CS:GO Vedonlyöntiennakko – IEM Katowice 2023 (1.2 – 12.2)
Vuosi 2023 on jo saatu korkattua huipputason CS:n osalta, mutta IEM Katowice on perinteisesti ensimmäinen todellinen virstanpylväs ja sitä se on tänäkin vuonna. Turnaus on ennakkoon yksi vuoden kovatasoisimmista ja samalla se antaa oivan käsityksen joukkueiden välisistä voimasuhteista. Vanhaan tuttuun tapaan tässä ennakossa esitellään turnauksen taustatiedot ja turnaukseen osallistuvat joukkueet lyhyine arvioineen, ja lopuksi poimitaan parhaimmat turnausvedot perusteluineen.
IEM Katowice 2023 – taustatietoa
IEM Katowice 2023 pelataan aikavälillä 1.2–11.2. Turnaus pelataan kahdessa osassa 24 joukkueen välillä. Tapahtumapaikkana toimii Puolan Katowicen kaupunki, jossa pudotuspelit pelataan legendaarisella Spodek -areenalla.
IEM Katowice 2023 pelataan kahdessa vaiheessa. Play-In -vaihe on ensimmäinen osa, joka pelataan aikavälillä 1.2-3.2. Tähän turnauksen osaan osallistuu 16 joukkuetta, joista 8 etenee pääturnaukseen. Pääturnaus pelataan aikavälillä 4.2–11.2. 16 joukkueen voimin, jotka koostuvat Play-In -vaiheesta jatkoon päässeistä joukkueista ja automaattisen kutsun saaneista joukkueista. ESL:n double elimination -formaatti toimii turnauksen formaattina ja ottelut pelataan pääsääntöisesti Bo3-otteluina. Play-In -turnauksen avauskierroksen ottelut ovat Bo1-otteluita ja pääturnauksen finaaliottelu on Bo5-ottelu.
Joukkue-esittelyt – Play-In -turnaus (joukkueen nimi, maailmanranking, kokoonpano)
FURIA #9 (arT, yuurih, KSCERATO, saffee, drop)
Brasilian ykkösjoukkue FURIA pelaa tässä turnauksessa vuoden ensimmäiset pelinsä. Joukkueen viime vuosi oli kokonaisuudessaan mollivoittoinen, mutta vuoden ehdoton kohokohta oli kotimaassa pelattu Rion Major-turnaus, jossa FURIA eteni hirmuisen kannatuksen siivittämänä semifinaaliin asti. Joukkue ei tehnyt talvitauon aikana kokoonpanomuutoksia, joten FURIA:lla on paketti kasassa menestyksen havittelua ajatellen.
Arvio: Etenee pääturnaukseen, mahdollisesti jopa pudotuspeleihin asti.
Cloud9 #10 (H0bbit, buster, Ax1Le, sh1ro, nafany)
Cloud9 hankki viime vuoden alkupuolella entisen Gambit-kokoonpanon nimiinsä ja menestystoiveet olivat heti korkealla. Kesällä Cloud9 onnistui voittamaan IEM Dallas -turnauksen, mutta muilta osin haluttu menestys jäi saavuttamatta. Joukkue päätti tehdä yhden pelaajamuutoksen, kun interz sai lähtöpassit ja hänen tilalleen Cloud9 hankki Virtus.pro:ssa aikaisemmin pelanneen busterin. Tulivoiman osalta muutos lienee paikallaan, mutta roolitus ja koheesio ovat elementtejä, joiden toimivuudesta saadaan vastaus tässä turnauksessa.
Arvio: Seinävarma etenijä pääturnaukseen ja potentiaalinen menestyjäehdokas.
fnatic #11 (KRIMZ, FASHR, nicoodoz, roeJ, mezii)
Viime vuonna kansainvälistymisprojektinsa aloittanut fnatic lähtee tähän vuoteen jatkamaan nousujohteisia otteitaan. Joukkueella kesti aikansa päästä samalle aaltopituudelle, mutta pienten kokoonpano- ja roolitusviilausten kautta fnatic löysi loppuvuodesta melko hyvän vireen, josta ehdottomasti paras osoitus oli Rion Major-turnauksen pudotuspelipaikka. Muutoksia ei ole tauon aikana tarvinnut tehdä, joten tämä turnaus antanee hyvän kuvan siitä, mikä on joukkueen nykyvire.
