Sopupelihuijaukset saapuneet Suomeen – Case Opolovski’s Team

Erilaiset vedonlyöntivihjeiden myyntihuijaukset ovat olleet maailmalla arkipäivää jo monta vuotta. Onko sinullekkin tullut joskus vastaan henkilö, joka myy 100% sopupeliä tai muuten 80-100% “osuvaa” kohdetta? Usein eri sosiaalisen median palveluissa. Tällöin olet kohdannut huijarin. Niin sanotut sopupelihuijaukset (fixed betting scams) on ollu kansainvälisesti vedonlyöntialan syöpää jo pitkään. Nyt ne on rantautunut Suomeen ja tekijä on todennäköisesti täysin suomalainen. Nuoret ovat hävinneet tähän satoja ja jotkut jopa tuhansia euroja rahaa.

Edes vähän kokeneen vedonlyöjän silmin tämä artikkeli saatta näyttää jopa koomiselta, mutta fakta on että huijaukseen harahtaa päivittäin nuoria joille palvelua markkinoidaan. Heille tieto vedonlyönnistä on vielä heikkoa ja illuusio helposta rahasta on helppo luoda. Isoja voittoja ja hienoja lifestyle-kuvia.

betcartel

Case Team Opolovski

Instagramissa mainostava Opolovski on erittäin hämärä viritys. Heillä on seuraajia yli 20k ja “sopupelien” myynti tapahtuu heidän telegramryhmässä. Maksut maksetaan suomalaiselle Nordea tilille, joten oletettavasti tekijä on suomalainen. Pienen selailun jälkeen löytyy myös Betcarteliv instagramsivu. Seuraajia he ovat keränneet valheellisilla arvonnoilla, joita kuitenkaan kukaan ei ole voittanut. Palkinnot ovat jäätäviä, kuten vesijetti ja 2000€ käteispalkinto, kyseinen arvonta on kerännyt 25 000 kommenttia joten näkyvyys on ollut huikea. Sivut haiskahtavat saman porukan tekosilta. Palveluita on mainostanut mm. nuorten suosima Meemipankki, joko rahallista korvausta vastaan tai sitten ylläpitäjät ovat siinä mukana.

Telegramissa Opolovski lupaa 100% osuvan kohteen 200€ hintaan. Vihjeiden hinnat vaihetelvat 50€ ja 200€ väliltä. Telegramserverille pystyy julkaisemaan vain ylläpitäjä, jolloin huonoa palautetta ei pysty antamaan ja huijari pystyy julkaisemaan vain hänelle suosiollisia päivityksiä.

Huijaus etenee niin, että ylläpitäjä tarjoaa “sopupeliä” asiakkaalle ja voi luvata jopa rahat takaisin, jos kohde ei osu. Rahoja ei kuitenkaan saa takaisin.

Illuusio osuvista kohteista tehdään tarjoamalla eri asiakkaille eri kohteita. Mitään sopupelejä nämä ei tietenkään ole. Niinkuin vedonlyönnissä yleensä, jotkut kohteet osuvat. Niiltä asiakkailta jotka saavat häviävän vedon on rahat jo kynitty ja he blokataan pois palvelusta, eikä yhteydenottoihin vastailla. Taas niiden kohdalla jotka sattuivat saamaan osuvan vedon, huijausta jatketaan, koska onhan nuori asiakas tietenkin tyytyväinen kun luulee saavansa varman kohteen myös seuraavalla kerralla. Näiden asiakkaiden palautteita sitten julkaistaan sosiaalisessa mediassa jolloin illuusio säilyy. Jokainen asiakas on siis oma huijausketjunsa, mikä loppuu siinä vaiheessa kun häviävä veto osuu kohdalle. Huijari voi siis valita ihan sattumanvaraisia vedonlyöntikohteita ja jatkaa rahojen kynimistä niiltä joille sattuu voitollinen veto.

Mitä pidemmäksi jono etenee, asiakas alkaa luottamaan huijariin ja mahdollisesti nostaa panosta. Se voi olla nuorelle todella petollista, kun putki vääjäämättä loppuu muutaman vedon jälkeen, koska mitään sopupelejä ei todellisuudessa ole. Asian esille tuominen voi olla nuorelle häpeällistä.

 

 

On vaikea arvioida paljon huijaukseen on porukkaa mennyt. Telegram-serverillä on yli 3000 jäsentä, joista osa saattaa olla botteja. Haluamme painottaa että mikään vedonlyöntipalvelu ei pysty tarjoamaan 80%-100% osumatarkkuutta. Toiminta on jatkunut kumminkin koko tämän vuoden, eikä stoppia näytä tulevan. Kirjoitusasusta ja somekäyttäytymisestä päätellen myös tekijä on nuori. Asiaa on nostettu esille myös anonyymiyteen perustuvalla Ylilauta -sivustolla.

Olkaahan varovaisia mitä netissä tulee vastaan ja sivistäkää asiasta myös kavereitanne! Vedonlyönti voi olla voitollinen harrastus, mutta näin sitä ei tehdä.

PÄIVITYSTÄ JUTTUUN (30.9): Meillä on henkilön oikea nimi kuka pyörittää Opolovski huijausta. Henkilöllä on toiminimi ja osoite Suomessa. Huijausta on myös mainostanut itsekkin rikostuomioita saanut “sometähti” Milan Jaff. Hän on oletettavasti saanut mainostamisesta rahallista korvausta ja tuntee päätekijän.

Olemme tehneet asiasta vihjeen Poliisille eli viranomaiset ovat tietoisia asiasta. Asia kumminkin vaatii että huijatut itse tekisivät asiasta rikosilmoituksen, jotta asia etenisi. Mitä enemmän rikosilmoituksia, sitä paremmin homma etenee. Ilman rikosilmoitusta ei korvauksia voi pyytää. Tässä on vähän sama kaava kuin Tori.fi huijauksissa, eli homma vaatii monta rikosilmoitusta että poliisilla on kunnolla motivaatiota.

Rikosilmoituksen huijauksesta voi tehdä sähköisesti Poliisin sivuille --> Sähköinen rikosilmoitus

 

Tue sivustoamme ja hyödynnä bonukset

[supsystic-price-table id=10]