Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa tarjotaan vedonlyöjälle huipputilaisuus

Yhdysvaltojen presidentti päätetään 3. marraskuuta, eli noin 3 viikon kuluttua. Vedonlyöntimielessä vaalit ovat olleet todella mielenkiintoiset, sillä kertoimet ovat heiluneet valtavasti. Alkukesästä Trump oli ennakkosuosikki voittamaan, ennen ensimmäistä vaaliväittelyä kertoimet olivat 50/50, ja nyt Biden on suurehko ennakkosuosikki 1.50 kertoimellansa. Bidenin kerrointa voisi -laskun jälkeenkin- argumentoida liian suureksi, sillä esimerkiksi 538 antaa Bidenin voitolle jopa 87% prosentin todennäköisyyden. Vertailukohtana, viime vaaleissa Trumpin voittoon oli 538:n mukaan noin 30% todennäköisyys, eli nykyinen 13% mahdollisuus on selvästi alempana. Jos 538:n todennäköisyys pitäisi paikkaansa, saisi vedonlyöjä Bidenin 1.50 kertoimesta selvästi positiivisen odotusarvon, palautusprosentin ollessa jopa 120%.

Gallupit ovat todella vahvasti Trumpia vastaan, ja voittaakseen pitäisi republikaanien pitää pintansa jokaisessa heidän johtamassa osavaltiossa ja ottaa voitot kahdesta tärkeimmästä vaa’ankieliosavaltiosta: Floridasta ja Pennsylvaniasta (Biden johtaa Floridassa 3,8%-yksiköllä, ja Pennsylvaniassa 6,5%-yksiköllä). Tämäkään ei vielä riittäisi Trumpin voittoon, vaan pitäisi demareita lyödä turpaan vielä muissakin heidän johtamissa osavaltioissa. Jos vaalipäivä olisi tänään, Biden voittaisi todella suurella todennäköisyydellä. Vaalipäivään on kuitenkin vielä 3 viikkoa, ja Jenkkien presidenttipelissä ehtii tapahtua paljon lyhyemmässäkin ajassa. Tämä on varmasti osasyy sille, miksi kertoimet eivät reflektoi 538:n todennäköisyyksiä. Bidenin voittoon sisältyy selvä tulevaisuusriski.

Suomalaiset vedonlyöjät ovat Unibetin mukaan lyöneet vetoa enemmän Trumpin, kuin Bidenin puolesta. Viimeisen 6 kuukauden aikana jopa 66% vedoista on mennyt Trumpin voiton puolelle. Suomalaispelaajien suurin massa siis uskoo Trumpin voittoon. Yleensä vedonlyönnissä hyvä strategia on kontrata muita pelaajia. Kun massat lyövät vetonsa toiselle puolelle, tämä tarkoittaa että kohteen kerroin laskee ja vastapuolen kerroin nousee. Kerroinasettelu voi siis joissain tapauksissa vääristyä paljonkin. 2020 Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa on mahdollisesti käynyt näin ja Bidenin voitosta lyöminen voi olla todella maukas vedonlyöntikohde. Jokainen tehkööt kuitenkin omat johtopäätökset ja mikäli Trumpin voittoon uskoo, on nykyinen kerroin vuoden korkeimmassa kohdassaan.

Presidentinvaaleista voit lyödä vetoa Betssonilla

Betsson Groupin tiedoite kertoimien muutoksista:

Vetokertoimet repesivät Joe Bidenin eduksi – “Nyt peli näyttää selvältä”

Joe Bidenin ja Donald Trumpin väliset vedonlyöntikertoimet Yhdysvaltain presidentinvaaleissa ovat heitelleet pitkin vuotta. Välillä kansainväliset vetoyhtiöt ovat pitäneet suosikkina toista, välillä toista.

Esimerkiksi Betssonilla niinkin myöhään kuin elokuun alussa Trump oli vielä suosikki vaalivoittajaksi. Elokuun lopulla, kun molemmat kandidaatit oli virallisesti vahvistettu puolueidensa ehdokkaiksi, tilanne oli kertoimien suhteen aika lailla tasan.

Syyskuussa Biden meni ohi – ja nyt, kun vaalipäivään on enää kolme viikkoa, Biden näyttää olevan gallup-kiitonsa myötä karkaamassa lopullisesti.

– Trumpin kerroin on nyt suurempi kuin kertaakaan sen jälkeen, kun Biden alkoi varmistua demokraattien ehdokkaaksi. Trumpin valinnasta rahat saisi tällä hetkellä takaisin 2.6-kertaisesti ja Bidenin vain 1.5-kertaisesti. Nyt peli näyttää selvältä, mutta toisaalta jos uskoo Trumpin loppukiriin, silloin olisi mukavasti rahallista palkintoa tarjolla, mikäli Trump vielä venyy, toteaa Betsson kerroinanalyytikko Mattias Wennerkvist.

Tiedoitteen ja artikkelikuvan lähde: Betsson Group