Arvio: Yltänee pääturnaukseen ongelmitta, pudotuspeleihin eteneminen vaatii huippusuoritusta.
OG #12 (nexa, NEOFRAG, flameZ, degster, F1KU)
OG mylläsi kokoonpanonsa uuteen uskoon viime vuonna. Joukkueen identiteetti eurooppalaisena sekajoukkueena säilyi ja OG onkin ajoittain pystynyt räväyttämään hyvillä tuloksilla. OG on silti siinä mielessä hauras joukkue, että joissakin turnauksissa aikainen kotimatka on tullut tutuksi ja mikäli avainpelaajat eivät ole täydessä iskussa, OG voi romahtaa itseään heikompia vastustajia vastaan. Katowicen turnaukseen OG ei tule kuitenkaan kylmiltään, sillä joukkue pelasi aivan hiljattain BLAST-sarjan kevätturnauksessa.
Arvio: Perustason pitäisi riittää pääturnaukseen, mutta ailahtelevuus voi kostautua.
Spirit #13 (chopper, magixx, s1ren, Patsi, w0nderful)
Venäläisjoukkue Spirit vastasi viime vuonna lähes sensaatiomaisesta yllätyksestä, kun joukkue ylsi Antwerpin Major-turnauksessa peräti semifinaaliin asti. Tämän jälkeen Spirit ei aivan yltynyt samanlaiseen hurmokseen, mutta loppuvuodesta joukkueen tulokset olivat tyydyttäviä. Spirit on yksi CS-kiertueen nuorimmista joukkueista, joten ainakin paperilla joukkueella on potentiaalia parantaa ja menestyksen nälkä lienee taattu.
Arvio: Ottanee paikan pääturnauksesta, voi edetä momentumin avulla pitkällekin.
ENCE #14 (Snappi, valde, Maden, dycha, SunPayus)
Suomalaisorganisaatio ENCE:n viime vuosi oli todella kaksijakoinen. Vielä alkuvuodesta joukkue saavutti hyviä tuloksia, mutta tulosten hiipuessa ja kokoonpanotilanteen kehittyessä ENCE putosi maailman eliitistä. Teoriassa nykyisen ENCE-kokoonpanon potentiaali on vähintään yhtä korkealla kuin edellisen, mutta tähän asti joukkue ei ole löytänyt yhtä tehokasta joukkuepeliä, josta ENCE oli tullut tunnetuksi. Joukkueen palauttaminen menestyskantaan vaatii suurta ponnistusta heti vuoden alusta alkaen.
Arvio: Rahkeet riittänee pääturnaukseen. Peliesitysten kehittyminen kuitenkin tulosta tärkeämpi asia.
BIG #15 (tabseN, syrsoN, k1to, faveN, Krimbo)
Saksalaisjoukkue BIG lähtee tänä vuonna tavoittelemaan selvää tuloskunnon parantamista. Viime vuosi meni nimittäin pitkälti pilalle lukuisten kokoonpano-ongelmien takia eikä BIG saanut oikeastaan missään tärkeässä turnauksessa vakiokokoonpanoaan liikkeelle. Nyt tilanne vaikuttaisi vihdoin rauhoittuneen ja BIG onkin päässyt jo BLAST-turnauksessa testaamaan virettään. Katowicen turnaus toimii mainiona esimerkkitapauksena siitä, mihin tällä joukkueella voidaan yltää.
Arvio: Pääturnaukseen pääsy todennäköinen, jonka jälkeen kaikki on auki.
