Vakiovihjeet Pivekunkussa

Vakiovihjeet kuuluvat Pivekunkun tarjontaan! Vakiovihjeet julkaistaan joka viikko lauantain brittifutiskierrokselle eli Vakio 1 -kohteisiin. Vakio 1 vihjeet ovat aina ammattilaisten laatimia, joilla on kymmenien vuosien kokemus Vakion pelaamisesta. Me tarjoamme myös perustelut vihjeisiin eikä pelkkiä hihasta heitettyjä merkkejä, joita kuka tahansa osaa tehdä.

Pivekunkun vakioveikkaus vihjeet ovat saaneet syystäkin uuren suosion. Vakio 1 eli Lauantaivakio 1 vihjeet ovat huolellisesti laadittuja ja perustuvat vedonlyöntiammattilaisten todennäköisyysarvioihin. Löydät tältä sivulta vakiovihjeiden lisäksi muita vinkkejä, joiden avulla parannat pelimenestystäsi Vakioveikkauksessa.

Muista, että Vakio vaatii kärsivällisyyttä! Osumia tulee harvoin, ja silloin kun niitä tulee, on voiton maksettava kuukausien (tai jopa vuosien) rivit.

Vakio 1 vihjeet brittifutikseen

Vakio 1 vihjeet eli Lauantaivakio 1 vihjeet sisältävät parhaat peli-ideat lauantain brittifutiskierrokselle. Vakio 1 vihjeet julkaistaan Pivekunkussa joka viikko – julkaisupäivä on normaalisti torstai. Tsekkaa päivän vakiovihjeet aina tältä sivulta! Löydät uusimmat Englannin vakio 1 vihjeet alla olevasta linkistä:

Pivekunkun päivän vakiovihje on ilmainen, eikä Vakioveikkaus vihjeiden lukeminen vaadi rekisteröitymistä. Pelionnea!

Vakio 1 kohteet (Lauantaivakio 1) 2.12.2023

Vakio 1 vihjeet tehdään seuraavaksi näihin kohteisiin:

Vakio 1
Lauantaivakio 1
BONUSKIERROS. Potti on n. 330 000 e. 13 oikein -tuloksille lisätään 100 000 e, 12, 11 ja 10 -tuloksille 50 000 e kuhunkin.
Sulkeutuu 2.12.2023 La 16.58

1. Arsenal – Wolverhampton
2. Brentford – Luton
3. Burnley – Sheffield U
4. Nottingham – Everton
5. Newcastle U – Manchester U
6. Leeds U – Middlesbrough
7. Southampton – Cardiff C
8. Swansea – Huddersfield
9. Sheffield W – Blackburn
10. Ipswich T – Coventry C
11. Millwall – Sunderland
12. Plymouth A – Stoke
13. Hull – Watford

Kohteet: 1-5 Valioliiga ja 6-13 Mestaruussarja

Vakiovihjeet Pivekunkussa – Suomen parhaat vakiovinkit!

Vakiovihjeet ovat olleet Pivekunkun tarjonnassa sivuston alkumetreistä lähtien. Vakiovihjeet ovat myös todella suosittuja, joten haluamme Pivekunkussa palkita aktiivisia lukijoitamme tällä tavoin. Vakiovihje julkaistaan Pivekunkussa säännöllisesti ja tehdään aina osaavan ja kokeneen tiimin toimesta. Voit olla varma siitä, että vakiovihjeiden laatu pysyy korkeana viikosta toiseen.

Pivekunkun vakiovihjeet keskittyvät Vakio 1 -kohteisiin. Vakio 1 vihjeet tarkoittavat vihjeitä perinteiselle lauantain brittifutiskierrokselle eli Valioliigan ja Championshipin otteluihin. Tämä on Vakioveikkauksen ylivoimaisesti suosituin peli ja kerää muihin kuponkeihin verrattuna valtavan pelivaihdon.

Miksi julkaisemme vain Englannin vakio 1 vihjeet? Kyse on resursseista ja ajankäytöstä. Pyrimme tulevaisuudessa laajentamaan vakiovihjeet myös muihin kuponkeihin, esim. suosittuun sunnuntain vakioveikkaukseen tai mestarien liigan vakioon.

