opas nhl vedonlyöntiin

NHL vedonlyönti voitollisesti

Suosituin sarja jääkiekossa on Pohjois-Amerikassa pelattava NHL eli National Hockey League. NHL-kausi huipentuu Stanley Cup finaaleihin, jotka tavoittavat jääkiekon ystäviä ympäri maailmaa.

NHL perustettiin vuonna 1917, mutta tuolloin pelaamassa oli vain viisi joukkuetta – näistä viidestä aktiivisena ovat pysyneet Montreal Canadiens ja Ottawa Senators. Tätä nykyä joukkueita on jopa 31, joista uusin tulokas on Vegas Golden Knights, joka jo ensimmäisellä kaudella ylsi aina Stanley Cup finaaliin asti.

NHL on jääkiekon ammattilaissarja, josta löytyy käytännössä maailman parhaat pelaajat. Jääkiekko tunnetaan nopeatempoisena lajina, ja tämä luokin paljon pelitilanteita ja kontakteja. Lisäksi NHL-ottelut pelataan pienemmässä kaukalossa, mitä Euroopassa on totuttu, ja tämän vuoksi myös maaliodottama on runsaampi, mitä Euroopan jääkiekkoliigoissa.

Huomioitavaa NHL vedonlyönnissä

Veikkaajalle NHL vedonlyönti voi olla haastavaa. Vaikka ennakkosuosikit pitävätkin hyvin, niin yllätyksiä tulee. NHL:stä kerätään kuitenkin uskomaton määrä dataa ja tämän lisäksi kokoonpanomuutoksista tiedotetaan todella aktiivisesti. Maalivahdit ovat yksi avaintekijä kokoonpanomuutoksissa, joten tämä on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka tulee tarkastaa ennen vedon asettamista.

Tilastollisia tekijöitä on myös varsin paljon, mutta pelkän sarjataulukon tuijottaminen on turhaa. Pelivire eli kunto merkkaa jonkin verran, mutta myös joukkueiden pelilliset tekijät sekä taktiikat ovat suuressa roolissa, sillä tietyntyyppiset joukkueet pärjäävät tietynlaisia joukkueita vastaan paremmin – tämä pätee myös toisinpäin.

Edelliset ottelut, nykyinen vire

Tilastot kertovat mustaa valkoisella joukkueen menestyksestä. Sarjataulukko antaa koko kauden kuvan, mutta esimerkiksi kuntopuntari ja edelliset ottelut kertovat paljon siitä, miten maalinteko on onnistunut ja paljonko on omissa soinut. Tämän lisäksi kannattaa tarkastaa myös laukaustilastoja, sillä huonoa tuuria ja maalivahtien tähtisuorituksia nähdään kauden aikana jonkin verran.

Koti- ja vierastilastot

Osa joukkueista pelaa paremmin vieraissa – tätä ei ehkä ihan heti uskoisi, mutta näin se vaan on. Koti- ja vierastilastot kannattaa ottaa huomioon samaan tapaan kuin muutkin tilastot. Tämän lisäksi lepoetu saattaa olla jommallakummalla joukkueella, vaikka molemmat olisivatkin pelanneet edellisen ottelun samana päivänä – Pohjois-Amerikassa matkat ovat huomattavasti pidempiä kuin Euroopassa.

Kuntopuntari

Kuntopuntari antaa osviittaa siitä, miten hyvin joukkue on viimeisimmissä otteluissa pärjännyt. Pelkkään kuntopuntariin ei voi kuitenkaan sokeasti luottaa, sillä vastustajia ei kyseisestä taulukosta kuitenkaan näe eikä mitään muutakaan olennaista dataa saa selville.

Ylivoima- ja alivoimatehokkuus

Jääkiekon yksi hienoimmista tilastoista on ylivoima- ja alivoimatehokkuus. Tämä merkkaa kauden aikana todella paljon, sillä tehokas ylivoima tuottaa monesti myös erinomaisia tuloksia. Sen sijaan huono alivoimapelaaminen näkyy karulla tapaa tilastoissa. Tässä on yksi tärkeimmistä tilastoista, joka kannattaa painaa mieleen, sillä NHL:ssä pelitilanteita ja kontakteja on paljon, ja tämä johtaa myös jäähyminuuttien lisääntymiseen.

Kokoonpanot ja poissaolot

Kokoonpanot ja poissaolot on varmasti melko selkeä aihealue. Vaikka kyseessä onkin joukkuelaji, niin jokaisella pelaajalla on oma vastuualueensa – paikkaaja ei välttämättä ole yhtä hyvä, mitä normaalisti aloittava pelaaja on. Joukkueelta voi puuttua ykköstykki, pelinrakentaja tai vaikka ykkösmaalivahti. Tämä johtaa siihen, että joukkueen tehokkuus saattaa laskea jollain osa-alueella, ja se vaikuttaa myös ottelun lopputulokseen pelillisten tekijöiden seurauksena.

