vakiovihjeet futis

Vakiovinkit lauantaille 27.4.2024

Vakioveikkaajille on tarjolla mielenkiintoinen kuponki. Englannin futissarjat lähestyvät kauden ratkaisuhetkiä, mikä vaikuttaa vahvasti joukkueiden motivaatioihin. Championshipissä käydään kovaa taistelua putoamisviivan lisäksi myös suorista nousupaikoista ja playoffs-paikoista. Tutki sarjataulukkoa huolella ennen pelipäätöksen tekemistä!

Pivekunkku nostaa esiin tuttuun tapaan kolme hyvää varmaa ja ohipeli-ideaa.

Varmaideat

2:1 Newcastle-Sheffield United (pelattu 82 %, todennäköisyysarvio 76 %)

Kotijoukkue Newcastlen tappioton putki katkesi viikkokierroksella Crystal Palacen vieraana. Newcastle hävisi vieraissa 0–2 ja oli ottelussa pahasti jaloissa. Kotikentällä kaatui sentään viime viikonloppuna Tottenham peräti 4–0. Sheffield United hävisi puolestaan Manchester Unitedille viikolla maalein 2–4. Tämä tarkoittaa, että tappio Newcastlen vieraana sinetöi Sheffieldin putoamisen. Vaikea uskoa, että Unitedilla riittää motivaatiota ja taistelutahtoa loppukauden otteluihin. Joukkue pelaa täysin väärällä tasolla, ja nyt se joutuu Newcastlen vieraaksi, joka on ollut kotonaan kivikova koko kauden saldolla 11–3–3. Ottelussa päädytään kotivoittoon hieman yli kolme kertaa neljästä. Vaikka ykkönen on aavistuksen ylimerkitty, ei kohteeseen kannata uhrata vaihtomerkkejä.

10:1 Huddersfield-Birmingham (pelattu 38 %, todennäköisyysarvio 45 %)

Toinen varma otetaan kohteesta kymmenen, jossa pelataan putoamiskamppailun kannalta kriittinen ottelu. Sekä Huddersfield että Birmingham ovat molemmat putoamisviivan alapuolella, mutta sarjapaikan säilytys on yhä mahdollista. Huddersfieldin tilanne on kaksikosta vaikeampi, sillä kotijoukkue on käytännössä pakkovoittotilanteessa. Tämä pudottaa tasapelin todennäköisyyttä ja nostaa kotivoiton ja vierasvoiton prosentteja. Mielestämme Huddersfield on pelivoimaltaan aivan Birminghamin tasolla. Vakion pelikansa on merkinnyt ykköstä vain 38 prosenttia, mikä on selvästi liian vähän. Nostetaan voittoa kipeästi kaipaava Huddersfield ideavarmaksi. Sen onneksi Birmingham on sarjan toiseksi surkein vierailija saldolla 3-4-15.

13:2 Hull-Ipswich (pelattu 44 %, todennäköisyysarvio 50 %)

Kolmas varma löytyy päätöskohteessa, jossa on vastakkain myös kaksi motivoitunutta joukkuetta. Hull otti viikolla todella tärkeän voiton, kun se kaatoi Coventryn vieraissa maalein 2-3. Voitto piti Hullin playoffs-haaveet yhä elossa, mutta joukkue on yhä pakkovoittotilanteessa. Ipswich on puolestaan menettämässä mahdollisuuden suoraan nousuun. Huiman kauden pelannut joukkue ei ole napannut voittoa kolmeen kierrokseen. Ipswichillä on kuitenkin yksi peli rästissä, minkä avulla se voi nousta vielä Leedsin ohi ensi viikolla. Suora nousu vaatii kuitenkin voittoa Hullin vieraana. Tässäkin kohteessa tasapelin riski on hyvin matala johtuen molempien pakkovoittotilanteesta. Se nostaa Ipswichin voittotodennäköisyyden noin 50 prosenttiin. Uskomme vierasjoukkueen palaavan tässä matsissa omalle tasolleen ja nappaavan huipputärkeät pisteet.

1
100% / 200€
Kierrätys: 6x (B)
Minimikerroin: 1.6
🏆 Vuoden paras vedonlyöntisivusto
Lunasta Bonus
Lisätietoja
Lue arvostelu »
 • Minimitalletus bonukseen 10€
 • 200€ talletuksella saat täyden 200€ lisärahan.
 • Kierrätysaikaa 30 päivää
 • Bonuksella ei ole muita kierrätysvaatimuksia (Kaikki lajit ja panokset sallittu)
2
Ilmaisveto 100€
Kierrätys: 5x
Minimikerroin: 1.5
🏆 Viikottainen 1500€ vedonlyöntiturnaus
Lunasta Bonus
Lisätietoja
Lue arvostelu »
 • Talleta 10-100€, niin niin saat vastaavan summan ilmaisvetona kun olet kierrättänyt talletuksen 5 kertaa
 • Talletuksen kierrätys: Minimikerroin singlekohteissa 1.5, järjestelmissä 1.7
 • Kierrätyksen jälkeen saat kierrätysvapaan ilmaisvedon
 • Talletuksen kierrättämiseen aikaa 14 päivää
3
Ilmaisveto 20€
Kierrätys: Ei kierrätystä
Minimikerroin: 1.5
⭐ Hyvä vedonlyöntialusta
Lunasta Bonus
Lisätietoja
Lue arvostelu »
 • Tee vähintään 20€ talletus
 • Ilmaisveto annetaan tilillesi heti talletuksen jälkeen
 • Ilmaisvedoissa ei ole kierrätysvaatimuksia, mutta se pitää lyödä min. 1.5 kertoimeen
 • Ilmaisveto on voimassa 3 päivää

