamaan Veikkauksen tarjoamista mahdollisuuksista ne otolliset rivit. Koneellisessa pelaamisessa ohjelma vertailee voitto-osuuksia todennäköisyysarvioihisi ja pyrkii löytämään suotuisat rivit pelattavaksi.

Vakion strategiavinkit

Vakioveikkaus strategiavinkit antavat sinulle eväitä jokaiselle kierrokselle. Hyödynnä näitä strategiatipsejä Vakioon kupongista riippumatta, niin parannat pelimenestystäsi pitkässä juoksussa. 

Tasapelitilanteet

Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että mitä tasaisempi ottelu, sitä varmemmin juuri tasapeli on kohteen epätodennäköisin merkki. Esimerkiksi aivan coin flip -matsin 1-X-2 todennäköisyydet ovat usein 36-28-36 tai 35-30-35. Moni pelkää turhaan tasapeliä tällaisissa kohteissa, vaikka todennäköisimmin tulos osuu koti- tai vierasvoittoon. Tasapelin riski kasvaa kun ottelussa on maltillinen vierassuosikki. Tällaisissa otteluissa tasapeli kelpaa yleensä lopussa molemmille joukkueille, mikä lisää sen riskiä. Älä siis pelkää tasapelejä turhaan vaan säästä ristit oikeisiin kohteisiin sekä suosikkien ohipeleihin.

Seuraa vihjeitä

Harvalla pelaajalla on aikaa tai jaksamista perehtyä kaikkiin mahdollisiin muuttujiin vedonlyöntiharrastuksen puitteissa. Tästä syystä ei olekaan mikään häpeä turvautua vihjeisiin ja pyrkiä niiden perusteella tekemään valistuneita ratkaisuja oman pelaamisen pönkittämiseksi. Löydätkin parhaat päivän vakiovihjeet Pivekunkusta, tältä sivulta!

Pidä peliprosentteja silmällä

Lottoamalla pelaten Vakion palautuprosentti on hyvin matala, mikä tarkoittaa sitä, että pitkässä juoksussa summanmutikassa pelailevan pelaajan pelikassa hupenee väkisinkin. Kaikkia pelaajia tämä ei tunnu haittaavan, mutta jos Vakiolla mielii voittoja, kannattaa pelaamisessa ehdottomasti olla jonkinlainen suunnitelma. Pelissä onkin mahdollista voittaa vain pitämällä silmällä väärin pelattuja kohteita ja panostamalla niihin. Pivekunkun Vakiovihjeissä nostetaan joka viikko esille eniten väärinpelatut kohteet.

Suosi kimppapelaamista

Koska vakio on hyvin vaikea peli ja kattavan pelikupongin laadinta tulee usein yksittäiselle pelaajalle aivan liian kalliiksi riskiin nähden. Kun pelaat kimpassa muiden kanssa, on peliporukassa eri henkilöiden mahdollista keskittyä eri joukkueisiin ja sarjoihin ja jakaa siten tietoa ryhmän kesken. Mahdollisesti peliporukkaan eksyy myös matemaattisesti lahjakkaita tyyppejä, joilta esimerkiksi omien todennäköisyyksien laskeminen saattaa onnistua sujuvasti!

Mikä on Vakion SM-kisa?

Vakion SM-kisa on vuosittain pidettävä kisa, jossa tehdään 64 rivin järjestelmäpeli ja jokaisesta osumasta ansaitaan piste. Vakion SM-kisa eroaa normaalista Vakiosta siten, että SM-kisassa kannattaa panostaa mieluummin todennäköisempiin merkkeihin, koska peliprosentit eivät merkitse pelkkiä osumia laskettaessa. Myös Pivekunkku järjestää joka vuosi erilaisia kilpailuja Vakion SM-kisaan liittyen.

Vakion Suomen mestaruudesta on kilpailtu jo vuodesta 1946 asti. Kisamenetelmä on säilynyt lähes muuttumattomana jo näistä vuosista asti, mutta nykyään tarjolla on myös Kuningaspeli mestaruuskisoille. Veikkauskisoihin kannattaa ehdottomasti osallistua, sillä kyseessä on hauska ja kilpailullinen tapahtuma, ja kisoista voi voittaa myös paljon hienoja palkintoja! Suosittelemme siis ehdottomasti hyppäämään Pivekunkun tiimiin ja tähtäämään voittoon Vakioveikkauksen suomenmestaruuskisoissa!

Mistä löytää parhaimmat vakiovihjeet?

Pivekunkun analyytikko kasaa viikon parhaat vakiovihjeet. Palaa siis sivuillemme viikottain, jotta kerkiät hyvin mukaan.

Miten teemme vakiovihjeet?

Vakiovihjeidemme tekijällä on kymmenien vuosien kokemus siitä mitkä kohteet ovat yli- tai alipelattuja. Pääset siis aina rastittamaan hyvä odotusarvon kohteita lapullesi.

Miten voittaa vakioveikkauksesta?

Vakiovoittoihin ei ole helppoa tietä, mutta konkreettisilla vakiovihjeillämme pystyt parantamaan peliäsi huomattavasti. Keskity voittamaan pitkässä juoksussa. Älä tee lappuja tunteella vaan rutiininomaisesti tarkkuudella.