Asiaa live-vedonlyönnistä

Live-vedonlyönti on aivan oma lukunsa, mutta kaikki ennakkomateriaali on jo tiedossa. Kokoonpanot ja tilastot on tutkailtu ennen ottelua, joten live-vedonlyönnissä joutuu vain konkreettisesti katsoa ottelua ja seurata esimerkiksi momentumin vaihdoksia tai mahdollisia jäähyjä. Live-vedonlyönti voi olla omanlainen kultakaivos, kun homma alkaa olla hanskassa, mutta hätäiset ratkaisut johtavat usein tappioputkeen, jolle ei meinaa tulla loppua. Livessä pääset paremmin kärryille ottelun tapahtumista, ja pystyt paremmin myös ennakoimaan tulevaa, sillä näet sen, kuka tahtia lyö.

NHL vedonlyönti voi olla haastavaa

NHL-vedonlyönnissä on jääkiekkotarjonnasta luonnollisesti eniten kohteita, ovathan sarjaan lyötävät rahamäärät isoimpia kaikista sarjoista. Mitä vetoja änäriin sitten on mahdollista lyödä? Suosituimpia ovat luonnollisesti voittajavedot, eli 1×2, moneyline ja erilaiset tasoitusvedot. Otetaan jokaisesta yksi esimerkki. 1×2 vetomuodossa veikataan jotain kolmesta lopputuloksesta, jotka ovat kotivoitto (2), tasapeli (X) ja vierasvoitto (2). Moneyline vetomuodossa veikataan lopullista voittajaa, eli ottelun päättyessä tasan vedon ratkaisee jatkoajan tai voittolaukauskisan voitto. Tasoitusvedoissa jommallekummalle joukkueelle annetaan ”tasoitusta”, ja pelaaja voi veikata kumpi joukkue on voittaja, kun tasoitus lisätään lopputulokseen. Otetaan esimerkiksi vaikkapa ottelu New Jersey – Nashville. New Jersey voittaa ottelun varsinaisella peliajalla 3-2. Tällöin 1×2 muodossa merkki 1 on oikein mennyt valinta, moneylinessä New Jerseytä betsanneet voittivat, ja tasoitusvedossa tilanne riippuu siitä, oliko New Jersey altavastaaja, vai suosikki. Suosikeille tarjotaan usein 1.5 linjasta lähtien miinusmerkkisiä tasoituksia, joten jos New Jersey oli suosikki, kolmesta vähennetty 1.5 tekee New Jerseyn maalimääräksi 1-5, ja kun Nashville teki 2 maalia, oli oikea valinta Nashville +1.5, tai jopa suurempi plusmerkkinen tasoitus, joita altavastaajille tarjotaan NHL:ssä ajoittain jopa +4.5 asti. Silloin riittää, jos altavastaaja ei häviä yli neljällä maalilla. NHL:n voittajavetoja lyödessä on todella tärkeä tietää, että toisinkuin Euroopan monissa sarjoissa, NHL:ssä varsinaisen peliajan voitosta ei saa 3 pistettä, vaan saman 2, jonka saa jatkoaika ja rankkarivoitosta.

Opettele veikkaamaan NHL maalimääriä

Maalimäärävedot toimivat NHL:ssä ihan yhtä hyvin kuin muuallakin. Taitava betsaaja osaa hahmottaa ottelut, joissa maalimäärä on luultavasti korkea tai matala, mutta tietää myös milloin kerroin on liian matala mieluisan pelinvalinnan lyömiseen. NHL:ssä overilinjat ovat lähes poikkeuksetta 5.5 tai 6.5 tasolla, mutta yleensä vaihtoehtoisia linjojakin löytyy. playoffit, jatkoaika. Kaikilla vedonvälittäjillä säänöt eivät ole samat, kun joillain sivuilla parilliset rajat pitävät sisällään jatkoajan. Vaikka suurinosa huomaa tämän kerroinvertailua tehdessä, uusille pelaajille homma ei ole yhtä helppoa. Esimerkkinä linja 6.5, johon betsaaja lyö alle 6.5 maalia. Suurin osa sivuista pitää maalimäärävedoissa vain varsinaista peliaikaa, jolloin tulos 3-3 toisi vedon kotiin, mutta toisilla sivuilla veto menisi väärin, koska jatkoaika tai rankkarit tuovat vielä yhden maalin lisää kyseiseen lukemaan. Siksi onkin tärkeää tutkia, mikä on minkäkin sivun puoli tässä asiassa.