Ninjas in Pyjamas #16 (k0nfig, REZ, Aleksib, Brollan, headtr1ck)
Ninjas in Pyjamas kuului viime vuonna niihin muutamiin joukkueisiin, jotka mullistivat lähestymistapansa CS-joukkueensa suhteen. Pitkään ruotsalaisella joukkueella turnauksia kiertänyt NIP päätti kansainvälistyä ja samalla kokoonpanossa tehtiin useita muutoksia. Tulevaisuus näyttikin tähän vuoteen tultaessa lupaavalta, mutta harmittavasti joukkueen vakiopelaaja hampus joutuu ottamaan peleistä taukoa. Tuuraajaksi palkattiin k0nfig, joka on varapelaajaksi pätevä valinta, mutta tästä huolimatta NIP:n tulevaisuuden näkymät ovat hieman hämärän peitossa.
Arvio: Tähän turnaukseen hankalat lähtökohdat, todella vaikea tapaus arvioitavaksi.
Sprout #19 (XELLOW, refrezh, Zyphon, Staehr, launX)
Sprout nosti kansainvälisellä tasolla osakkeitaan viime vuoden loppupuolella pirteillä otteillaan ja muun muassa Rion Major-turnauksessa joukkue näytti potentiaalinsa hyvillä tuloksilla. AWP-pelaajan rooli oli kuitenkin ongelmallinen ja tämän myös Sprout tunnusti tekemällä tauon aikana pelaajamuutoksen, kun XELLOW korvaa slaxz-:in. Sprout ei ole vielä lopullista läpimurtoa onnistunut tekemään, mutta tänä vuonna sille on oiva mahdollisuus.
Arvio: Haastajajoukosta potentiaalisin ehdokas etenemään pääturnaukseen.
Evil Geniuses #21 (autimatic, Brehze, neaLaN, wiz, HexT)
Evil Geniuses lähti viime vuonna tekemään uudelleenrakennusprojektia ainutlaatuisella tavalla, sillä EG:n nimissä on useita rostereita. Pääkokoonpanossa muutokset ovat kuitenkin pysyneet maltillisina, vaikka talvitauon aikana AWP-pelaaja CeRq poistui joukkueesta ja hänen tilalleen astui wiz. Joukkue sai lentävän lähdön tälle vuodelle BLAST-turnauksessa päihittämällä Heroicin, mutta realiteetit iskivät nopeasti päin kasvoja, eikä EG ole vielä valmis haastamaan säännöllisesti kansainvälisen tason laatujoukkueita.
Arvio: Pääturnaukseen yltäminen vaatii huippusuoritusta.
Complexity #22 (JT, floppy, hallzerk, Grim, FaNg)
Complexity oli viime vuonna vakionimi kansainvälisen tason turnauksissa, mutta yhtä vakio oli heidän tulossarakkeensa. Joukkue nimittäin joutui todella moneen otteeseen aikaiselle kotimatkalle ja pahimmillaan tappioputki venyi todella pitkäksi. Complexity sai kuitenkin hiljalleen juonen päästä kiinni ja erityisesti tähtipelaaja Grimin huippuvireen myötä joukkue on tällä hetkellä ihan varteenotettava haastajajoukkue.
Arvio: Hyvällä onnistumisella paikka pääturnauksessa mahdollisuuksien rajoissa.
paiN #29 (PKL, hardzao, biguzera, skullz, zevy)
paiN kerrytti viime vuonna mainetta joukkueena, joka hallitsi oman maanosan pelejä ja turnauksia, mutta muutamat näyttäytymiset huipputurnauksissa jättivät korkeintaan kädenlämpöisen tuntuman. Ongelma on tuttu niille joukkueille, jotka eivät Euroopassa säännöllisesti pelaa ja paiN:in osalta tilanne tuskin muuttuu tänä vuonnakaan, kun perustaso ei yksinkertaisesti riitä tälle tasolle.
Arvio: Voi venyä yksittäiseen otteluvoittoon, mutta pääturnaus jäänee näkemättä.
