Pivekunkun vakiovihjeet

Vakiovihjeet ovat siirtyneet kesäaikaan ja brittifutisvakion korvaa sunnuntaina ratkaistava suomifutisvakio. Pivekunkun vakiovihjeet julkaistaan kesäkaudella lauantain kierroksille torstaina ja sunnuntain kierroksille perjantaina.

Vakio 1 vihjeet lauantaille 20.7.2024

Vakio 1 vihjeet julkaistaan tällä viikolla Lauantaivakio 1 -kierrokselle 20.7.2024. Kyseessä on bonusvakio, eli Veikkaus jakaa 13 oikein -tuloksille 50.000 euroa bonusrahaa! Lauantain vakiovihjeet koostuvat täysin Suomen futiskohteista.

Vihjeet julkaistaan tämän viikon torstaina. Niitä odotellessa, voit katsoa miten edellisen viikon tipsit osuivat.

Vakiovihjeet: Kierroksen parhaat varmaideat

Harkitse myös TPS:ää varmaksi kohteessa 1, vaikka kotivoitto onkin selvästi ylimerkitty. Turkulaisten kompurointiin on tässä kohtaa vaikea uskoa.

5:2 MyPa-Atlantis Ak. (vierasvoitto pelattu 52 %, todennäköisyysarvio 56 %)

Ensimmäinen varma löytyy kohteesta 5, jossa Kakkosen A-lohkon kärkijoukkue Atlantis Akatemia on jäänyt selvästi alimerkityksi. Atlantis pelaa tällä hetkellä vahvaa kautta, ja takana on neljä tappiotonta ottelua saldolla 3–1–0 ja maalierolla 8–4.  Atlantis on ollut vahva myös vieraissa.

Kotijoukkue MyPa on pelivoimaltaan aivan eri luokkaa. MyPa jatkaa kautta todennäköisesti putoamistaistelussa, ja joukkueella on takana kaksi tappiota. Edellisellä kierroksella MyPa hävisi NJS:lle 0-1, ja tätä ennen tuli turpaan Reippaalta 0-5, joka on about Atlantiksen tasoinen nippu. Hyvässä vireessä oleva ja alimerkitty vierasjoukkue on kelpo varma tällä viikolla.

8:2 HJS-TamU (vierasvoitto pelattu 39 %, todennäköisyysarvio 45 %)

Toinen varma poimitaan kohteesta 8, jossa Vakion pelaajia hämää joukkueiden sarjasijoitus. Vierailija TamU on näistä kahdesta selvästi vahvempi joukkue. Tamperelaiset ovat myös vahvassa iskussa ja pelanneet 10 matsia saldolla 6-3-1 häviten vain kärkijoukkue Inter 2:lle.

HJS on sarjataulukossa TamU:n kanssa tasapisteissä, mutta kuuluu pelivoimaltaan pari pykälää alemmas. HJS:llä on kieltämättä takanaan myös kaksi kelpo voittoa, ensin P-Iiroista 2-1 ja sitten Ilves-Kissoista 5-0. Emme kuitenkaan säikähdä tästä liikoja, vaan luotamme todennäköisyyksiin. TamU:n kuuluisa olla ottelussa selvästi yli 40 % suosikki, joten kakkonen on jäänyt pahasti alimerkityksi. Tässäkin kohteessa pääsemme hyvässä vireessä olevan, alipelatun, laatujengin kelkkaan.

12:2 OTP-OPS (vierasvoitto pelattu 33 %, todennäköisyysarvio 43 %)

Myös kolmas varmaidea on vierasvoitto. Tällä kertaa kohteessa 12, jossa pelataan Oulun paikallismatsi. Kyseessä on kahden umpisurkeasti pelanneen joukkueen kohtaaminen. OTP rämpii tällä hetkellä Kakkosen C-lohkon pohjalla masentavalla 1-1-11 -saldolla. Takana on neljä peräkkäistä tappiota.

