Vedonlyöntiennakko – F1 Monacon GP (23.5)

F1-ennakot kirjoittaa voitollinen vihjaajamme vormulafani. Hän on parhaimpia formula ja CSGO-vedonlyöjiämme, tehden molemmissa voitollista tulosta.

F1-Vedonlyöntiennakko – Monacon GP

Formula 1 – kausi vuosimallia 2021 jatkuu tänä viikonloppuna legendaarisella Monacon osakilpailulla. Monte Carlon kaduilla ajettava kilpailu on monelta osin ainutlaatuinen tapaus F1-sarjassa. Circuit de Monaco -nimeä totteleva katurata on F1-kalenterin hitain ja lyhyin rata, minkä lisäksi rata on äärimmäisen kapea. Pieninkin virhe kostautuu Monacossa, minkä vuoksi tämä rata on kuljettajien silmissä koko F1-sarjan haastavin ja siksi Monacon valloittaminen on yksittäisistä osakilpailuista se kaikista hamutuin osakilpailuvoitto. Vaikka usein itse ratatapahtumat jäävät kilpailussa radan luonteen takia vähäisiksi, Monacon osakilpailu on aina oma spektaakkelinsa ja erityisesti aika-ajopäivänä Monaco tarjoaa huikean näytöksen.

Mitä tapahtui viime kaudella?

Monacon GP oli yksi niistä kilpailuista, joita ei ajettu viime kaudella koronakriisin keskellä. Edellinen kilpailu onkin vuodelta 2019, joka muistetaan sekä positiivisessa että negatiivisessa valossa. F1-legenda ja Mercedes-tallin neuvonantaja Niki Lauda valitettavasti menehtyi ennen Monacon kisaviikonloppua, mikä oli suuri menetys koko F1-yhteisölle. Hänen muistoaan kunnioitettiin kuitenkin hienolla tavalla, sillä kyseisen vuoden kilpailusta tuli hieno, strateginen taistelu Mercedes-kuski Lewis Hamiltonin ja Red Bull -kuljettaja Max Verstappenin välille. Lopulliseksi voittajaksi selviytyi kuitenkin kovan puolustustaistelun jäljiltä Hamilton ja hänen seurakseen palkinnoille ylsivät Ferrarin Sebastian Vettel ja toinen Mersu-kuljettaja Valtteri Bottas Verstappenin kärsittyä aikarangaistuksen.

Red Bullin vastaisku

Kauden 2021 aloitus on toistaiseksi lunastanut odotukset kärjen taistelun osalta. Hamilton ja Verstappen ovat jokaisessa kilpailussa ottaneet yhteen, mutta Red Bullin harmiksi Mercedes ja Hamilton ovat pystyneet ottamaan pienoisen niskalenkin ratkaisevilla hetkillä. Monacon GP onkin Red Bullille tärkeä viikonloppu pysäyttääkseen Mercedeksen voittokulun. Historiallisesti Monte Carlon hidasvauhtinen ja syheröinen rataprofiili on suosinut Red Bullin auton suunnittelufilosofiaa eikä tämä kausi välttämättä tuota tähän poikkeusta. Jokainen vuosi tuo tullessaan uudet haasteet ja voimasuhteiden muutokset, mutta ennakkoon on oletettava, että Red Bull tulee tähän kisaviikonloppuun hienoisena ennakkosuosikkina. Vauhtia autossa riittää eikä muun muassa rengaskulumasta johtuneet ongelmat tule esittämään isoa roolia Monacossa, minkä pitäisi antaa pieni etulyöntiasema Verstappenin tähdittämälle Red Bullille. Verstappenin paalupaikalle tarjotaan 2.20 kerrointa ja myös kyseisen herran osakilpailuvoitto kertoimella 2.50 Betssonin toimistolta lienee kovaa valuuttaa.

Tärppejä vedonlyöntiin

Alkukauden kisoista alkaa olemaan tarpeeksi dataa pystyäkseen päättelemään tallien ja kuljettajien keskinäisiä voimasuhteita, mutta Monacon GP on niin ainutlaatuinen tapaus, että se usein sekoittaa pakkaa ja tuo esille ominaisuuksia, joita ei vielä ole tällä kaudella nähty. Tämä ei kuitenkaan estä pohtimasta potentiaalisesti edullisia näkökulmia vedonlyöntiä ajatellen.

Koska Monaco on ratana täysin ainutlaatuinen tapaus F1-kalenterissa, se nostaa kuljettajien taidon ja kokemuksen esiin paremmin kuin melkeinpä mikään muu F1-rata. Yksi Monacon radan spesialisteista on McLaren-kuljettaja Daniel Ricciardo, joka oli etenkin Red Bull -vuosinaan erittäin nopea ja luotettava kuski Monte Carlon kaduilla. Häneltä löytyy plakkaristaan muun muassa kaksi paalupaikkaa ja yksi osakilpailuvoitto kaudelta 2018, joten on turvallista sanoa radan sopivan Ricciardolle mainiosti. McLarenin suorituskyky saattaa olla hieman arvoituksellinen Monacossa, joten vedonlyönnin kannalta paras näkökulma lienee vastakkainasettelu tallikaveri Lando Norrista vastaan. Norris on toki ollut alkukaudesta vahva, mutta hän on urallaan ajanut vain kertaalleen Monacossa ja tämän vuoksi Ricciardolla pitäisi olla avaimet käsissään päihittää tallikaverinsa toisena peräkkäisenä kisaviikonloppuna. Ricciardolla on maistuvat kertoimet puolellaan Norrista vastaan, kun aika-ajon H2H-kohteessa aussikuski saa 2.20 kerrointa ja kilpailun H2H-kohteessa kertoimen 2.10 (Coolbet).

Samalla logiikalla voimme tarkastella Aston Martin -kuljettajien välistä kädenvääntöä. Lance Stroll on ollut alkukaudesta tallikaveri Sebastian Vetteliä parempi, mutta Monaco saattaa tehdä tähän asetelmaan poikkeuksen. Vettel on yksi F1-sarjan kokeneimmista kuljettajista ja häneltä löytyy useita voittoja ja palkintopallisijoituksia Monacosta. Vaikka Vettelin huippuvuodet ovat jo takanapäin, hän voi kokeneena kehäkettuna laittaa tallikaverinsa ahtaalle. Stroll on vielä jokseenkin kokematon kuljettaja rutkasti parantuneista otteista huolimatta ja häneltä ei juuri positiivisia kokemuksia löydy omasta Monaco-historiastaan. Vettel on pikkuhiljaa pääsemässä vauhtiin Aston Martininsa puikoissa, joten mikseipä nelinkertainen maailmanmestari voisi tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa tällä kaudella muistuttaa, miksi hänet aikanaan kovana rattimiehenä tunnettiin. Vettel saa Strollia vastaan aika-ajon H2H:ssa kertoimen 2.03 ja vastaavasti kilpailun H2H-kohteessa kertoimen 2.07, nämäkin Coolbetin kohdevalikoimasta.

Tarjolla uusia vedonlyöntibonuksia

BONUS

100% Bonus 200€ asti!

KIERRÄTYS

5x (Minimikerroin 1.5)

MIKSI?

Bonuksia lähes päivittäin

mobilebet

BONUS

100% Bonus 100€ asti!

KIERRÄTYS

8x (Minimikerroin 1.8)

MIKSI?

Huippu vedonlyöntialusta

BONUS

Ilmaisveto 100€ asti

KIERRÄTYS

Ilmaisvedossa ei kierrätystä

MIKSI?

Hyvät kertoimet