vakiovihjeet futis

Vakiovinkit lauantaille 11.5.2024

Lauantaivakiossa on tällä kertaa erikoinen kierros. Tarjolla on kohteita Valioliigasta, Serie A:sta, La Ligasta sekä kotimaan Veikkausliigasta. Tämän lisäksi kyseessä on bonuskierros! Veikkaus jakaa noin 250.000 euroa bonusrahaa (13 oikein -tuloksille lisätään 100 000 e, 12, 11 ja 10 -tuloksille 50 000 e kuhunkin).

Muista: Bonuskierroksilla voit painottaa rivin osuvuutta hieman enemmän eli valita mukaan normaalia enemmän (myös ylipelattuja) suosikkeja. Bonusraha nostaa rivin arvoa, minkä lisäksi pelivaihto on aina suurempi. Saat lisää yleisen tason vinkkejä Vakion pelaamiseen vakiovihjeet-sivultamme.

Käydään seuraavaksi läpi parhaat varma- ja ohipeli-ideat.

Varmaideat

Alipelattu AC Oulu kelpaa myös varmaksi Veikkausliigan puolelta.

1:1 Tottenham-Burnley (pelattu 77 %, todennäköisyysarvio 70 %)

Avauskohteen Tottenham on suosikkivarma, joka kelpaa kupongille näin bonuskierroksella. Ykkönen on kyllä ylipelattu, mutta tähän kohteeseen ei kannata tuhlata vaihtomerkkejä. Syynä on Burnleyn asema, sillä joukkueelle kyseessä on pakkovoitto. Muussa tapauksessa se ei voi enää ohittaa Nottinghamia päätöskierroksella. Tämä asetelma sataa ehdottomasti Tottenhamin laariin, jolla on yhä mahdollisuudet päästä Mestarien liigaan rästipelin ja Aston Villan vaikean ohjelman vuoksi. Tottenham kuntopuntari näyttää karmealta johtuen otteluohjelmasta. Se on kohdannut neljällä kierroksella liigan kärkijoukkueet, joista kolme ottelua on ollut myös vieraissa. Nyt luvassa on pitkästä aikaa helppo kotipeli, jonka Spurs voittaa noin 70 prosentin todennäköisyydellä. Otetaan tästä varma myös hieman kohonneilla peliprosenteilla.

10:1 Villarreal-Sevilla (pelattu 42 %, todennäköisyysarvio 52 %)

Toinen varma poimitaan Espanjasta, jossa Villarrealin pelikannatus on jäänyt hämmästyttävän pieneksi. Kohteessa on vastakkain kaksi alisuorittanutta joukkuetta, joista etenkin Sevillan kausi on ollut surkea. Vakion pelikansa on lämmennyt vieraiden suuntaan todennäköisesti kuntopuntarin vuoksi. Sevilla on nimittäin voittanut neljä viidestä edellisestä ottelustaan. Villarreal on mielestämme silti kaksikosta vahvempi, ja vedonlyöntimarkkina tarjoilee kotivoitolle myös noin 50 prosentin todennäköisyyttä. Kotijoukkueella on myös saumat vielä eurokentille, joten mahdollinen motivaatioetukin suosii tässä Villarrealia. Otetaan peräti 10 prosenttia alimerkitty ykkönen varmaksi. Tähän kohteseen ei missään nimessä kannata tuhlata vaihtomerkkejä.

11:1 Athletic-Osasuna (pelattu 74 %, todennäköisyysarvio 68 %)

Kolmas varma on Tottenhamin tavoin hieman ylipelattu jättisuosikki, joka mahtuu riviin bonuskierroksen vuoksi. Myös ottelun asetelma tukee todella vahvasti kotijoukkuetta. Athletic Bilbao sai viikko sitten heikon putkensa poikki taisteluvoitolla Getafen vieraana. Seuralla on yhä saumat neljän sakkiin ja Mestarien liigaan, sillä sarjasta on vielä neljä kierrosta pelaamatta. Vierailija Osasuna on sen sijaan keskikastissa ilman panosta. Tämä on näkynyt joukkueen esityksissä, sillä takana on neljä peräkkäistä tappiota. On vaikea nähdä Osasunan piristyvän Bilbaossa, jossa Athletic on tänäkin vuonna ollut kivikova isäntä 11-5-1 -saldolla. Hieman ylimerkitty ykkönen kelpaa varmaksi.

1
100% / 200€
Kierrätys: 6x (B)
Minimikerroin: 1.6
🏆 Vuoden paras vedonlyöntisivusto
Lunasta Bonus
Lisätietoja
Lue arvostelu »
 • Minimitalletus bonukseen 10€
 • 200€ talletuksella saat täyden 200€ lisärahan.
 • Kierrätysaikaa 30 päivää
 • Bonuksella ei ole muita kierrätysvaatimuksia (Kaikki lajit ja panokset sallittu)
2
Ilmaisveto 100€
Kierrätys: 5x
Minimikerroin: 1.5
🏆 Viikottainen 1500€ vedonlyöntiturnaus
Lunasta Bonus
Lisätietoja
Lue arvostelu »
 • Talleta 10-100€, niin niin saat vastaavan summan ilmaisvetona kun olet kierrättänyt talletuksen 5 kertaa
 • Talletuksen kierrätys: Minimikerroin singlekohteissa 1.5, järjestelmissä 1.7
 • Kierrätyksen jälkeen saat kierrätysvapaan ilmaisvedon
 • Talletuksen kierrättämiseen aikaa 14 päivää
3
Ilmaisveto 20€
Kierrätys: Ei kierrätystä
Minimikerroin: 1.5
⭐ Hyvä vedonlyöntialusta
Lunasta Bonus
Lisätietoja
Lue arvostelu »
 • Tee vähintään 20€ talletus
 • Ilmaisveto annetaan tilillesi heti talletuksen jälkeen
 • Ilmaisvedoissa ei ole kierrätysvaatimuksia, mutta se pitää lyödä min. 1.5 kertoimeen
 • Ilmaisveto on voimassa 3 päivää

