live vedonlyönti

Live veto

Kun internet saapui Suomeen 1990-luvun puolivälissä, oli niin sanottu maailmanlaajuinen verkko vielä melko alkeellinen kapistus. Kuvia ei hitaasti ja verkkaisesti puhelinlinjojen kautta toimivassa internetissä vielä juurikaan ollut. Jos olisi ollut, niiden lataaminen olisi kestänyt ikuisuuden – videoista tietysti puhumattakaan.

Mitenkään saumattomaksi ei netin ensimmäisiä hetkiä voi kuvailla, mutta asia oli uusi, joten ei siltä siihen aikaan kovin paljon odotettukaan. Käyttäjille riitti, että netistä pääsi lukemaan toisella puolella maailmaa kirjoitettua tekstiä ilman, että piti tuoda ulkomailta lentokoneella sanomalehti Suomeen.

Internetin mullistumisen myötä myös vedonlyönnin maailma on mullistunut. Tämä artikkeli kertoo ensisijaisesti siitä.

Mitä live veto tarkoittaa?

Live vedon käsite itsessään kertoo jo pitkälti sen, mistä koko ilmiössä on kysymys. Livevedoissa on aina ollut keskeistä, että betsaajat ovat päässeet lyömään vetoa ottelun ollessa jo käynnissä. Englanninkielisessä maailmassa liveveto tunnetaan nimellä ”in-play betting”, joka kääntyy karkeasti muotoon ”peli käynnissä -vedonlyönti”. Ilmiön vastakohta puolestaan on ”pre-match betting” eli ennen ottelua tapahtuva vedonlyönti.

Livevedonlyönnin erikoispiirteisiin kuuluu, että vedonlyöntilinja pysyy auki käytännössä koko ottelun ajan – muutamia pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta. Vedonlyönti suljetaan useimmiten ainoastaan silloin, kun kentällä tapahtuu jotakin odottamatonta tai käynnissä on jokin lajille ominainen erikoistilanne, joka voi vaikuttaa kertoimiin radikaalilla tavalla.

Käytännössä livevedoissa laitetaan linjat välillä kiinni ennen kaikkea siksi, että livevedonlyönti ja urheilulähetykset ovat alttiita muutamien sekuntien viiveille. Ei olisi vedonlyöntitoimiston kannalta yksinkertaisesti mielekästä tarjota samaa korkeaa kerrointa joukkueelle sekunti maalinteon jälkeen kuin viisi sekuntia ennen maalintekoa!

Alle olemme listanneet muutaman tilanteen, joissa livevedonlyönti useimmiten suljetaan:

 • Erityisen tärkeät erikoistilanteet (jalkapallossa kulmapotku, rangaistuslaukaus, vaarallinen vapaapotku; jääkiekossa rangaistuslaukaus, ylivoimatilanteet; koripallossa vapaaheitot tiukassa tilanteessa; ja niin edelleen)
 • Juuri tulleet maalit tai pisteet, joiden aikana vedonlyöntitoimisto päivittää kertoimia uuteen uskoon
 • Ottelun viimeiset, tärkeät hetket

Näitä katkoksia lukuun ottamatta livevedonlyönti on yleensä mahdollista koko ottelun ajan. Sitä ei myöskään suljeta pelkkien pienten kerroinmuutosten takia. Esimerkiksi jalkapallo-otteluiden kertoimia päivitetään peliajan vähetessä jatkuvasti.

Livevedonlyönnin historia

Kovinkaan tarkkaa tietoa livevedonlyönnin aikajanasta ja historiasta ei ole saatavilla. Sen verran kuitenkin tiedetään, että jopa tämä varsin ultramodernilta tuntuva ilmiö saapui maailmaan jo 1990-luvun viimeisinä vuosina. Livevedonlyönnin toimintaperiaate tosin oli hyvin erilainen kuin mitä se on tänä päivänä. Tuolloin osa vedonlyöntisivustoista nimittäin otti vetoja vastaan puhelimitse otteluiden ollessa jo käynnissä. Voimme vain kuvitella, miten kova härdelli kertoimien ajantasainen päivittäminen ja asiakkaille kertominen on tuolloin lankapuhelinaikana ollut!

Livevedonlyönnin hyödyt

Pivekunkku muistaa, kun suomalaisella monopoliyrityksellä betsatessaan piti kävellä kioskille ja pyytää kassahenkilöä printtaamaan tuoreet kertoimet kuhunkin itseä kiinnostavaan otteluun. Kertoimet elivät jatkuvasti, eikä vetoa lyövä asiakas edes tuolloin tiennyt lainkaan, millaiseksi voimaan jäävä kerroin lopulta muodostuisi!