OPS:n tilanne ei ole paljon kehuttavampi, sillä joukkue on kerännyt 1-3-9 -saldon ja rämpii niin ikään tappioputkessa. Fakta on kuitenkin se, että OPS on kaksikosta selvästi laadukkaampi nippu ja omaa paremmat saumat välttää myös putoaminen. Vakion pelaajilla ei ole nyt tasoero hanskassa, joten OPS:n voitto on jäänyt rajusti alimerkityksi. Luotetaan todennäköisyyksiin ja napataan maistuva varma!

1
100% / 200€
Kierrätys: 6x (B)
Minimikerroin: 1.6
🏆 Vuoden paras vedonlyöntisivusto
Lunasta Bonus
Lisätietoja
Lue arvostelu »
 • Minimitalletus bonukseen 10€
 • 200€ talletuksella saat täyden 200€ lisärahan.
 • Kierrätysaikaa 30 päivää
 • Bonuksella ei ole muita kierrätysvaatimuksia (Kaikki lajit ja panokset sallittu)
2
Ilmaisveto 100€
Kierrätys: 5x
Minimikerroin: 1.5
🏆 Viikottainen 1500€ vedonlyöntiturnaus
Lunasta Bonus
Lisätietoja
Lue arvostelu »
 • Talleta 10-100€, niin niin saat vastaavan summan ilmaisvetona kun olet kierrättänyt talletuksen 5 kertaa
 • Talletuksen kierrätys: Minimikerroin singlekohteissa 1.5, järjestelmissä 1.7
 • Kierrätyksen jälkeen saat kierrätysvapaan ilmaisvedon
 • Talletuksen kierrättämiseen aikaa 14 päivää
3
Ilmaisveto 20€
Kierrätys: Ei kierrätystä
Minimikerroin: 1.5
⭐ Hyvä vedonlyöntialusta
Lunasta Bonus
Lisätietoja
Lue arvostelu »
 • Tee vähintään 20€ talletus
 • Ilmaisveto annetaan tilillesi heti talletuksen jälkeen
 • Ilmaisvedoissa ei ole kierrätysvaatimuksia, mutta se pitää lyödä min. 1.5 kertoimeen
 • Ilmaisveto on voimassa 3 päivää

Vakiovihjeet: Kierroksen parhaat ohipeli-ideat

Harkitse myös KPV:n ohitusta kohteessa neljä, sillä PKKU on alkanut parantaa otteitaan selvästi. KPV:n vierasvoitto on ehdottomasti ylimerkitty.

6:1X NJS-GrIFK (vierasvoitto pelattu 45 %, todennäköisyysarvio 35 %)

Ensimmäinen ohitus on kohteen 6 vierasjoukkue GrIFK. Kauniaisten ylpeys on kyllä pelannut vahvan kauden, mutta kone on alkanut viime aikoina yksiä. GrIFK on hävinnyt 2/3 viimeisestä pelistään ja tappiot ovat tulleet sarjan heikoimpiin kuuluvia joukkueita vastaan.

NJS on sen sijaan parantanut otteitaan jatkuvasti kauden edetessä. Joukkue on hävinnyt vain kaksi yhdeksästä edellisestä ottelustaan, ja toinen näistä tappiosta tuli kärkiseura Reipasta vastaan 90. minuutin maalilla. Edellisellä kierroksella NJS kaatoi MyPan vieraissa 1–0. Mielestämme NJS on ottelussa jopa marginaalinen suosikki, joten GrIFK on saanut aivan liian korkean kannatuksen. 1X osuu lähes kaksi kertaa kolmesta ja tarjoaa mukavan valuen.

11:X2 Kuopion Elo-TP-47 (kotivoitto pelattu 48 %, todennäköisyysarvio 37 %)

Toinen ohitus löytyy kohteesta 11, jossa päädymme X2 -ratkaisuun. Tässäkin ottelussa Vakion pelaajia hämää joukkueiden sarjasijoitus. Kuopion Elo ei ole aivan TP-47:n tasoinen joukkue, minkä lisäksi sen puolustus on alkanut päästää todella paljon maaleja viime otteluissa.