IHC #30 (kabal, sk0R, Annihilation, bLitz, Techno)
Mongolialaisjoukkue IHC hivuttautui viime vuonna rankingeissa ylöspäin saavuttamalla Aasian ykkösjoukkueen aseman. IHC pääsi muutamaan otteeseen kokeilemaan onneaan huipputurnauksissa, joissa suurimmat saavutukset jäivät näkemättä, mutta aivan totaalisesta heittopussista ei voida puhua. Mikäli IHC jatkaa kehitystään, joukkue voi ehkä yksittäisissä otteluissa yllätyksiä järjestää.
Arvio: Pienoinen jokerikortti, mutta haaveet kaatunevat ennen pääturnausta.
Grayhound #31 (Sico, Liazz, aliStair, INS, Vexite)
Australian oma Grayhound on taas kerran kuvioissa mukana, kun puhutaan isojen turnausten karsintapeleistä. Grayhoundin tilanne on ollut pitkään se, että oman maanosan peleissä joukkue dominoi turnauksia miten haluaa, mutta vastaavasti kansainvälinen taso on aivan liian kaukana. Maanosakiintiöstä hyötyvä Grayhound saa jälleen mahdollisuuden pelata Euroopassa, mutta odotukset on matalat.
Arvio: Kovin tuttu kohtalo odottanee Grayhoundia, ei asiaa pääturnaukseen.
MIBR #36 (HEN1, exit, Tuurtle, brnz4n, insani)
MIBR on hiljalleen vajonnut rankingeissa alaspäin, eikä kokoonpanomuutokset ole tuoneet tarvittavaa lisävirtaa joukkueen tekemiseen. Joukkueen peleissä on aina tunnetta mukana, josta voidaan sympatiapisteitä MIBR-pelaajille tarjota, mutta se ei yksinään riitä perustason nostamiseen ja sitä kautta tulosten parantamiseen.
Arvio: Yksikin voitto vaatii venymistä, rahkeet eivät riitä pääturnaukseen.
Permitta #53 (iso, casey, Layner, olimp, sNx)
Puolalaisjoukkue Permitta on tämän turnauksen heikoimmin sijoitettu joukkue, mikä kertoo omalta osaltaan myös puolalaisen CS:n nykytilasta paljon. Permitta on tällä tasolla täysin tuntematon nimi, eikä tuloslistan perusteella kovin kummoisesta joukkueesta ole kyse. Toki omassa kotimaassa pelattava turnaus voi sytyttää joukkueen ennennäkemättömään iskuun, mutta ihmetekoja tuskin nähdään.
Arvio: Joukkueelle hyvää kokemusta, mutta taso ei riitä pääturnaukseen.
Pääturnauksen joukkueet
Heroic #1 (cadiaN, stavn, TeSeS, sjuush, jabbi)
Tanskalaisjoukkue Heroic nousi viime vuoden loppupuolella maailmanrankingin ykkössijalle. Joukkue ei turnausvoitoilla mässäillyt, mutta Heroic suoriutui ihailtavan tasaisesti samaan aikaan, kun muilla eliittijoukkueilla oli omat heikot hetkensä. Major-turnauksen kakkossija jätti vielä suurimman unelman saavuttamatta, mutta takuuvarmaa on, että Heroic tulee jatkossakin tavoittelemaan turnausvoittoja.
Arvio: Vahva ehdokas voittamaan koko turnauksen.
G2 #2 (NiKo, huNter-, jks, HooXi, m0NESY)
G2:n viime vuosi oli melkoista tervanjuontia vuoden viimeiseen turnaukseen asti, jossa henkinen lukko viimein aukesi ja vuosi päättyi juhlatunnelmiin. Hirmuisen potentiaalin omaava joukkue on hiljalleen parantanut peliään ja BLAST-turnauksen tuloksista voidaan päätellä, että kaasupoljin on nyt pohjassa. G2 on kahtena aikaisempana vuotena jäänyt juuri Katowicessa katkerasti kakkossijalle – olisiko nyt joukkueen aika ottaa lopullinen palkinto?
Arvio: Loistava vire tekee joukkueesta realistisen mestariehdokkaan.