Jos kioskille meni pyytämään kertoimia heti aamusta, oli usean kertoimen kohdalla merkintä 999, mutta kyseisellä kertoimella ei aikuisten oikeasti saanut lyötyä vetoa yhteenkään otteluun. Vasta televisiossa tai teksti-tv:ssä otteluiden päätyttyä viimein kerrottiin, mikä oli Veikkauksen viimeisin, oikeasti toteutunut kerroin.

Kun lyöt vetoa netissä, saat aina varmasti sen kertoimen, joka sivustolla sillä hetkellä on näkyvissä – oli vedonlyöntitapasi sitten livevedonlyönti tai tavanomainen ennen ottelua tapahtuva vedonlyönti. Tämän lisäksi pääset livenä nauttimaan muistakin hyödyistä, joita luettelemmekin sinulle seuraavaksi.

Pääset seuraamaan voimasuhteita omin silmin

Kun katsot ottelua livenä, pääset itse tekemään omat johtopäätöksesi sen suhteen, kuinka todennäköiseltä eri lopputulokset vaikuttavat. Et siis joudu luottamaan sokeasti ainoastaan osallistujien entisiin kohtaamisiin tai viime viikkojen aikana kasattuihin kuntopuntareihin!

Vedonlyönnissä tieto on valtaa. Mitä enemmän tiedät ottelun osapuolista, pelitavoista, kestävyydestä ja taistelutahdosta, sitä punnitumpia vedonlyöntipäätöksiä pystyt tekemään. Livevedonlyönti vie kuitenkin saatavilla olevan tietomäärän sille kuuluisalle nextille levelille, sillä pääset seuraamaan ottelun tapahtumia reaaliajassa.

Jos livenä betsattavassa ottelussa on vastakkain selkeä ennakkosuosikki ja näin ollen myös korkealla kertoimella varustettu altavastaaja, saatat haluta odottaa ottelun alkuun ennen kuin lähdet lyömään vetoa. Tällöin pääset paremmin perille siitä, voisiko altavastaajalla sittenkin olla jonkinlaisia mahdollisuuksia voittoon.

Jos Suomi esimerkiksi pystyy jalkapallossa pelaamaan Saksaa vastaan tasaväkisesti ensimmäisen 30 minuutin ajan, saattaa vedon asettaminen Huuhkajille tuntua fiksummalta valinnalta kuin mitä ennen ottelun alkua. Toki Suomen kerroin on tässä kohtaa todennäköisesti jo hieman laskenut, mutta lasku ei luultavasti ole kovinkaan radikaali, vaan vastustajiaan usein koneen lailla dominoiva Saksa pysyy kaikesta huolimatta selkeänä ennakkosuosikkina.

Voit lyödä vedon silloin, kun se sinulle parhaiten sopii

Saavuitko television ääreen ottelun ollessa jo käynnissä tai unohditko lyötä vetoa kun olit nettikasinolla? Livevedonlyönnin olemassa olon ansiosta tämä ei ole mikään ongelma. Voit ajoittaa vetosi juuri siihen hetkeen kuin haluat, eikä sinun tarvitse suunnitella aikataulujasi otteluiden mukaan. Vastaavasti voit istua sohvalla ja katsoa, mitä urheilua televisiosta milloinkin tulee, ja lyödä vetoa puhtaasti sen mukaisesti.

Saatavilla on uusia vetotyyppejä

Koska livevedonlyönti on nykyään niin suosittua, on sitä varten kehitetty myös täysin uniikkeja omia kohteitaan, jotka eivät ole samassa muodossa saatavilla ennen ottelua. Usein pääset lyömään vetoa aika- ja kontekstisidonnaisesti esimerkiksi seuraavasta maalintekijästä, seuraavasta varoitettavasta pelaajasta, maali- ja pistemääristä sekä seuraavien maalien ja pisteiden syntyajoista. Toisinaan vedonlyöntiyhtiöt voivat lisätä mukaan myös ottelukohtaisia erityiskohteita, kuten ”Tekeekö Teemu Pukki vielä kolmannenkin maalin?”

Livevedonlyönnin parissa pääset nauttimaan uudenlaisesta jännityksestä ja elämään ottelun tapahtumia entistäkin tehokkaammin vedonlyöntilasien lävitse.

Tietyt kampanjat ovat käytettävissä vain livenä

Toisinaan vedonlyöntitoimistot saattavat tarjota asiakkailleen ilmaisia livevetoja, jotka voi hyödyntää ainoastaan käynnissä oleviin otteluihin. Vedot saattavat olla käytössä joko ainoastaan yksittäiseen otteluun tai vapaasti mihin tahansa sivustolta löytyviin livekertoimiin. Suosittelemme lukemaan tällaisten kampanjoiden säännöt ja ehdot tarkasti!