TP-47 on saanut sen sijaan päässyt hyvään iskuun ja pelannut neljä edeltävää matsia saldolla 3-1-0 ja maalierolla 15-4. TP-47 on venytellyt maaliverkkoja vähintään kahdesti jokaisessa neljässä ottelussa ja murskannut sarjan pohjilla makaavat oululaiset. Me näemme ottelun aivan coin flippinä, eikä Kuopion Elo ansaitse missään nimessä 48 % kannatusta Vakiossa. X2 tarjoaa hyvän valuen, ja rohkeimmat voivat pohtia jopa TP-47:n jättämistä varmaksi!

13:X2 SJK Akatemia 2-JBK (kotivoitto pelattu 48 %, todennäköisyysarvio 36 %)

Kolmas ohipeli-idea on hyvin vastaava kuin 11. SJK Akatemia 2:n ja JBK:n välinen tasoero on vieraiden hyväksi, mikä syö kotiedun lähes täysin. Vakion pelaajat katsovat tässä kohtaa vain sarjataulukkoa, minkä vuoksi SJK:n Akatemia on saanut lähes 50 prosentin kannatuksen.

Sekä SJK että JBK ovat hieman kompuroineet edeltävän viiden kierroksen aikana. Mistään suurista romahduksista ei voida kuitenkaan puhua. GBK näyttää karkaavan tämän lohkon voittoon, mutta JBK nousee todennäköisesti kakkospaikalle kesän edetessä. Tässä on hyvä sauma kääntää kurssi ja napata pisteitä toiselta kärkijoukkueelta. Arvioimme ykköselle vain 36 % todennäköisyyden, joten X2 on järkipelaajan valinta.

Vakio 1 kohteet lauantaina 20.7.2024

1. HJK – FC Haka
2. AC Oulu – EIF
3. KTP – SalPa
4. TPS – JäPS
5. PK-35 – JIPPO
6. SJK Akatemia – KäPa
7. KPV – JJK
8. RoPS – FC Jazz
9. KuPS Akatemia – PKKU
10. EPS – HJK Klubi 04
11. VIFK – Atlantis FC
12. JäPS/47 – NJS
13. VJS – HJS

Kohteet: Kohteet: 1-2 Veikkausliiga, 3-6 Ykkösliiga, 7-11 Ykkönen, 12 Kakkonen Lohko A ja 13 Kakkonen Lohko B

Näin Pivekunkun vakiovihjeet laaditaan

Vakiovihjeet ovat Pivekunkussa aina oman vakiotiimimme laatimia. Vakiovihjeet perustuvat kahden ammattilaisen arvioihin, jotka ovat tehneet vakiorivejä jo 1990-luvulta lähtien. Pivekunkun vakiovihje on aina omaperäinen, huolellisesti mietitty ja sisältää kantaaottavia näkemyksiä.

Saat seuraavaksi hieman infoa vakiovihjeiden laadinnasta. Mitä asioita vakiotiimimme oikein huomioi ennen vakiovihjeiden laadintaa?

Todennäköisyysarviot ovat kaiken perustana. Ilman hyviä todennäköisyysarvioita on mahdotonta pelata Vakio 1:stä vuodesta toiseen voitollisesti. Todennäköisyysarviot syntyvät vuosien kokemuksella sarjan ja vedonlyöntimarkkinan seuraamisesta.

Pelkkä sarjan ja pelaajien tuntemus ei nykyisin riitä. Todennäköisyysarvioissa on myös huomioita markkinan liikkeet, joukkueiden motivaatio, ja niin edelleen.

vakiovihjeet futis

Tasapaino rivin arvon ja osuvuuden välillä on myös hyvin tärkeää. Moni aloittelija sortuu tekemään aivan liian vaikeita rivejä ja ohittamaan liian usein suuria suosikkeja. Vakiossa voittaminen on hyvin vaikeaa pienillä kupongeilla, joten sinun ei kannata pudottaa todennäköisyyksiä yhtään enempää kuin tarvis.