FaZe #3 (karrigan, rain, Twistzz, ropz, broky)
FaZe oli viime vuoden ensimmäisen puoliskon kiistaton kuningasjoukkue voittamalla lukuisia turnauksia, mukaan lukien Antwerpin Major-turnauksen. Kesätauon jälkeen FaZe:n pelin taso tippui jonkun verran ja joukkue joutui väistymään valtaistuimeltaan. Missään nimessä suuresta romahduksesta ei ollut kyse ja joukkue on pysynyt yhdessä hyvin, joten FaZe on valmis menestysjahtiin.
Arvio: Kuuluu suurimpien ennakkosuosikkien joukkoon.
Liquid #4 (nitr0, NAF, EliGE, oSee, YEKINDAR)
Pohjois-Amerikan ylpeyden aihe eli Liquid aloitti viime vuoden todella vaisuissa merkeissä, mutta YEKINDAR:in tulo joukkueeseen virkisti joukkuetta monella tavalla ja Liquid palasi kansainväliseen eliittiin. Turnausvoitto odottaa vielä tulemistaan, mutta Liquidin paketti on paperilla kunnossa ja palikoiden loksahtaminen kohdalleen voi tämän vuoden puolella tapahtua. Vuoden avannut BLAST-turnaus sujui kuitenkin melko heikosti, josta pitää pieni miinus Liquidin kohdalla antaa.
Arvio: Pudotuspelit vähimmäistavoite, turnausvoitto vaatii täydellistä suoritusta.
Outsiders #5 (FL1T, Qikert, Jame, KaiR0N-, fame)
Outsiders järjesti yhden viime vuoden suurimmista paukuista voittamalla Rion Major-turnauksen. Tämä jäi joukkueen ainoaksi merkittäväksi menestykseksi, mikä nostaa Major-voiton melko mystiseen asemaan. Outsiders teki tauon aikana peliliikkeen passittamalla n0rb3r7:in penkille ja ottamalla hänen tilalleen KaiR0N-:in, jonka pitäisi ainakin periaatteessa parantaa joukkueen tulivoimaa. Kulttipelaaja Jamen johdattamana Outsiders on aina ikävistä ikävin vastustaja, mutta vain aika kertoo, pysyykö joukkue maailman eliitin kyydissä.
Arvio: Tämän turnauksen musta hevonen, melkein mitä vain on odotettavissa.
MOUZ #7 (dexter, frozen, JDC, torzsi, xertioN)
MOUZ oli viime vuonna malliesimerkki siitä, miten akatemiapelaajista voitiin jalostaa huipputason pelaajia lyhyessäkin ajassa. Nimiarvoon nähden MOUZ on selvästi yksi parhaiten operoivista joukkueista tulosten valossa ja nuorilla pelaajilla on varmasti vielä varaa kehittyä. Mielenkiintoista on nähdä, pystyykö MOUZ jatkamaan tänä vuonna odotusten ylittämistä vai tuleeko joukkueelle vaikeampia aikoja eteen.
Arvio: Taistelee pudotuspelipaikasta.
Natus Vincere #8 (s1mple, electroNic, Perfecto, b1t, npl)
Natus Vincere jatkoi viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla vahvaa menoa ja joukkue oli jatkuvasti voittospekulaatioissa mukana. Vuoden aikana NaVi:n tähtiloisto kuitenkin hiipui, mihin kaksi tärkeintä syytä lienee Venäjän aloittaman hyökkäyssodan aiheuttama taakka sekä IGL-pelaaja Boombl4:n poistuminen joukkueesta. NaVi on edelleen tietynlaisessa murrostilanteessa, koska tulokaspelaaja npl tarvitsee kokemusta ja muutenkin koko joukkueen vire on tällä hetkellä hieman kyseenalainen.
Arvio: Rutiinimenestyjä isoissa turnauksissa, mutta tällä kertaa jopa pudotuspeleihin pääsy ei ole varma.