Livevedonlyönnin huonot puolet

Niin hauskaa ja kätevää kuin livevedonlyönti onkin, on siinä myös pari omaa ongelmaansa. Näitä käymme läpi seuraavaksi.

Hektisyys asettaa haasteita

Livevedonlyönnin kenties kaikkein paras puoli eli reaaliaikaisuus on myös yksi vetotyypin suurimmista ongelmista. Reaaliajassa vetoa lyövä pelaaja voi nimittäin tuntea olonsa paineistetuksi, jolloin ote sekä vastuullisuudesta että oman vedonlyönnin järkiperäistämisen periaatteista saattaa lipsua.

Yleisesti ottaen suosituksena on pyrkiä lyömään vetoa fiksusti ja harkitusti. Tämä saattaa olla hankalaa silloin, kun otteluiden voimasuhteet siirtyvät ja muuttuvat jatkuvasti. Erityisen piinalliseksi tilanne voi nousta koripallon, tenniksen ja lentopallon kaltaisissa lajeissa, joissa pistemäärät vaihtelevat lähes joka minuutti.

Kun Suomessa puhutaan uhkapelaamisesta ja sen vastuullisuudesta, viitataan usein niin sanottuihin vihreisiin ja punaisiin peleihin. Vihreinä peleinä pidetään loton ja arpojen kaltaisia hidastempoisia uhkapelaamisen muotoja, kun taas punaisiin peleihin luokitellaan nopeatempoiset kolikkopelit ja progressiiviset jackpot-pelit. Jos vedonlyöntiä jaoteltaisiin samalla tavalla, voitaisiin livevedonlyöntiä pitää tavanomaista vedonlyöntiä selkeästi punaisempana vedonlyönnin muotona. Hektinen tempo ruokkii herkästi impulsiivisuutta, joten livevedonlyöntiin osallistuvilta vaaditaan kylmäkiskoista otetta.

Liian hätäisesti tehtävät johtopäätökset

Vaikka livevedonlyönti tarjoaakin pelaajille mahdollisuuden havainnoida ottelun voimasuhteita reaaliaikaisesti, ei näkemäänsä kannata välttämättä luottaa liiaksi. Vaikka Suomi saattaisikin jalkapallossa pitää pintansa Saksaa vastaan 30 minuutin ajan, saattaa Saksa täyden 90 minuutin aikana rökittää Suomen vielä vaikkapa lukemin 3–0. Toisaalta tarjolla saatava kerroin saattaa siitä huolimatta olla tämän riskin arvoinen, koska tulevaisuutta ei voi ennustaa.

Erityisen ongelmalliseksi livevedonlyönnissä kasvavat tilanteet, joissa pelaaja luottaa liikaa kykyihinsä ennustaa tapahtumia. Esimerkiksi ensimmäisen 10 minuutin perusteella ei välttämättä kannata jalkapallossa tehdä suuria johtopäätöksiä. Useimmiten ennakkosuosikeiksi vieläpä nousee nimenomaan sellaisia joukkueita ja urheilijoita, joilla on tapana taistella tiensä voittoon lyhyistä heikoista jaksoista huolimatta. Ei siis kannata olettaa, että yksittäiset pienet virheet suoraan enteilisivät selkeän ennakkosuosikin tappiota. Huonoa päivää ja virettä ei yleensä pysty ennustamaan kovin pienen otoksen ja pinnallisen raapaisun perusteella.

Livevedonlyöntiin saattaa liittyä viiveitä

Livevedonlyöntiin saattaa toisinaan liittyä myös pieniä teknisiä haasteita. Koska vedonlyönti tosiaan tapahtuu reaaliajassa, saattavat vedonlyöntisivustot joutua hidastamaan vetojen vastaanottamista hiukan. Tyypillistä on, että vedot päätyvät vireille vasta noin 5–15 sekuntia niiden lyömisen jälkeen – ellei kertoimissa ole tänä aikana tapahtunut muutoksia. Jos kerroin ehtii nousta tai laskea vähänkin, joutuu vedonlyöntitoimisto pyytämään asiakkaalta uutta vahvistusta uusille kertoimille. Hektisimmissä pelitilanteissa tämä saattaa alkaa ärsyttää, sillä kertoimet voivat vaihdella hyvinkin nopeasti, jolloin vetoa ei millään meinaa saada iskettyä kiinni.