Näin Pivekunkun Vakioveikkaus vihjeet laaditaan

Vakioveikkaus vihjeet laaditaan Pivekunkussa vuosikymmenten tuomalla ammattitaidolla. Vakioveikkaus vihjeitä on netti pullollaan, mutta harvat vakiovihjeet sisältävät sellaista informaatiota, jotka auttavat Vakion pelaajaa pärjäämään paremmin pitkässä juoksussa. Kerromme seuraavaksi, mitä asioita Pivekunkun vakioammattilaiset ottavat vihjeiden tekemisessä huomioon.

Hyvät vakiovihjeet perustuvat aina todennäköisyysarvioihin. Vakioveikkauksen peliprosentit ovat kaiken pelaamisen lähtökohta, joten hyvin tehdyt vinkit perustuvat yli- ja alipelattujen kohteiden löytämiseen. Tämä on puolestaan mahdollista vain silloin, jos vihjeiden tekijä pystyy laskemaan itse riittävän hyvät todennäköisyydet.

Vakiovihje on myös tehtävä riittävän lähellä otteluiden alkamista. Jos Vakio 1 eli lauantain kohteiden vihje kirjoitetaan jo alkuviikolla, pelivaihto on liian pieni, ja monet kohteet ehtivät muuttua pelikelvottomiksi. Tästä syystä olemme valinneet julkaisupäiväksi torstain.

vakiovihjeet futis

Vakioviheiden laadinnassa on myös huomioitava kokonaisuus sekä kohderyhmä. Pivekunkun lukijat tekevät pääasiassa alle 100 euron suuruisia rivejä. Tällaisissa kupongeissa on tehtävä välillä kompromisseja ja poimittava usein osuvia kohteita myös hieman ylipelattuina.

Vakiovinkkien laatija ei saa tehdä rivistä liian harvoin osuvaa vain jahdatessaan ylikertoimia, tai tavallinen betsari ehtii mennä katki ennen kuin yhtään 13 oikein -tulosta on saatu lapulle. Avainsana on tasapaino ja järkevä strategia.

Lopuksi vielä tärkeä pointti! Pivekunkun Vakio1 vihjeet eivät koskaan sisällä täyttä riviä. Tämä siksi, koska muuten sadat (tai jopa tuhannet) pelaajat kopioisivat saman vihjerivi. Nostamme Pivekunkussa esiin aina parhaat peli-ideat. Tämä mahdollistaa sen, että jokainen lukija muodostaa lopulta hieman toisista poikkeavan rivin.

Näin hyödynnät Vakiovihjeet: Pivekunkun strategiavinkit

Päivän vakiovihjeet tarjoavat lukijallemme hyvän lähtökohdan oman vakiokupongin rakentamiseen. Haluamme antaa seuraavaksi myös yleisiä strategiavinkkejä Vakioon. Voit parantaa näiden vakiovihjeiden avulla pelimenestystäsi myös niillä kupongeilla, joihin Pivekunkku ei tarjoa vihjeitä.

Tässä neljä tärkeintä vinkkiä aloittelijalle:

 1. Älä tee liian vaikeaa riviä’
 2. Ohita suosikki rohkeasti, kun paikka tulee
 3. Älä pelkää tasapeliä
 4. Risti toimii parhaiten, kun tasapeli kelpaa vieraille
 5. Panosta bonuskierroksiin

Seuraavassa käymme mämä Pivekunkun strategiavinkit läpi tarkemmin. Kun pidät nämä periaatteet mielessä, parannat pelimenestystäsi melkoisesti!

Älä tee liian vaikeaa riviä

Moni aloittelija tekee sen virheen, että rakentaa liian harvoin osuvan kupongin. Yllätyksiä haetaan ohittamalla suursuosikkeja. Vakio on erittäin vaikea pelimuoto, eikä pienillä kupongeilla kannata tehdä rivistä entistä haastavampaa.

Jos teet alle parin sadan euron rivejä, pyri poimimaan yli 60 % todennäköisyydellä voittavat kotisuosikit aina varmoiksi myös hieman ylipelattuna. Ohituksen sijaan harkitse kohteen laittamista umpeen (1X2).

Jos et osaa laskea itse todennäköisyyksiä, voit katsoa brittifutiskohteiden kertoimet Veikkauksen sivuilta. Saat todennäköisyyden karkeasti jakamalla luvun 95 suosikin kertoimella, esim. 95 / 1,60 = 59,4 % eli Veikkauksen mielestä kyseisen ottelun voittaja on noin 59 % suosikki.