Vitality #9 (apEX, dupreeh, Magisk, ZywOo, Spinx)
Vitalityn viime vuosi oli pienoinen pettymys korkeisiin odotuksiin nähden. Kansainvälistymisprojekti ei ole tähän asti tuottanut haluttuja tuloksia, vaikka Vitality pystyikin ESL Pro League -turnauksen voittamaan. Tulivoimaa joukkueessa riittää, mutta joukkuepelin ja ennen kaikkea kommunikaation kanssa Vitality on paininut jo pitkään. Vuoden avanneessa BLAST-turnauksessa joukkue pelasi kuitenkin sen verran hyvin, että lähitulevaisuus näyttää valoisalta.
Arvio: Pyyhältänee pudotuspeleihin, eikä finaalipaikkakaan ole täyttä utopiaa.
Turnausvedot testiin!
Play-In -turnaus
Highest Headshot %
k1to (vs flameZ) | 1.66 | bet365
– Kohteessa veikataan sitä, kummalla pelaajalla on turnauksessa korkeampi pääosumaprosentti eli HS%-lukema. Vastakkain ovat BIG-pelaaja k1to ja OG-pelaaja flameZ.
– k1to ja flameZ ovat joukkueissaan riflepelaajia, mutta k1to on selvästi passiivisemmassa roolissa kuin flameZ. Mekaanisesti flameZ on k1to:a hieman taitavampi pelaaja, mutta pääosumaprosenttien kannalta k1to keskittyy enemmän pääosumiin, kun taas flameZ pyrkii maksimoimaan vahinkoa aktiivisella spray-tulituksella.
– k1to:n HS%-lukema viime vuodelta oli 58.0%. flameZ:in vastaava lukema oli 53.0%. Lisäksi lähihistoriasta löytyy esimerkki näiden pelaajien välillä hiljattain päättyneessä BLAST-turnauksessa, jossa k1to paukutti peräti 63.3% HS%-lukeman ja flameZ:in tilastonoteeraus oli vain 43.5%.
– k1to on tähän kohteeseen selvähkö ennakkosuosikki, mitä puoltaa tilastot sekä pidemmältä että lyhyeltä aikaväliltä. Muistutuksena tästä kohteesta sen verran, että se koskee ainoastaan Play-In -vaiheen otteluita, joten tilastollista otantaa voi tulla todella vähän.
Pääturnaus
To Reach the Grand Final
G2 | 3.25 | Coolbet
– Kohteessa veikataan sitä, että G2 yltää turnauksessa finaaliotteluun.
– G2 on joukkueella NiKo, huNter-, jks, HooXi & m0NESY löytävät viime aikoina mainion vireen. Joukkueen nousua maailman eliittiin jouduttiin pitkään odottamaan, mutta viime vuoden viimeinen BLAST-turnaus päättyi G2:n voittoon. Vire pysyi talvitauon jälkeenkin erinomaisena, sillä G2 eteni BLAST-sarjan kevätosan finaaliturnaukseen voittamalla kaikki kolme otteluaan häviämättä karttaakaan.
– Tämän vuoden IEM Katowice -turnauksessa ei ole lähtökohtaisesti ainuttakaan ylivoimaista ennakkosuosikkia ja G2 kuuluukin siihen laajaan ryhmään, jotka voivat ehdottomasti turnausvoitosta realistisesti haaveilla. Näistä joukkueista G2 saattaa nykyvireessään olla jopa kovin luu ja hyvänä päivänä joukkue pystyy päihittämään kenet tahansa.
– IEM Katowice on ollut G2:lle suotuisa turnaus viime vuosina. Edellisvuoden versiossa G2 eteni alkuvaikeuksien kautta finaaliin, jossa joukkue lopulta kaatui saappaat jalassa FaZe:a vastaan. Vuonna 2021 joukkue näytti melko erilaiselta nykyiseen nähden ja tuolloin G2 ylsi puolivälieriin. Vuonna 2020 G2 eteni niin ikään finaaliotteluun, jossa Natus Vincere oli kuitenkin vahvempi. Joukkueella on siis hyviä muistoja turnausympäristöstä.