Viiveitä varten monet pitkäaikaisimmat vedonlyöntifirmat tarjoavat lääkkeeksi mahdollisuutta hyväksyä muuttuvat kertoivat automaattisesti. Tämä auttaa etenkin tilanteissa, joissa kertoimen heilahtelut eivät lähtökohtaisesti ole valtavia.

Joissain harvinaisissa tapauksissa vedonlyöntifirmojen liveseuranta ei pysy otteluiden tapahtumien perässä. Tästä syystä monet vedonlyöntisivustot ilmoittavat alapalkissaan esitettyjen tulosten olevan viitteellisiä. Kannattaa siis tältäkin osin olla varuillaan sen suhteen, missä tilanteessa on vetoa lyömässä.

Esittelyssä vaihtoehtoinen tapa lyödä vetoa livenä

Livevedonlyönti ei välttämättä aina poikkea tavanomaisesta vedonlyönnistä juurikaan. Mikäli betsaaja niin haluaa, voi hän harjoittaa livevedonlyöntiä aivan kuten ennen ottelua ajoitettua vedonlyöntiäkin – siis lyömällä vetoa tavalliseen tapaan itseä ennakkoon kiinnostaviin otteluihin. Me Pivekunkulla olemme kuitenkin kehittäneet myös vaihtoehtoisen tavan suhtautua livevedonlyöntiin.

Varoituksena sanottakoon, että seuraavaksi esittelemämme vedonlyöntitapa ei välttämättä jokaisen kohdalla toimi, vaan saattaa vaatia harjoittelua ja poikkeuksellisenkin kylmähermoista suhtautumista.

Livevedonlyönti itselle tuntemattomiin otteluihin

Ammattimaisen vedonlyönnin perusteeseihin kuuluu, että betsaajan tulee ottaa mahdollisimman hyvin selvää itseään kiinnostavien vedonlyöntikohteiden tilastoista ja osanottajista. Kuten edellä jo tässä artikkelissa totesimme, on tieto vedonlyönnissä valtaa. Kokeneet betsaajat pyrkivät aina voittamaan rahaa niin sanotuilla ylikertoimilla. Ylikerroin tarkoittaa kerrointa, jonka vedonlyöntitoimisto on arvioinut vedon toteutumisen todennäköisyyden kannalta liian korkeaksi. Ammattivedonlyönnissä toisin sanottuna pyritään arvioimaan kertoimet paremmin kuin mitä vedonlyöntisivustojen ammattilaiset ovat tehneet. Ovathan hekin lopulta vain ihmisiä!

Siinä missä vedonlyöntitoimistoilla on pre-match-vedoissa tavallisiin tallaajiin verrattuna tietenkin iso ajan ja perehtyneisyyden tuoma etulyöntiasema, tasoittuu tilanne hieman nopeatempoisessa livevedonlyönnissä. Kun pääset katsomaan otteluita samaan aikaan kerroinnikkareiden kanssa, ei vanhoilla tilastoilla ja kuntopuntareilla ole välttämättä enää niin paljon merkitystä. Livenä pystyt toisin sanottuna pohjaamaan vedonlyöntisi puhtaasti näkemääsi, ja aina tämä nähty ei ole synkassa kertoimien kanssa. Tehtäväksesi jää tällöin selkeiden ylikerrointen etsiminen.

Otetaan esimerkki. Löydät livevedonlyöntilistasta juuri alkamassa olevan jalkapallo-ottelun, jossa joukkue A:n kerroin on ennakkoon 10 ja joukkue B:n kerroin 1,10. Näistä kertoimista voit päätellä, että vedonlyöntitoimisto sekä kertoimiin niin ikään vedoillaan vaikuttavat vedonlyöjät uskovat hanakasti joukkue B:n voittoon. Todennäköistä siis on, että vaikka joukkue A onnistuisikin maalinteossa 20 minuutin kohdalla, pysyy A:n kerroin varsin korkeana – kenties esimerkiksi 3,00:n tuntumassa.

Alun perin korkeat kertoimet ovat siitä mielenkiintoisia, että ne harvemmin putoavat kovinkaan jyrkästi, vaikka ottelun tapahtumat sinänsä antaisivatkin siihen aihetta. Syitä tähän on kaksi:

 1. Koska vedonlyöjät ovat lyöneet paljon rahaa ennakkosuosikin puolesta, liikkuu kerroin verrattain hitaasti altavastaajan suuntaan.
 2. Jotta altavastaajan kerroin voisi laskea matalaksi, täytyisi ennakkosuosikin kertoimen nousta suurin piirtein samassa suhteessa. Voidakseen oikeuttaa ennakkosuosikin matalan kertoimen on kerroinnikkareiden pakko pitää altavastaajan kerrointa korkeana.