Ohita suosikki rohkeasti, kun paikka tulee

Kerroimme edellisessä strategiavinkissä, miten Vakion kupongista ei kannata tehdä liian vaikeaa. On kuitenkin hyvä erottaa voittotodennäköisyys ja peliprosentit.

Vakiossa voi olla 65 % pelattu kohde, jonka voittotodennäköisyys on vain 45 %. Kyseessä on silloin erinomainen ohipeli. Vastaavasti 65 % pelattu kohde, jonka voittotodennäköisyys on 62 %, kelpaa vielä hyvin varmaksi pienillä kupongeilla.

Ohita rohkeasti 50 % tai alle osuvat suosikit, jos niiden peliprosentit ovat yli 10 % liian korkealla. Muista, että riville on luotava arvoa jostain. Jos et ohita vähintään neljää selvää suosikkia, et pelaa Vakiota voitollisesti pitkässä juoksussa.

Jos käytössäsi ei ole todennäköisyysarvioita, saat ne Veikkauksen kertoimista edellä selitetyllä tavalla.

Älä pelkää tasapeliä

Vakio 1 sisältää usein hyvin tasaväkisiä kohteita, joissa kumpikaan joukkue ei ole edes 40 % suosikki. Vakion pelaaja arpoo usein sitä, pitäisikö kohde laittaa 1X, X2, 1X2 vai 1_2.

Hyvä nyrkkisääntö on se, että älä uhraa aikaa ja vaivaa tasaisten kohteiden voittajan arvaamiseen. Jos kukkaro kestää, pistää tällaiset kohteet umpeen eli 1X2. Toiseksi paras vaihtoehto on 1_2. Tämä siksi, koska tasapeli on käytännössä aina epätodennäköisin merkki.

Aivan 50-50 kohteen todennäköisyydet ovat usein 35-30-35 tai 36-28-36. Esim. marginaalinen vierassuosikki on usein 34-28-38 tai 33-30-37. Kuten näet, risti on epätodennäköisin merkki, ja 1_2 kattaa vähintään 70 % todnenäköisyyskentästä.

Risti toimii parhaiten, kun tasapeli kelpaa vieraille

Tasapeli on lähtökohtaisesti vältettävä merkki, mutta tietyissä tapauksissa se on hyvä lisä. Tällaisia ovat esim.

 1. Ylipelattu kotisuosikki vähämaalisessa ottelussa. Vakion peliprosentit esim. 70-19-11, mutta ottelun todennäköisyydet 62-24-14. 1X on tällaisissa tilanteissa kelpo valinta, sillä tasapeli kelpaa hyvin altavastaajalle tulokseksi.
 2. Pieni vierassuosikki. Tasapeli kelpaa yleensä myös tulokseksi pienien vierassuosikkien tapauksessa. Lähinnä sarjan kärkiseurat hakevat voittoa myös jokaisessa vieraspelissä. Esimerkiksi 23-25-52 pelattu kohde, jonka todennäköisyys on 28-29-43. Tällaisessa kohteessa X2:n hakeminen on ihan kelpo idea.

Panosta bonuskierroksiin

Vakioveikkaus on parhaimmillaan Bonuskierroksilla, joita on nykyisin parin kuukauden välein lauantaivakiossa. Usein pienemmissä Vakioissa on myös bonusrahaa vähintään yhdellä kupongilla joka viikko. Panosta ehdottomasti Vakio 1 bonuskuponkeihin! Niissä on sinulle kaksi tärkeää etua:

 1. Bonusraha: Voittoluokkiin jaettu lisäraha parantaa palautusprosenttia
 2. Pelivaihto: Bonusvakiot keräävät aina normaalia suuremman pelivaihdon

Ei ole huono idea tehdä lauantaivakio vain bonuskierroksilla, jos käytössäsi on pienempi kassa. Harkitse myös bonuskierroksella kimppapeliä, jotta saat tehtyä isomman kupongin. Bonuspotissa on jaettavaa kyllä useammalle henkilölle.

Vakioveikkaus on klassinen pelimuoto

Vakioveikkaus on suosittu suomalainen urheiluvedonlyöntipeli, jossa pelaajat pyrkivät veikkaamaan urheilusta valittujen kohteiden lopputuloksia. Vakioveikkaus kohteita on tarjolla yhdellä kierroksella 8-18 kappaletta kupongista riippuen. Veikkaus päättää kohteiden lukumäärän aina kierroskohtaisesti.

