vakiovihjeet futis

Vakiovinkit 19.5.2024

Vakiossa siirrytään pikkuhiljaa kesäaikaan. Vakio 1 -kupongilla on viimeistä kertaa brittifutiskohteita tämän kauden osalta, minkä lisäksi kierros pelataan myös poikkeuksellisesti sunnuntaina. Huomioithan normaalista poikkeavan alkamisajan. Yleisesti ottaen tarjolla on heikkotasoinen kierros. Kupongilla on monta jättisuosikkia, joiden ohittaminen ei ole järkevää. Rivistä on hyvin vaikea saada järkipelaajalle sopiva ilman korkean riskin valintoja. Suosittelemme tälle kierrokselle vain pientä panostusta.

Varmaideat

Harkitse myös AS Romaa varmaksi kohteessa 12, jolla on iso motivaatioetu Genoaan verrattuna.

1:1 Manchester City-West Ham (kotivoitto pelattu 82 %, todennäköisyysarvio 81 %)

Ensimmäinen varma löytyy heti ykköskohteesta, jossa Manchester City etenee vääjäämättömästi kohti neljättä peräkkäistä liigamestaruutta. Loppukauden vaikein rasti oli viikolla nähty vieraspeli Tottenhamia vastaan, mutta City selvitti tämänkin matsin puhtain paperein. Mikään joukkue Valioliigassa ei kykene heittämään kapuloita Cityn rattaisiin juuri nyt. West Ham otti viikko sitten ensimmäisen voittonsa seitsemään otteluun kaatamalla heikon Lutonin kotikentällä 3-1. Erinomaisen alkukauden pelannut Hammers on sulanut totaalisesti vuoden 2024 puolella ja pudonnut ulos myös kisasta eurocup-paikoille. On vaikea nähdä West Hamin venyvän yllätykseen Cityn vieraana. Nostetaan yli kahdeksan kertaa kymmenestä osuva Cityn voitto varmaksi.

5:2 Sheffield United-Tottenham (vierasvoitto pelattu 64 %, todennäköisyysarvio 72 %)

Man Citylle viikolla hävinneestä Tottenhamista poimitaan toinen varma. Vaikka Spursin kuntopuntari on karua luettavaa, vastustaja Sheffield Unitedin vire on kertaluokkaa heikompi. United on hävinnyt viikosta toiseen ja ollut selvästi kauden heikon joukkue Valioliigassa. Panosta kotijoukkueella ei luonnollisesti ole. Tottenham voi teoriassa vielä pudota viidenneltä sijalta verivihollisen Chelsean taakse, minkä lisäksi joukkueella on kasvojen pesun paikka. Manageri Postecogloun kommentit olivat City-tappion jälkeen sen suuntaisia, että kokoonpanossa nähdään sunnuntain ottelussa uusia kasvoja. Tottenham on rutiinisuorituksella yli 70 % prosentin suosikki umpisurkeaa Unitedia vastaan. Vierasvoitto on jäänyt jopa alimerkityksi, ja se kelpaa varmaksi.

7:1 Chelsea-Bournemouth (kotivoitto pelattu 70 %, todennäköisyysarvio 66 %)

Vaikean kauden pelannut Chelsea on päässyt kevään edetessä erinomaiseen iskuun. Blues on pelannut helmikuun alusta lähtien 14 liigapeliä saldolla 8-5-1 ja hävinnyt ainoastaan kivikovan Arsenalin vieraana. Takana on päätöskierrokselle lähdettäessä neljä peräkkäistä voittoa. Viikolla Chelsea hoiteli myös rästipelissä Brightonin maalein 2-1. Bournemouth on pelannut ehdottomasti yli odotusten. Joukkue päätyy tukevasti keskikastiin, eikä Cherries ole ollut alkukierrosten jälkeen missään vaiheessa putoamisvaarassa. Peräti 19 liigamaalia tehnyt Dominic Solanke on pelannut myös unelmakauden. Bournemouthin bensa on alkanut hieman loppua päätöskierroksilla, koska joukkueella ei ole ollut pelattavaa. Näemme Chelsean isona suosikkina tässä ottelussa, eikä Bournemouth vaikuta nyt yllätysvalmiilta. Chesean voitto on hyvä varma myös hieman ylipelattuna.

1
Ilmaisveto 100€
Kierrätys: 5x
Minimikerroin: 1.5
🏆 Viikottainen 1500€ vedonlyöntiturnaus
Lunasta Bonus
Lisätietoja
Lue arvostelu »
  • Talleta 10-100€, niin niin saat vastaavan summan ilmaisvetona kun olet kierrättänyt talletuksen 5 kertaa
  • Talletuksen kierrätys: Minimikerroin singlekohteissa 1.5, järjestelmissä 1.7
  • Kierrätyksen jälkeen saat kierrätysvapaan ilmaisvedon
  • Talletuksen kierrättämiseen aikaa 14 päivää
2
Ilmaisveto 20€
Kierrätys: Ei kierrätystä
Minimikerroin: 1.5
⭐ Hyvä vedonlyöntialusta
Lunasta Bonus
Lisätietoja
Lue arvostelu »
  • Tee vähintään 20€ talletus
  • Ilmaisveto annetaan tilillesi heti talletuksen jälkeen
  • Ilmaisvedoissa ei ole kierrätysvaatimuksia, mutta se pitää lyödä min. 1.5 kertoimeen
  • Ilmaisveto on voimassa 3 päivää

Ohipeli-ideat

Korkean riskin ystävät voivat harkita ohitusta Liverpoolista, jonka loppukausi on sujunut mollivoittoisesti. Kupongille olisi hyvä saada toinen ison suosikin ohitus Interin lisäksi, tai rivin arvo jää heikoksi.