Jos siis näet livevedonlyöntikohteissa jalkapallo-ottelun, jossa peliä johtavan joukkueen kerroin on yllättävän ylhäällä, saatat haluta lähteä kokeilemaan betsaamista kyseiseen otteluun. Ennakkosuosikki saattaa toki edelleen voittaa, mutta kenties paljon puhuttu momentum onkin tällä kertaa tässä kyseisessä pelissä nimenomaan altavastaajan puolella!

Parhaat lajit ”umpimähkäiseen livevedonlyöntiin”

Edellä esittelimme rajoja rikkovaaa livevedonlyöntitaktiikkaamme jalkapallo-otteluihin betsaamisen kontekstissa. Tosiasiassa jalkapallo ei kuitenkaan ole missään nimessä livenä umpimähkäisesti pelattavien parhaiden lajien joukossa. Syy tähän on se, että jalkapallo-ottelua näkemättä on erittäin vaikea sanoa futisjoukkueiden voimasuhteista kovinkaan paljon. Pistesuorituksia – eli tässä tapauksessa maaleja – mahtuu jalkapalloon monesti hyvin vähän, ja jopa täysin maalittomat 0–0-ottelut ovat yleinen näky. Ja toisaalta siinä vaiheessa, kun altavastaajana otteluun lähtenyt joukkue onnistuu tekemään maalin, saattaa monissa kohtaamisissa kyse olla vain satunnaisesta onnenkantamoisesta.

Astetta parempi idea saattaakin olla lyödä livevetoja lajeihin, joissa otteluiden voimasuhteet näkee selkeämmin suoraan käynnissä olevan ottelun tilastoista. Tällaisia lajeja ovat esimerkiksi tennis, koripallo ja lentopallo.

Jos löydät livevedonlyöntilistasta koripallo-ottelun, jossa joukkueiden pisteet ovat ensimmäisen kahden neljänneksen jälkeen 42–40, muodostuu sinulle heti selkeä kuva tasaväkisestä ottelusta. Kertoimena saattaa kuitenkin olla esimerkiksi 5,00 kummalla tahansa näistä joukkueista. Ei siis tunnu lähtökohtaisesti kovinkaan hölmöltä sijoittaa vaikkapa 10 euroa joukkueelle, joka on valmiiksi kahden pisteen johdossa. Jos joukkue häviää, häviät 10 euroa, mutta jos joukkue voittaa, saat voittoa 40 euroa sekä oman panoksesi takaisin. Jos siis löydät useampiakin tällaisia otteluita, voit tehdä samanlaisia vetoja peräti 5 ja jäät silti vähintään omillesi, jos yksikin vedoista osuu kohdalleen.

Samat lainalaisuudet pätevät koripallon lisäksi tenniksen ja lentopallon kaltaisiin lajeihin. Myös näissä lajeissa pisteitä syntyy käytännössä joka minuutti, joten otteluparin tunteminen tai ottelun seuraaminen televisiosta ei ole välttämätöntä voimasuhteiden näkemiseksi. Näissä lajeissa riittää, että betsaaja näkee pelitilanteen ja ajantasaiset tilastot.

Vinkkejä umpimähkäiseen livevedonlyöntiin

Pivekunkun kirjoittajarenttu on harjoittanut tätä niin sanottua umpimähkäistä vedonlyöntiä tavanomaisen vedonlyönnin kyljessä jo jonkin aikaa. Samalla mukaan on tarttunut muutamia erittäinkin arvokkaita oppitunteja ja vinkkejä, jotka kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon, mikäli tälle tielle lähtee.

Valitse lajisi tarkoin

Kuten yllä mainitsimme, lentopallon, tenniksen ja koripallon kaltaiset pisterikkaat lajit tuntuisivat soveltuvan tällaiseen vedonlyöntiin parhaiten. Jos kuitenkin haluat kokeilla vastaavaa vedonlyöntitaktiikkaa myös satunnaisiin jalkapallo-otteluihin, onnistuu sekin.

Jalkapallon tapauksessa kannattaa valita ottelu, jossa tulos näyttää valmiiksi tasaiselta. 0–0 ei vielä kerro mitään, mutta jos ottelu on vaikkapa tilanteessa 2–2 tai 3–2, saattaa tässäkin olla hyvä tilaisuus tienata rahaa.