Vakioveikkausta pelataan niin sanotulla 1X2-menetelmällä, jossa 1 merkitsee kotivoittoa, 2 vierasvoittoa ja X tasapeliä. Veikkauksen tulos määritellään kunkin ottelun varsinaisen peliajan mukaan.

vakio-1x2

Vakioveikkaus on vaikuttanut paljon brittifutiksen suosioon Suomessa. Tämä kohtuu siitä, että vakiokupongin kohteet on valittu alusta asti brittifutiksen otteluista. Vakion kohdevalikoima on kasvanut 2000-luvulla myös muihin jalkapallosarjoihin sekä kokonaan eri lajeihin. Vakion kupongille ovat päätyneet myös mm. Formula 1, pesäpallo ja jääkiekko.

Lue lisää Vakion historiasta tältä sivulta: Vakioveikkauksen historia.

Vakioveikkausta on mahdollista pelata joko järjestelmänä tai haravana. Haravapelaaminen eroaa järjestelmäpelaamisesta siten, että mukaan on poimittu vain niin sanotut avainrivit. Haravat jaetaan minimitakuun mukaan kolmeen ryhmään: minimitakuu paras tulos -1, minimitakuu paras tulos -2 ja minimitakuu paras tulos -3. Minimitakuun tehtävänä on ilmaista, mikä on haravan taattu vähimmäistulos peliisi osuviin merkkeihin nähden.

Vakioveikkauksen palautusprosentti on nykyään 65 % ja sen rivihinta vaihtelee 0,10 euron ja 0,25 euron väliltä. Perinteisen Vakion lisäksi Veikkaukselta löytyy myös niin sanottu Vakio Grand Prix -pelimuoto, jossa voi 13 kohteen sijasta pelata peräti 15-20 eri kohdetta aina sunnuntaisin. Vakio eroaa monista Veikkauksen peleistä siinä, että pelaajat pelaavat toisiaan vastaan, eli pelijakaumien tarkastelu voi olla hyödyllistä vakioveikkauksen tapauksessa.

13 kohteen Vakiossa on kaiken kaikkiaan neljä voittoluokkaa: 13, 12, 11 tai 10 oikein. 12 kohteen vakiossa niitä on kolme, 11 ja 10 kohteen Vakiossa kaksi luokkaa. Jos voittoluokkaan ei osu yhtäkään voittavaa tulosta, voittosumma jaetaan muille voittoluokille.

Miten Vakiota pelataan?

Vakio 1 on lauantaisin pelattava kierros, joka on ns. perintinen brittifitutiskuponki. Vakion kierros koostuu joko jääkiekosta tai jalkapallosta, ja perinteisessä 13 kohteen vakiopelissä pelaaja pyrkii osumaan mahdollisimman monen ottelun lopputuloksen oikein veikkaamalla joko kotivoittoa, vierasvoittoa tai tasapeliä monille tutulla 1X2-menetelmällä. Yhteen otteluun voi myös halutessaan valita useamman lopputulosvaihtoehdon, mutta tällöin pelattavien rivien määrä ja sen myötä kokonaispanos kasvavat.

Vaikka moni pelaaja suhtautuukin Vakioon lähinnä urheilulottona, lienee sanomattakin selvää, että pitkässä juoksussa pelkkä arvailu ei tuota tulosta, vaan pelaaja päätyy ennemmin tai myöhemmin tappiolla. Siksi onkin hyvä muistaa, että Vakio on ehdottomasti taitopeli, kuten urheiluveikkaus yleensäkin. Jos Vakioveikkauksessa mielii menestyä, ovat peliprosentit olennaisimmassa roolissa. Koska pelin palautusprosentti on varsin matala, kannattaa pelaajan siis ehdottomasti vertailla todennäköisyyksiä ja kuunnella mahdollisesti myös kokeneempien vihjeitä.

Vakio tarjoaa pelaajille erilaisia pelijärjestelmiä, joiden myötä pelaaja voi merkitä haluamiinsa kohteisiin useita tulosvaihtoehtoja, jolloin peli sisältää kaikki valituista merkeistä muodostettavat yksittäisrivit. Vakiota voi ja kannattaa myös pelata kimpassa eri porukkapelinä. Pelaajat voivat halutessaan luoda kimppapelin porukalleen tai pelata valmiita porukkapelejä.