9:X2 Luton-Fulham (kotivoitto pelattu 41 %, todennäköisyysarvio 31 %)

Ensimmäinen ohipeli otetaan Lutonista, jossa vakion pelaajat kuvittelevat kotijoukkueelle motivaatioetua. Vaikka Luton on vain kolme pistettä Nottinghamin perässä, sen maaliero on 12 maalia heikompi. Toisin sanoen, Lutonin pitäisi murskata Fulham 6 maalilla ja samaan aikaan Nottinghamin pitäisi hävitä 7 maalilla (esimerkkinä), jotta saumat säilymiseen olisivat olemassa. Lutonin paikka pisteisiin oli viikko sitten, mutta joukkue hävisi West Hamin vieraana vaikka johti ottelua tauolla 1-0. Tämän tappion myötä suurin motivaatio on varmasti mennyt. Fulham on kelpo keskikastin joukkue ja ansaitsee selkeän suosikkiaseman Lutonin vieraana. Vakion peliprosentit ovat kohteessa täysin päälaellaan, joten X2 on selkeä valinta. Jos tarvitset lisää merkkejä muihin kohteisiin, voit napata Fulhamin myös varmaksi.

11:X2 Inter-Lazio (kotivoitto pelattu 60 %, todennäköisyysarvio 52 %)

Aktiiviset seuraajamme muistavat parin viikon takaisen näkemyksen, kun ohitimme yli 60 % pelatun Interin Sassuolon vieraana. Rohkea valinta palkitsi tuolloin, ja nyt yritetään vastaavaa temppua uudelleen – samoilla perusteilla. Inter on varmistanut mestaruutensa jo viikkoja sitten, joten milanolaisilla ei ole suurempaa motivaatiota. Näin laadukas joukkue toki voittaa matseja myös puolivaloilla, joten Inter on ehdottomasti selvä suosikki myös Laziota vastaan. Vierasjoukkue on noussut hurjan voittoputken myötä taisteluun jopa Mestarien liigan paikoista. Samalla Lazio on kirinyt vain pisteen päähän verivihollisesta AS Romasta. Vieraiden motivaatio on siis huipussaan kauden kahdelle viimeiselle kierrokselle. Me otamme tässä kantaa selvästi vieraiden suuntaan ja näemme Interin vain hieman yli 50 prosentin suosikkina. Ohitetaan rohkeasti 60 % pelattu kotivoitto ja haetaan riville arvoa.

13:1X EIF-Lahti (vierasvoitto pelattu 41 %, todennäköisyysarvio 33 %)

Kolmas ohipeli otetaan päätöskohteesta, joka on kupongin ainoa Veikkausliigan ottelu. Vastakkain ovat kaksi sarjan heikoimpiin kuuluvaa nippua. Kotijoukkue EIF:n kausi on ollut odotetun vaikea. Sarjanousija on vielä ilman voittoja kuuden kierroksen jälkeen. Joukkue on ottanut kuitenkin viime kierroksilla ensimmäiset pisteensä ja venyi myös kaksi viikkoa sitten tasapeliin HJK:n vieraana. FC Lahti oli myös voitoitta aina viime kierrokselle asti. Voittotili aukesi IFK Maarianhaminan isäntänä komealla 3-0-voitolla. EIF on meidän rankingimme viimeinen joukkue, mutta ei FC Lahti ole merkittävästi vahvempi tässä vaiheessa kautta. Pivekunkku nostaa EIF:n päätöskohteessa kotisuosikiksi. Näin ollen 41 % pelattu vierasvoitto lähtee ohitukseen. Todennäköisesti vieraiden peliprosentit vielä nousevat ennen ottelun alkamista. EIF:llä on ottelussa erinomainen sauma avata voittotilinsä.

Miten pärjäsimme viime viikolla?

Viime viikon vakiovinkkien tulos oli hieman ristiriitainen. Saimme varmoista kiinni Manchester Cityn ja Tottenhamin, mutta Athletic Bilbao jäi todella yllättävällä tavalla kotitasuriin Osasunaa vastaan.

Ohipeli-ideoissa osui jälleen kova näkemys, kun ohitimme rohkeasti peräti 69 % pelatun Newcastlen. Brighton venyi hienosti 1-1-tasapeliin! Valitettavasti kaksi muuta ohitusta sitten pettivät, kun Luton suli toisella ja Wolves jo heti ensimmäisellä jaksolla.

Tsekkaa vakiovihjeet -sivulta lisää pelitietoa Vakiosta. Löydät hyödyllisiä pointteja, joiden avulla parannat menestystäsi pitkässä juoksussa.