– G2 sai automaattisen paikan pääturnaukseen ja mitä todennäköisimmin joukkue ansaitsee korkean seedin, eli ainakin turnauksen alkuvaiheessa G2 lähtee ennakkosuosikkina pelaamiinsa otteluihin. Turnauksen formaatti on sellainen, että yksi tappio ei vielä pudota joukkuetta ja parhaimmillaan finaaliotteluun voi päästä neljällä voitolla. Mielestäni G2 lähtee tähän turnaukseen niin hyvässä vireessä ja mielentilassa, että joukkue tulee toistamaan vuosien 2022 ja 2020 tempun etenemällä turnauksen finaaliin.
Highest ADR
NiKo (vs stavn) | 1.70 | Betsson
– Kohteessa veikataan sitä, kummalla pelaajalla on turnauksessa korkeampi vahinkoa per kierros- eli ADR-lukema. Vastakkain ovat G2-pelaaja NiKo ja Heroic-pelaaja stavn.
– NiKo ja stavn ovat molemmat maailman ehdottomaan eliittiin kuuluvia tähtipelaajia, jotka ovat pääosin riflepelaajia, mutta kumpikin pelaaja on kaikilla aseilla monipuolinen. NiKo on jo vuosia kuulunut maailman parhaimpiin pelaajiin, kun taas stavn on viime vuosina noussut todella korkealle tasolle. Molemmat pelaajat ovat joukkueissaan kiistattomia avainpelaajia, mutta NiKo saa ehkä hieman enemmän tukea omassa joukkueessaan ja parempia positioita, joiden kautta hänen ADR-tilastot nousevat usein korkeimpiin sfääreihin.
– NiKo:n ADR-lukema viime vuodelta oli 87.0 ja stavnin vastaava lukema oli 83.7. Lyhyemmän aikavälin esimerkkinä toimii hetki sitten päättynyt BLAST-turnaus, jossa NiKo oli koko turnauksen pelaaja täräyttämällä tajuttoman kovan 97.5 ADR-lukeman ja samassa turnauksessa stavnin ADR-tilasto näytti lukemaa 79.9.
– NiKo on tähän kohteeseen selkeähkö ennakkosuosikki, koska hän on omassa joukkueessaan hieman suotuisammassa roolissa ja hän on maagisessa nykyvireessä.
Highest KAST %
Twistzz (vs YEKINDAR) | 1.72 | bet365
– Tässä kohteessa veikataan sitä, kummalla pelaajalla on turnauksessa korkeampi KAST%-lukema, mikä käytännössä mittaa pelaajan kykyä osallistua joukkueen menestykseen neljä eri tilastojen kautta (tapot, avustukset, selviytymiset, tradet). Vastakkain ovat FaZe-pelaaja Twistzz ja Liquid-pelaaja YEKINDAR.
– Twistzz ja YEKINDAR ovat joukkueissaan riflepelaajia, mutta pelaajien roolit ovat varsin erilaiset. FaZe:n poppoossa Twistzz on joukon mukana kulkeva pelaaja, jonka vastuulle jää ajoittain clutch-tilanteiden voittaminen. YEKINDAR puolestaan on Liquidin ryhmityksessä entrypelaaja, jonka tehtävänä on tehdä tilaa joukkueelleen ja haastaa vastustajia aktiivisesti kaksintaisteluihin. Käytännössä KAST%-tilaston kannalta tämä asetelma on parempi juuri Twistzz:ille.
– Twistzz:in KAST%-lukema oli viime vuodelta 73.4%. YEKINDAR:in lukema samalta ajanjaksolta oli 68.8%. Tuore tilastoesimerkki nähtiin BLAST-turnauksessa, jossa Twistzz nosti KAST%-tilastonsa lukemaan 76.9% ja vastaavasti YEKINDAR:in lukema turnauksessa oli 68.7%.
– Twistzz on tähän kohteeseen kirkas ennakkosuosikki, mikä perustuu hänen suotuisampaan rooliin, hyvään nykyvireeseen sekä aikaisempiin tilastoihin.