2–2-tilanteessa molemmat joukkueet ovat selkeästi todistaneet pystyvänsä maalintekoon, ja tunnelma pelissä on muutenkin ilmeisen hulabaloo-tasoa. Tällaisessa tilanteessa kannattaa siis katsoa, millaiset kertoimet joukkueilla on ja paljonko pelikellossa on aikaa jäljellä. Lisäksi on tärkeää tiedostaa, että tilastollisesti kaikkein tyypillisin maalien syntyaika jalkapallossa on viimeisen 20 minuutin aikana. Loppumetreillä molemmat joukkueet laittavat kaikki viimeiset paukkunsa likoon. Esimerkiksi 3–2-tyylinen tilanne saa tappiolla olevan joukkueen taatusti pistämään kaikkensa pelin, joten veto tasapelin puolesta voi vielä 70 minuutin kohdallakin kantaa kauniisti hedelmää.

Jos haluat hieman vielä terävöittää jalkapalloon lyömiäsi livevetoja, saatat haluta ottaa selville, millaisista panoksista ottelussa pelataan. Tyydyttääkö 2–2-tilanne kenties jompaakumpaa osapuolta enemmän kuin toista? Entä tarvitseeko toinen joukkueista voiton pysyäkseen turnauksessa tai liigassa mukana? Taistelutahto saattaa tasaväkisessä ottelussa hyvinkin olla se määrittävä tekijä, joka keikauttaa koko tilanteen ympäri.

Kiinnitä huomiota sarjaan tai liigaan

Ylikertoimia on helpompaa löytää astetta vähemmän tunnetuista sarjoista. NBA:n, NHL:n ja Valioliigan kaltaiset sarjat ovat kaikkien huulilla, joten kerroinnikkarit ovat usein erittäin hyvin perillä valtasuhteista. Liian korkeat kertoimet voisivat vieläpä aiheuttaa vedonlyöntitoimistoille valtavia tappioita, sillä vetoja voi yksittäisiinkin peleihin tulla useita tuhansia.

Maailmanlaajuisesti tunnettujen sarjojen sijasta saatat haluta keskittyä otteluihin, jotka pelataan kaukaisissa maissa ja ei-ammattilaistason sarjoissa. Esimerkiksi turkemistanilaisten nuorten U18-korisottelusta voi olla keskimääräistä helpompi saada ylikertoimella hyvät tuotot!

Naisten urheilu parrasvaloissa

Emme halua kuulostaa seksistisiltä, mutta naisten urheilun taso on usein matalampi kuin mitä miesten urheilun taso. Tämä johtuu eritoten siitä, että naisten urheilu ei perinteisesti ole yhtä mediaseksikäs asia, eikä siinä täten pyöri niin suuria rahoja. Vedonlyöjänä voit käyttää tätä asiaa hyväksesi hyödyntämällä keskimääräisesti mahdollisesti pienempiä tasoeroja – ja kerroinnikkarien vähempää tietämystä, keskittymistä ja huomiota.

Turkemenilaisten tyttöjen U18-korisottelu kuulostaa vielä edelläkin esiteltyä paremmalta vedonlyöntikohteelta, jossa ylikertoimet saattaa hyvinkin kannattaa valmiiksi tasaisissa tilanteissa hyödyntää!

Tennis – lajien kuningas?

Kenties kaikkein paras laji umpimähkäiseen livevedonlyöntiin on loppujen lopuksi tennis. Tennis on nimittäin yksilölaji, jossa ainoastaan yhdellä ihmisellä tarvitsee olla huono päivä, jotta ylikerroin  käy toteen. Sen sijaan vaikkapa jalkapallossa yhden pelaajan merkitys ja alisuoriutuminen on matemaattisesti ajateltuna paljon pienempi tekijä.

Tiedosta lajien lainalaisuudet

Ei tietenkään kannata ajatella, että umpimähkäinen vedonlyönti olisi suorastaan helppoa. Ongelmansa soppaan heittävät tiettyjen lajien lainalaisuudet.

Vaikka koripallo-ottelun toinen neljännes saattaakin päättyä tilanteessa 40–42 ja johdolla olevan joukkueen kerroin olla 5,00, voi tilanne puoliajan jälkeen kääntyä päälaelleen. Taidokas joukkue saattaa pukukopissa sopia uudet, entistä tehokkaammat strategiat, joilla pistetilanne kääntyykin loppusummeriin mennessä muotoon 87–65. Näin ollen saatat haluta katsoa hieman vielä kolmannenkin neljänneksen alkua ennen kuin lyöt vetosi altavastaajalle.