Pitkä kokemus ja näkemys ovat avainasemassa, kun mietitään mitä suosikkeja kupongilla ohitetaan ja mitkä jätetään varmoiksi. Juuri tässä kohtaa Pivekunkun vakiokonkarit erottuvat edukseen. Meidän vihjerivimme tarjoaa hyvän valuen unohtamatta kuitenkaan osuvuutta.

Oleellisen infon kertominen on myös erittäin tärkeää vihjeiden lukijan kannalta. Pivekunkun vakio vihjeet eivät ole turhaa jaarittelua, vaan pyrimme nostamaan aina sellaiset pointit esiin, joista on hyötyä sinulle, hyvä lukija Pivekunkun vakiovihjeet ovat napakan mittaisia, mutta eivät liian lyhyitä räkäisyjä, joista ei ole lukijalle mitään iloa.

Mielestämme näistä aineksista syntyvät Suomen parhaat vakio 1 vihjeet!

Vakioveikkaus strategiavinkit by Pivekunkku

Vakioveikkaus on pelimuoto, jossa vihjeiden lukijan täytyy tehdä aina lopullinen päätös ja pelikohteiden valinta itse. Suurin syy on tähän jokaisen pelaajan budjetti. Vakiota voi pelata yhdellä eurolla, kympillä, satasilla tai vaikka tuhannen euron kupongilla. Mitä isompi budjetti, sen enemmän voit valita merkkejä.

Emme myöskään halua antaa vakio vihjettä, jossa on vihje jokaiseen kohteeseen. Tuhannet pelaajat lukevat vakio vihjeet meidän sivuilta joka viikko. Jos antaisimme vakioveikkaus vihjeet 13 kohteeseen, todennäköisesti sadat pelaajat kopioisivat saman rivin.

Haluamme jättää tämän vuoksi myös osan päätöksistä sinulle. Saat seuraavaksi viisi tärkeää strategiavinkkiä, joita voit hyödyntää myös muissa vakioissa.

Viisi Vakioveikkaus strategiavinkkiä:

 1. Älä rakenna liian vaikeaa riviä
 2. Ohita rohkeasti suosikit, joissa todennäköisyydet ovat puolellasi
 3. Älä pelkää liikaa tasapelejä
 4. Panosta rohkeasti bonuskierroksiin
 5. Yhdistä vakiovihjeet ja omat tiedot

Käydään seuraavaksi nämä strategiavinkit läpi tarkemmin

Älä rakenna liian vaikeaa riviä

Moni aloittelija lähtee hakemaan liian usein ohituksia sarjan eliittijoukkueista tai tuhlaa niiden kotiotteluissa merkkejä myös ristille ja vierasvoitolle. Valioliigan ja Championshipin jättiläiset voittavat käytännössä 3/4 kotiottelustaan, ja usein todennäköisyys on jopa yli 80 prosenttia.

Tavallisen Vakion pelaajan ei kannata tuhlata merkkejä tällaisiin kohteisiin, vaikka esimerkiksi Liverpoolin tai Man Cityn kotivoitto olisikin hieman ylipelattu. Hyödynnä nämä jättisuosikkien ottelut usein osuvina varmoina ja hae riville arvoa muista kohteista.

Ohita rohkeasti suosikit, joissa todennäköisyydet ovat puolellasi

Vakio 1 -kuponki sisältää aina ylipelattuja suosikkeja, joissa todennäköisyydet ovat sinun puolellasi. Tämä tarkoittaa esimerkiksi 65 % pelattua suosikkia, jonka todennäköisyys voitolle on 48 %. Näin ollen ohipeli osuu 52 % todennäköisyydellä (100 % – 48 %), joten ohitus on todennäköisempi tulos kuin suosikin voitto.

Vaikka suosikki voittaisikin hieman yli 50 % todennäköisyydellä, ovat todennäköisyydet yhä erittäin hyvät osumalle.