Vakioon on tarjolla myös niin sanottu haravajärjestelmä, jossa kullekin haravalle on oma kaavionsa, jonka mukaisesti pelijärjestelmä valitsee peliin päärivit. Haravapelaamisella saavutettu säästö on kuitenkin näennäistä, sillä vaikka se maksaakin vain kymmenyksen järjestelmästä, saavutetaan sillä vain kymmenesosan kokoiset todennäköisyydetkin, sillä lopullisessa tarkistuksessa suurin osa haravan riveistä ei tule mukaan.

Vakiota on mahdollista pelata myös koneellisesti, jolloin tietokoneohjelmilla pyritään kalastamaan Veikkauksen tarjoamista mahdollisuuksista ne otolliset rivit. Koneellisessa pelaamisessa ohjelma vertailee voitto-osuuksia todennäköisyysarvioihisi ja pyrkii löytämään suotuisat rivit pelattavaksi.

Vakioveikkaus todennäköisyydet

Vakioveikkaus on todennäköisyyksien puolesta todella vaikea pelimuoto. On hyvä ymmärtää rivien voittotodennäköisyydet ennen pelaamista. Moni suhtautuu kuitenkin vakioveikkaukseen eräänlaisena urheilulottona panostamatta ajatustyöhön sen enempää. Jos pelaaja haluaa kuitenkin ajatella asiaa realistisesti, ei suuriin jackpotteihin ole kovinkaan todennäköistä päästä pikkurahalla.

Kukin Vakioveikkaus-peli pitää sisällään 6-13 kohdetta. Kaikkien mahdollisten kombinaatioiden määrä, eli kaikkien mahdollisten vakiorivien määrä on esimerkiksi 12 kohteen pelissä 531 441. Kolmentoista kohteen Vakiossa mahdollisia rivejä on puolestaan 1 594 323 erilaista.

Tulos – Voiton suhde

 • 13 oikein – 1 594 323
 • 12 oikein – 61 320
 • 11 oikein – 5 110
 • 10 oikein – 697

Eri vakiopelien tarjoamat voitot vaihtelevat paljon johtuen hyvin eri suuruisesta pelivaihdosta. Mitä suurempi pelivaihto, sitä enemmän rahaa jaetaan pelaajille voittoina. Suurin pelivaihto on lähes poikkeuksetta Vakio 1 eli lauantaivakion kupongilla. Tämän lisäksi bonuskierrokset eli voittoluokkiin jaettu bonusraha lisäävät pelivaihtoa.

Mikä on Vakion SM-kisa?

Vakion SM-kisa on vuosittain pidettävä kisa, jossa tehdään 64 rivin järjestelmäpeli ja jokaisesta osumasta ansaitaan piste. Vakion SM-kisa eroaa normaalista Vakiosta siten, että SM-kisassa kannattaa panostaa mieluummin todennäköisempiin merkkeihin, koska peliprosentit eivät merkitse pelkkiä osumia laskettaessa. Myös Pivekunkku järjestää joka vuosi erilaisia kilpailuja Vakion SM-kisaan liittyen.

Vakion Suomen mestaruudesta on kilpailtu jo vuodesta 1946 asti. Kisamenetelmä on säilynyt lähes muuttumattomana jo näistä vuosista asti, mutta nykyään tarjolla on myös Kuningaspeli mestaruuskisoille. Veikkauskisoihin kannattaa ehdottomasti osallistua, sillä kyseessä on hauska ja kilpailullinen tapahtuma, ja kisoista voi voittaa myös paljon hienoja palkintoja! Suosittelemme siis ehdottomasti hyppäämään Pivekunkun tiimiin ja tähtäämään voittoon Vakioveikkauksen suomenmestaruuskisoissa!

Mistä löytää parhaimmat vakiovihjeet?

Pivekunkun analyytikko kasaa viikon parhaat vakiovihjeet. Palaa siis sivuillemme viikottain, jotta kerkiät hyvin mukaan.

Miten teemme vakiovihjeet?

Vakiovihjeidemme tekijällä on kymmenien vuosien kokemus siitä mitkä kohteet ovat yli- tai alipelattuja. Pääset siis aina rastittamaan hyvä odotusarvon kohteita lapullesi.

Miten voittaa vakioveikkauksesta?

Vakiovoittoihin ei ole helppoa tietä, mutta konkreettisilla vakiovihjeillämme pystyt parantamaan peliäsi huomattavasti. Keskity voittamaan pitkässä juoksussa. Älä tee lappuja tunteella vaan rutiininomaisesti tarkkuudella.