Ohipeli-ideat

Harkitse myös HJK:n ohitusta päätöskohteessa, jos et löydä muista suosikeista hyviä ohipeli-ideoita.

2:X2 Newcastle-Brighton (kotivoitto pelattu 69 %, todennäköisyysarvio 57 %)

Ensimmäinen ohitus on rohkea valinta, sillä skippaamme tylysti 69 % pelatun Newcastlen kohteessa kaksi. Kupongilla on tällä kertaa niin monta isoa suosikkia, että ohituksia on pakko tehdä, tai rivin value jää todella heikoksi – bonuksesta huolimatta. Pelikansalta on tässä tasoero hieman hukassa. Brighton voitti viikko sitten myös Aston Villan kotonaan 1–0, ja kyseessä on perustasoltaan Newcastlen vahvuinen nippu. Brighton ei ole kuitenkaan päässyt tasolleen hyvän alkukauden jälkeen, ja nyt myös motivaatioetu on kotijoukkueella. Tämän vuoksi Newcastle on selvä suosikki. Vakion 69 % kannatus on kuitenkin mielestämme pahasti liikaa. Brighton pystyy hyvänä päivänä venymään vähintään pisteeseen. Newcastle on mielestämme paras ohipeli-idea kupongin jättisuosikeista.

3:X2 West Ham-Luton (kotivoitto pelattu 55 %, todennäköisyysarvio 47 %)

Otamme myös rohkeasti kantaa seuraavassa kohteessa ja ohitamme 55 % pelatun West Hamin. Syynä on tähän pari päivää sitten tullut päätös, joka vahvisti Nottinghamille neljän pisteen penaltin Valioliigassa. Nottingham on näin ollen vahvistetusti vain kolme pistettä Lutonia edellä kun sarjasta on pelaamatta kaksi kierrosta. Nottingham kohtaa myös tällä kierroksella Chelsean kotonaan, joten Lutonilla on erinomainen mahdollisuus nousta tasapisteisiin Forestin kanssa ennen päätöskierrosta. Se vaatii kuitenkin venymistä West Hamia vastaan. Lutoninin onneksi West Ham on tällä hetkellä alamäessä. Hammers on voittanut cupit ml. vain yhden edellisestä kymmenestä ottelustaan. Takana on myös ruma 0–5-tappio Chelsean vieraana. Otetaan kantaa vahvasti motivoituneen Lutonin puolesta.

5:1X Wolves-Crystal Palace (vierasvoitto pelattu 37 %, todennäköisyysarvio 31 %)

Kolmas ohitus on kohteessa viisi, jossa olemme eri mieltä ottelun suosikista. Crystal Palace on saanut kovan kannatuksen todennäköisesti kuntopuntarin perustella. Palace on ottanut komeita voittoja viime kierroksilla ja murskasi maanantaina myös Manchester Unitedin. Mielestämme joukkueiden pelivoima on silti hyvin lähellä toisiaan, ja Wolves ansaitsee ottelussa suosikkiaseman. Motivaation luulisi olevan kohdallaan Wolvesin leirissä, sillä kyseessä on kauden viimeinen kotiottelu. Kummallakaan joukkueista ei ole muuten mitään panosta kauden päätöskierroksilla. Crystal Palacen ohitus on hyvä idea, sillä todennäköisesti vierasvoiton kannatus vain nousee pelipäivän aikana yli 40 prosentin. 1X:llä saadaan riville hieman enemmän arvoa.

Miten pärjäsimme viikko sitten?

Pivekunkun vakiovihjeet osuivat viime viikolla erinomaisesti. Saimme kaikki varmat kiinni selvällä marginaalilla: Man City voitti Wolvesin 5–1, Nottingham kaatoi Sheffield Unitedin 3–1, ja Real Madrid myllytti Cadizin nurin 3–0. Moni muu vakiovihjaaja hukkasi arvokkaita merkkejä Realiin, mutta ei Pivekunkku…

Saimme kiinni myös kaksi kolmesta ohipeli-ideasta. Kovin kannanottomme oli ehdottomasti 65 % pelatun Interin ohitus, ja Sassuolo palkitsi rohkean valintamme voitolla. Myös FC Köln vältti tappion odotetusti Freiburgia vastaan. Ainoa väärin mennyt tipsi oli Atletico Madridin ohitus, joka meni väärin vain yhden maalin marginaalilla.

Käy poimimassa parhaat vedonlyöntibonukset ja peesaile vakiovinkkejä myös vedonlyöntiin! Esimerkiksi viime viikon peli-ideoilla olisi tehnyt mukavan tilin 5/6 osumalla.