Vakion pelaajat innostuvat liian usein sellaisista suosikeista, joilla on takana voittoputki. Tai vastaavasti, vastustaja on erittäin heikossa hapessa. Älä tuijota liikaa kuntopuntaria vaan luota todennäköisyyksiin.

Älä pelkää liikaa tasapelejä

Tasapeli turhauttaa jostain syystä Vakion pelaajia todella paljon. Jokainen meistä tietää tilanteen, kun 1_2 kohde päättyy tasapeliin viime hetken maalilla. ”Olisi pitänyt varmistaa se risti, arvasin että se osuu siihen.” Tämä on ymmärrettävä tunnereaktio.

Älä anna kuitenkaan näiden harvojen ristien pilata rivisi suunnittelua. Tasapeli on hyvin usein jalkapallo-ottelun epätodennäköisin merkki, kun ottelun lähtökohdat ovat tasaiset. Jos ottelun suosikki voittaa alle 50 prosentin todennäköisyydellä, saat 1_2:lla aina todennäköisimmin kombinaation.

vakio-1x2

Panosta rohkeasti bonuskierroksiin

Vakio 1 sisältää bonuskierroksia nykyisin kerran kuukaudessa. Nämä ovat Vakion pelaajalle ehdottomasti parhaimpia kierroksia, ja niihin kannattaa panostaa selvästi tavallista enemmän.

Huom. Nyt puhutaan ns. oikeista bonusvakioista, joissa Veikkaus jakaa lisärahaa kaikkiin voittoluokkiin.

Ensinnäkin voit tehdä rivistä hieman enemmän suosikkipainotteisen, koska bonusraha parantaa voittoluokkien arvoa. Voit jättää kupongille sellaisia suosikkeja, jotka olisivat normaalisti ohitettavia kohteita.

Bonusvakiot keräävät myös normaalia enemmän pelivaihtoa. Tämä kasvattaa jokaiseen voittoluokkaan jaettavan rahan osuutta.

Yhdistä vakiovihjeet ja omat tiedot

Vaikka Pivekunkku tarjoaa Suomen parhaat vakiovihjeet, suosittelemme jokaista lukijaa seuraamaan vähintään yhtä sarjaa myös itse. Jos haluat oikeasti parantaa vakiomenestystäsi, seuraa Valioliigan sijaan Championshipia.

Vakioveikkaus kohteet koostuvat pääasiassa Championshipin otteluista. Niitä on aina Valioliigan otteluita enemmän. Moni amatööri saa Valioliigan kohteet kiinni, mutta peli-idea karahtaa karille sitten kupongin loppupäässä.

Vakioveikkaus: miten se toimii?

Vakioveikkaus eli Vakio on yksi Veikkauksen vanhimmista pelimuodoista. Vakioveikkausta on pelattu Suomessa jo vuodesta 1940 lähtien. Aluksi peli tunnettiin nimellä voittajaveikkaus, mutta nimi muutettiin muotoon Vakioveikkaus vuonna 1951.

Lue lisää Vakion historiasta tältä sivulta: Vakioveikkauksen historia.

Klassinen Vakioveikkaus eli lauantain Englannin vakio 1 sisältää aina 13 kohdetta. Nykyisin kohdemäärä kuitenkin vaihtelee 8–18 kohteen välillä, sillä Veikkaus tarjoaa Vakiota pelattavaksi lähes vuoden jokaisena päivänä.

Vakioveikkauksen ideana on veikata jokaisen ottelun voittajaa tai ottelun päättymistä tasan. Näitä vaihtoehtoja kuvataan merkeillä 1X2 eli

 • 1 = Kotivoitto
 • X = Tasapeli
 • 2 = Vierasvoitto

Vakiota pelattiin ennen internet-aikaa paperikupongilla, johon vaihtoehdot merkittiin. Nykyisin pelaaminen on siirtynyt lähes täysin nettiin. Alla on esimerkki vakiokupongista Veikkauksen sivuilta.

vakioveikkaus kuponki

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, pelaaja voi merkitä jokaiseen kohteeseen yhdestä kolmeen merkkiä. Jokainen ylimääräinen merkki kasvattaa kupongin hintaa. Kupongin rivimäärä muodostuu kertomalla kombinaatiot.