Tennis on siitä omituinen peli, että pelaajien taistelutahto saattaa eräkohtaisesti vaihdella. Epätasaisesti 6–2 päättyvän ensimmäisen erän jälkeenkin johdolla olevan pelaajan kerroin voi olla vaikkapa 5,00. Tämä voi johtua siitä, että kerroinnikkarit uskovat ennakkosuosikin tarkoituksella henkisesti luovuttaneen ensimmäisen erän ja kääntäneen jo katseensa toisen erän voittamiseen. Näinpä toinen erä saattaakin yllättäen päättyä 2–6 ja kolmas erä taas 2–6. Ei siis kannata pitää mitenkään täysin varmana sitä, että ensimmäisen erän ylivoimaisesti nimiinsä vienyt voittaisi seuraavatkin erät.

Lentopallo on tenniksen tavoin laji, jossa yksittäisen erän häviäminen ei merkkaa kovinkaan paljon – ellei sitten pistemenetystä. Usein voikin käydä niin, että ensimmäisen erän ylivoimaisesti – esimerkiksi 25–15 – vienyt joukkue päätyykin häviämään seuraavat kolme erää saman kaltaisin lukemin. Mikään ei ole varmaa, joten perehtyminen ja tarkkaavaisuus eivät ole pahitteeksi.

Kurkista lukujen taakse

Aina pelkät pistetilanteet eivät suoraan riitä kertomaan ottelun momentumista. Esimerkiksi 40–42-tilanteessa toisen neljänneksen jälkeen olevan koripallo-ottelun tapauksessa kannattaa katsoa, miten eräkohtaiset pisteet ovat muodostuneet. Jos ensimmäisen erän pisteet olivat 10–25 ja toisen erän 30–17, näyttäisi trendi siltä, että tappiolla oleva joukkue on saamassa isosti pelistä kiinni. Jos siis 40:n pisteen joukkue on altavastaaja, saattaa sitä kannattaa lähteä hyvällä kertoimella kokeilemaan.

Lisäksi voit joillain vedonlyöntisivuilla kurkistaa, mistä pelitilanteista ottelun pisteet ovat rakentuneet. Onko toinen joukkue kenties päässyt heittämään paljon vapaaheittoja sisään tai onnistunut jatkuvasti kolmen pisteen koreissa? Tällaisetkin tilastot voivat antaa ottelusta arvokasta tietoa ottelun viimeisiä eriä ajatellen. Jatkuvissa kolmen pisteen koreissa esimerkiksi voi olla enemmän tuuria mukana kuin kahden pisteen koreissa.

Jalkapallossakin hyödyttää katsoa, missä ajassa maalit ovat syntyneet ja missä järjestyksessä. Jos toinen joukkue tulee jatkuvasti tasoihin, mutta ei koskaan johda, saattaa se kertoa siitä, että voittaminenkaan ei ole niin todennäköistä.

Odota hyviä kertoimia

Livevetoja ei tietenkään kannata sokkona lyödä mihin tahansa otteluihin. Sinun tehtäväksesi jää puntaroida, kuinka korkeat kertoimet ovat sopivia missäkin pelitilanteessa. Toisinaan saatat löytää tilanteita, joissa tuntuu perustellulta lyödä astetta enemmänkin vetoa hyvältä tuntuvaan kohteeseen. Nyrkkisääntönä joka tapauksessa on, että koskaan ei pidä pelata enempää kuin on varaa hävitä – eikä myöskään kannata pitää mitään kohdetta ”varmana”, jos kerran vedonlyöntitoimistollakin ammattilaisineen on selkeät epäilyksensä asiasta!

Pidä maltti matkassa

Livevedonlyönti on mielettömän hauskaa puuhaa, mutta sen kanssa pitää olla varovainen. Nopea tempo voi aiheuttaa riippuvuutta. Asetathan siis ennen vedonlyöntiä itsellesi budjetin, jossa pysyt. Voit myös hyödyntää vedonlyöntisivuston talletusrajoituksia, jos siltä tuntuu.

Jos maltti katoaa vedonlyöntiyhtälöstä, alkaa vedonlyöjä lyödä tunneperäisiä vetoja, jotka eivät ole perusteltuja. Esittelemässämme umpimähkäisessä vedonlyönnissä tulee välttää tätä viimeiseen asti!

Umpimähkäinen livevedonlyönti bonuksella

Kenties erityisen suositeltavaa on kokeilla esittelemäämme vedonlyöntitaktiikkaa erikseen lunastettavan vedonlyöntibonuksen turvin.

Vedonlyöntibonuksella pelatessaan betsaajan ei välttämättä tarvitse voittaa jatkuvasti, vaan mahdollisuuksia tarjoutuu useampia. Kylmiä suihkuja onkin tällä taktiikalla taatusti luvassa, sillä suinkaan kaikki altavastaajat eivät luonnollisestikaan päädy voittamaan otteluitaan.