Pelaajaerikoiset NHL vedonlyönnissä

Pelaajavedot ovat NHL:ssä suosittuja, pelaahan sarjassa maailman parhaita pelaajia, joiden henkilökohtaisia suorituksia on kiva betsata. Maalintekijävedot sekä pisteentekijävedot ovat kaikista kauimmin markkinoilla olleita vetomahdollisuuksia. Kyseisissä vedoissa tärkeimmät elementit jotka vaikuttavat kertoimeen enemmän tai vähemmän ovat mm. pelaajan taso, meneillään olevan kauden tehot, lyhyemmän ajan suorittaminen, jota vireeksikin kutsutaan, jonka lisäksi ketju, ylivoima-aika, aiemmat kaudet ja vastustaja ovat tärkeitä tekijöitä. Monesti markkina aliarvioi jotain elementtiä, ja pelaajan ei tarvitse pitää itseään hullua, jos luulee löytäneensä uuden asian, joita vedonlyöntisivustot aliarvioi, nimittäin vastaavanlaisia puoltoja löytyy jatkuvasti. Pikkuhiljaa markkinoille on rantautunut myös laukojavetoja, joiden kanssa tärkeää etenkin uusille pelaajille on tietää, että laukauksen täytyy suuntautua maalia kohti, jotta se lasketaan vetoon. Jos pelaat vaikkapa Alexander Ovetshkinin yli 3.5 laukausta, ja viimeisellä minuutilla kasassa on 3, on turha juhlia jos hän tykittäisi lopussa vielä avopaikasta ohi. Laukausvedot ovat olleet aliarvioituja pitkään, kun NHL:ssä peli on nopeutunut huomattavasti vuosien aikana, mutta markkina on saanut lyhyessä ajassa takamatkansa kurottua melko lailla umpeen. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö laukojistakaan ole tarjolla hyviä vetoja joka kierrokselle, melkeinpä joka matsiinkin.

NHL vedonlyöntimuodot

1X2 – 3-way moneyline

Kaikista perinteisin kohde on 3-way moneyline, jossa veikataan voittajaa tai tasapeliä. Kertoimet eroavat toisistaan varsin paljon, sillä joukkueiden tasoerot ovat välillä melko suuria.

Moneyline

Tämä on yksinkertaisin pelimuoto. Moneyline-vedoissa veikataan lopullista voittajaa eli mukaanlukien jatkoaika sekä rangaistuslaukaukset.

Handicap

Handicap eli tasoitusveto. Voit antaa joukkueelle tasoitusta esimerkiksi pelaamalla -1,5 maalia, jolloin valitsemasi joukkueen tulee voittaa vähintään kahdella maalilla. Vaihtoehtoisesti voit antaa tasoitusta toiselle joukkueelle +1,5, jolloin vastustaja ei saa voittaa yli maalin erolla.

Ottelun maalimäärä yli/alle

Ottelun maalimäärää voi myös veikata. Vedonlyöntisivusto tarjoaa sinulle Total-linjan, ja sinä voit veikata tuleeko ottelussa esimerkiksi yli 5,5 maalia vai alle 5,5 maalia.

Joukkueen maalimäärä yli/alle

Myös yksittäisen joukkueen maalimääriä voi veikata samaan tapaan kuin koko ottelun maalimäärää. Tämä voi olla varsin viisasta, mikäli toisen joukkueen maalintekotehokkuus on heikompaa.

Erikoisvedot ja pelaajavedot

NHL vedonlyöntikohteista löytyy myös paljon erikoisvetoja ja pelaajavetoja. Voit veikata esimerkiksi pelaajan laukauksien määrää maalia kohti, pelaajan pistemäärää ottelussa ja tekeekö pelaaja maalin ottelussa vai ei.

Näiden lisäksi erikoisvedoista löytyy myös Scorecast– ja Wincast-vedot. Scorecast-vedoissa veikataan maalintekijää ja ottelun lopputulosta tulosvetomuodossa – esimerkiksi Alexander Ovechkin tekee maalin, ja ottelu päättyy 4-1. Wincast-vedoissa veikataan maalintekijää ja ottelun lopputulosta vaihtoehdoin 1X2 – esimerkiksi Mikko Rantanen tekee maalin, ja ottelu päättyy tasapeliin.

Missä harrastaa NHL vedonlyöntiä?

Olemme listanneet parhaat vedonlyöntitoimistot NHL vedonlyöntiin.

Kuinka suosittua NHL vedonlyönti on?

NHL on yksi suosituimpia sarjoja mistä suomalaiset lyövät vetoa.

Kuinka lyödä NHL vetoja voitollisesti?

Meidän opas auttaa sinua oppimaan NHL vedonlyönnin niksit.