Yllä olevassa esimerkissä rivimäärä olisi: 1x3x2x1x2x1x1x2x1x1x2x2x1 eli 96 yhdistelmää. Rivin hinta on lauantaivakiossa 0,25 €, joten tämä kuponki maksaisi 24 euroa (0,25 * 96). Muissa vakioissa rivihinta voi olla myös 0,10 €.

Vakion palautusprosentti ja voittoluokat

Vakion palautusprosentti on 65 %. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajan on löydettävä kupongilta alipelattuja merkkejä, jotta palautusprosentin voi teoriassa nostaa 100 % tasolle ja ylikin. Esimerkiksi: jos tietyn kohteen kotivoitto on pelattu 40 %, mutta kohde osuu 50 % todennäköisyydellä, merkki on alipelattu.

Kun muodostat rivin riittävän usein riittävän monen alipelatun yhdistelmän kautta, voit jäädä Vakiosta voitolle. Helppoa se ei kuitenkaan ole!

Vakion voittoluokat vaihtelevat Vakiosta riippuen. Esimerkiksi 13 kohteen Vakiossa on voittoluokat 13, 12, 11, ja 10 oikein -tuloksille. 12 kohteen Vakiossa voittoluokat ovat 12, 11, ja 10 oikein -tuloksille.

Muut kuin futisvakiot

Vakioveikkaus käynnistyi pelimuotona brittifutiksesta. Vakiota pelattiin pitkään vain kerran viikossa, lauantaisin. Kesäisin pelipäivä saattoi olla myös sunnuntai riippuen kotimaan sarjojen ohjelmista.

Veikkaus on laajentanut Vakion tarjontaa 2000-luvulla merkittävästi. Nykyisin Vakion kohteille pääsevät jalkapallon lisäksi myös mm. seuraavat lajit:

 • Jääkiekko
 • NBA
 • Formula 1
 • Pesäpallo
 • eSports
 • NFL

Myös arvokisat ovat usein edustettuina Vakiossa. Esimerkiksi jääkiekon MM-kisat ja jalkapallon arvoturnaukset ovat pelaajien suosiossa.

Muiden kohteiden Vakiot ovat usein pelivaihdoltaan selvästi pienempiä. Perinteinen Valioliigan vakio kerää lauantaisin vieläkin selvästi suurimman pelivaihdon.

Toiseksi suosituin Vakio on nykyisin sunnuntaisin pelattava Vakio Grand Prix, jossa on peräti 18 kohdetta. Se on vaikeudestaan huolimatta selvästi suosituin Vakio pelivaihdon perusteella lauantain kupongin jälkeen.

Miten vakiossa voittaa?

Vakiossa voittaa kun veikkaat jokaisen ottelun lopputuloksen oikein vaihtoehdoista 1, X ja 2 eli päättyykö ottelu kotivoittoon, tasapeliin vai vierasvoittoon. Voiton suuruus riippuu siitä, miten moni muukin on saanut kaikki kohteet oikein.

Miten pelata vakiota?

Vakiota pelataan veikkaamalla Vakion kohteina olevien otteluiden lopputulos vaihtoehdoista 1 (kotivoitto), X (tasapeli) ja 2 (vierasvoitto. Voit valita jokaiseen kohteeseen yhden, kaksi, tai kolme merkkiä. Mitä enemmän merkkejä valitset, sitä kalliimpi kupongistasi syntyy.

Mikä on Minivakio?

Minivakio on Vakio, jossa on normaalin 12 tai 13 kohteen sijasta esimerkiksi 6, 7 tai 8 kohdetta. Pienempi kohdemäärä tarkoittaa myös sitä, että voittoluokkia on vähemmän.