Kirjoittajarenttumme lunasti aikanaan Olybetiltä 100 %:n bonuksen 350 euroon ja onnistui kierrättelemään bonuksen ympäri tässä artikkelissa esitellyillä taktiikoilla. 700 euron alkukassa helpotti tilannetta huomattavasti, sillä nousuja ja laskuja mahtui kierrätykseen perin runsaasti. Valitettavasti voittoa ei lopulta kierrätyksen jälkeen jäänyt käteen kovinkaan paljon satasta enempää, sillä loppupuolella tuli tehtyä typeriäkin vetoja. Kun joutui betsaamaan massana, tuli välillä tartuttua myös sellaisiin nihkeisiin kertoimiin ja kohteisiin, joihin ei olisi alun perinkään kannattanut.

Umpimähkäisen livevedonlyönnin hyödyt vs. riskit

On ilmiselvää, että esittelemässämme umpimähkäisessä livevedonlyönnissä – niin kuin livevedonlyönnissä ylipäätäänkin – on omat selkeät riskinsä. Suurin haaste on, että tulostauluunkaan ei voi sokeasti luottaa, vaan tilanteet saattavat kuin saattavatkin kiepsahtaa ympäri.

Umpimähkäisessä vedonlyönnissä on kuitenkin loppujen lopuksi kyse siitä, että betsaaja toivoo meneillään olevan momentumin kestävän ja on valmis ottamaan riskejä korkeiden kertoimien ansiosta. Eihän kuitenkaan edelleenkään tunnu kovinkaan typerältä lyödä vetoa joukkueelle, joka on toistaiseksi pärjännyt ottelussa paremmin ja jolla on jo valmiiksi momentum puolellaan!

Miten siis kannattaa lähteä kokeilemaan umpimähkäistä vedonlyöntiä?

Tässä vielä käytännön lista asioista, mitä sinun tulee tehdä kokeillaksesi rajoja rikkovaa vedonlyöntistrategiaamme:

 • Valitse Pivekunkun listalta itsellesi sopiva vedonlyöntisivusto. Mitä laajemmat vedonlyöntikohdevalikoimat sivulla on, sen parempi, sillä silloin mukana on myös vähemmän tunnettuja sarjoja.
 • Lunasta vedonlyöntibonus, jos haluat ja sellainen ylipäätään on tarjolla.
 • Siirry sivuston livevedonlyöntialueelle. Plärää läpi otteluita ja pidä silmällä niiden pistetilanteita, kertoimia ja jäljellä olevaa peliaikaa. Suhteuta näitä asioita toisiinsa.
 • Jos löydät sopivalla pelitilanteella varustetun korkean kertoimen, klikkaa kohde auki ja lue mahdolliset tarkemmat tiedot ottelun kulusta; esimerkiksi osatuloksista, maalien mahdollisista syntyajoista ja niin edelleen.
 • Arvioi kohteen hyvyys itsellesi 1–5-asteikolla. Jos pääset neljään tai viiteen asti, aseta sopiva veto kohteeseen.
 • Katso, miten ottelussa käy! Jos ottelusta on saatavilla striimi tai se tulee televisiosta, voit myös seurata tilanteen kehittymistä omin silmin!

Kun pitäydyt korkeahkoissa kertoimissa, ei sinun tarvitse voittaa joka kerta, vaan ainoastaan niin usein, että jäät pitkällä aikavälillä voitolle. Jos esimerkiksi lyöt vetoa viiden kertoimiin, tulisi sinun pystyä voittamaan vähintään yksi viidestä vedostasi. Jos taas lyöt vetoa kahdeksan kertoimiin, riittää yksi voitto kahdeksasta vedosta.

Kysy itseltäsi seuraava kysymys: ”Jos tämä ottelu pelattaisiin kahdeksan kertaa, voittaisiko tämä kahdeksan kertoimella varustettu joukkue ainakin kerran?”

Yhteenveto

Olemme tässä tekstissä esitelleet paitsi livevedonlyöntiä yleisesti, myös itse kehittämäämme umpimähkäistä livevedonlyöntistrategiaa. Toivomme, että viihdyit juttujemme parissa ja löysit itsellesi jotain sellaista, joka jatkossa parantaa myös sinun omaa vedonlyöntimenestystäsi!

Onko Veikkauksen live veto hyvä?

Veikkauksen liveveto on melko hyvä, mutta markkinoilla on myös paremman palautuksen vedonlyöntitoimistoja

Kuinka voittaa live vedoista?

Tähän saat hyvän avun lukemalla meidän livevedonlyöntioppaamme!

Miten liveveto poikkeaa normaalista vedonlyönnistä?

Live vedoissa lyöt vetoa reaaliaikaisesti samalla kun seuraat matsia