Ohipeli-ideat

1:X2 Wolves-Luton (kotivoitto pelattu 61 %, todennäköisyysarvio 49 %)

Hyvän kauden pelannut Wolves on lähtenyt kesälomalle jo pari kuukautta ennen sarjan päätöstä. Joukkue ei ole voittanut seitsemään ottelun FA Cup mukaan luettuna. Edellinen täysi pistepotti on Fulhamia vastaan maaliskuun alussa. Wolvesilla ei ole panosta kauden päätöskierroksilla, eivätkä joukkueen esitykset viittaa trendin kääntymiseen. Lutonin tulokset ovat olleet myös heikkoja, mutta yritystä sarjanousijalta ei puutu. Lutonin puolustus on vain yksinkertaisesti liian heikko tähän sarjaan. Hyökkäyspäässä se on ollut todellinen yllättäjä; Luton on tehnyt tällä kaudella enemmän maaleja kuin Wolves. Otamme avauskohteessa vahvasti kantaa motivaatioon. Lutonilla on kaikki mahdollisuudet säilyttää vielä sarjapaikkansa. Vieraat tarvitsevat pisteitä ja kohtaavat heikossa hapessa olevan Wolvesin. Ohitetaan selvästi ylipelattu ykkönen.

7:X2 Southampton-Stoke (kotivoitto pelattu 71 %, todennäköisyysarvio 55 %)

Toinen ohipeli on niin ikään reilusti ylipelatusta kotijoukkueesta. Tällä kertaa otamme kannanoton Southamptonia vastaan. Saints on kyllä laatujoukkue, mutta juuri tässä kohtaa sillä ei ole motivaatiota. Southampton on kuusi pistettä Leedsin perässä 19 maalia heikommalla maalierolla, joten suoraan nousuun ei ole asiaa. Takana on myös kaksi tappiota putkeen. Vierailija Stoke on lähestulkoon kuivilla, mutta se voi vielä ajautua putoamiskamppailuun viimeisellä kierroksella. Todennäköisesti pistekin riittää Stokelle varmistamaan sarjapaikka. Motivaatio on vahvasti Southamptonia vastaan, joka voi peluuttaa viimeisissä otteluissa B-miehiä ja valmistautua nousukarsintaan. Paremmalla motivaatiolla pelaava Stoke ei ole missään nimessä niin iso altavastaaja kuin peliprosentit osoittavat.

12:1X Blackburn-Coventry (vierasvoitto pelattu 39 %, todennäköisyysarvio 30 %)

Motivaatiolla on iso merkitys myös päätöskohteessa. Vierailija Coventry hävisi viikolla Hullin isäntänä 2–3, ja kyseessä oli raskas tappio. Joukkue menetti sen myötä pienetkin mahdollisuudet playoffs-paikkoihin. Coventryn kesäloma on siis alkanut. Blackburnilla riittää sen sijaan tekemistä. Joukkueella on vain kolmen pisteen kaula putoamisviivan alapuolelle, joten Blackburn on yhä vaarassa kauden viimeisillä kierroksilla. Tästä johtuen käännämme kotijoukkueen suosikiksi otteluun. Vakion peliprosentit ovat mielestämme väärin päin, eikä mikään tue ajatusta asettaa Coventry ottelussa suosikin asemaan. Ohitetaan siis ylipelattu kakkonen. Pienillä järjestelmillä Blackburnin voi jättää myös varmaksi, mutta me otamme tällä kertaa myös ristin mukaan. Tasapeli riittää todennäköisesti kotijoukkueelle sarjapaikan varmistamiseen.

Miten pärjäsimme viime viikolla?

Vakiovinkit osuivat viime viikolla melko hyvin. Saimme kiinni kaksi kolmesta varmaideasta ja kaksi kolmesta ohipeli-ideasta. Jos nämä tipsit betsasi myös vedonlyönnin puolelle, niillä sai kiinni varsin mukavia kertoimia. Etenkin 74 % pelatun Norwichin ohitus oli todella maistuva haku. Kannattaa ehdottomasti napata parhaat tervetuliaisbonukset ja hyödyntää nämä peli-ideat myös betseissä!

Valitettavasti Plymouth ja Southampton olivat isoja pettymyksiä, joten Pivekunkun ideoilla ei päässyt haistelemaan rahasijoja Vakiossa.